Mercedes AMG CLS 53 Betrouwbaarheid

Mercedes is een behoorlijk betrouwbare autofabrikant en de AMG-modellen zijn hun prestatiegerichte modellen. De CLS-klasse is een 4-deurs S-klasse sedan van Mercedes en het AMG-model is hun high-performance instapmodel.

Overzicht

De AMG-modellen worden geproduceerd met nog snellere motoren en een aantal extra functies. De AMG CLS 53 heeft een 3.0 L I6 turbomotor die 435 pk levert. De auto heeft een uitzonderlijke acceleratie van 0 tot 60 mph in slechts 4,5 seconden.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is een vrij belangrijke factor alvorens een voertuig te kopen omdat het de onderhoudskosten, veiligheidsvoorzieningen en afschrijvingspercentage van de auto beschrijft. Mercedes bestaat al jaren en ze produceren een aantal solide auto’s, maar ze zijn duur in onderhoud, net als alle andere luxe Duitse automerken. De AMG CLS 53 is een geweldige auto met een waardering van 8 op 10.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen hebben ook invloed op de betrouwbaarheid van een auto en Duitse auto’s hebben een goede reputatie voor hun veiligheidsvoorzieningen. Mercedes voert actief crashtests uit op hun auto’s en ze hebben bewezen een van de veiligste auto’s te zijn. De AMG CLS is niet crash-tested vanwege zijn exclusiviteit, maar het is zeker een solide auto met veel veiligheidsvoorzieningen.

Afschrijvingspercentage

Het kopen van een Duitse auto is altijd een goede investering voor de toekomst omdat ze niet snel hun waarde verliezen. Mercedes auto’s hebben meestal een waardevermindering van ongeveer 45% na 5 jaar. De AMG CLS 53 heeft een gemiddelde afschrijving van 55% na 5 jaar en dat is niet zo slecht.

  Mercedes AMG GLB-klasse Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de grootste zorgen onder autobezitters. Mercedes auto’s zijn altijd vrij solide en ze kosten gemiddeld in vergelijking met andere Duitse inzendingen. De AMG CLS53 kost ongeveer 600 dollar per jaar voor al zijn onderhoud en andere reparaties, afhankelijk van het type reparatie.

FAQ

Is de Mercedes-AMG CLS 53 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG CLS 53 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG CLS 53?

De Mercedes-AMG CLS 53 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-AMG CLS53 en heeft hij een turbo?

De Mercedes-AMG CLS 53 heeft 429 pk en 384 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Gas/Electric I-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-AMG CLS53?

11.9 Cubic Feet ( 0,337 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-AMG CLS 53?

9,4 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Mercedes-AMG CLS 53 heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

Is de CLS 53 een echte AMG?

Ja, de AMG CLS53 is een officieel AMG product. Het werd uitgebracht in 2015 en het komt met een prijskaartje van ongeveer $ 100.000.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts