Mercedes AMG GLA klasse betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse reuzen en ze zijn in de hele wereld beroemd om hun luxe auto’s. De AMG GLA-klasse omvat compacte SUV’s die kleiner zijn dan de GLS-klasse SUV’s. Bovendien hebben de AMG-modellen een nog grotere motor en meer specificaties in vergelijking met de andere GLA-modellen.

Overzicht

De AMG GLA is een compacte SUV die in elke situatie inzetbaar is dankzij zijn AWD-systeem en krachtige motor. De SUV wordt aangedreven door een 2.0 L I4 twin-turbo motor die een behoorlijk vermogen van 375 pk kan leveren en in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor elke koper om een auto te kopen, omdat het mensen helpt de kwaliteit en de kenmerken van de auto te bepalen. Auto’s van Mercedes zijn behoorlijk betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De AMG GLA is behoorlijk duurzaam en heeft een betrouwbaarheidsscore van 73 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse auto’s omdat ze vrij veilige auto’s hebben gemaakt met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. De auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De AMG GLA heeft een goede beoordeling over zijn veiligheid en hij heeft veel veiligheidsvoorzieningen zoals botswaarschuwing, rijstrookassistent, noodremsysteem, voetgangersdetectie, enz.

  Welke Mercedes GLK is beter, diesel of gas?

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Voertuigen van Mercedes verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedessen worden na 5 jaar ongeveer 45% minder waard, de AMG GLA wordt na 5 jaar ongeveer 55% minder waard en dat is behoorlijk goed.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De AMG GLA heeft hoge onderhouds- en reparatiekosten van ongeveer 1.000 dollar per jaar en dat is behoorlijk hoger dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-AMG GLA-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLA-Klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz GLA-Klasse?

De Mercedes-Benz GLA-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Station Wagons

Hoeveel pk heeft een Mercedes-AMG GLA-Klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-AMG GLA heeft 302 pk en 295 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLA heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat een Mercedes GLA mee?

Mercedes GLA kan gemiddeld 13-17 jaar meegaan bij goed onderhoud. De GLA kan tussen de 200.000 en 250.000 mijl meegaan voordat er grote reparaties nodig zijn. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarkilometrage van 15.000.

  Kia Amanti Betrouwbaarheid

Is de 2022 Mercedes GLA het kopen waard?

De Mercedes-Benz GLA luxe subcompacte SUV is een goede keuze. U kunt er van dag tot dag mee leven dankzij zijn soepele acceleratie, brandstofverbruik en evenwichtige rijgedrag. Het is een geweldig pakket, met een goed ontworpen infotainmentsysteem dat intuïtief is en comfortabele stoelen.

Wat is beter GLA of GLC?

De GLC is in staat om 241 pk en 273 pounds-feet koppel te produceren. Terwijl de GLA 208 pk en 258 pounds-feet aan koppel kan genereren. De GLC is ook sneller. De GLA kan in 7,2 seconden van 60 naar 100 km/u accelereren. Maar de GLC kan bijna een volle seconde sneller optrekken tot 60 mph dan de GLA. Die doet er slechts 6,3 seconden over.

Is de GLA comfortabel?

De Mercedes-Benz GLA laat zich gemakkelijk en comfortabel rijden. Een automatische versnellingsbak is standaard, maar als opwinding uw doel is, is een BMW X2 wellicht aantrekkelijker. De GLA is zeer comfortabel en biedt gemak. Hij is ook stil en zuinig.

Is de GLA een crossover of SUV?

De Mercedes-AMGLA is een compacte crossover SUV. Hij is niet zo groot als sommige SUV’s, zoals de Honda CRV, Toyota RAV4, Ford Escape, Chevrolet Traverse en Nissan Rogue. Maar het is groter dan een sedan, dus het is geclassificeerd als een crossover.

  Is de Mercedes C-Klasse er ook als hybride?

Wat is het beste GLA-model?

De plug-in hybride 250 e is de zuinigste GLA. Deze combineert een 1,3-liter benzine met een elektromotor om een totaal vermogen van 215 pk te genereren. De GLA 250 e is nog altijd beter voor bestuurders die veel rijden. Zodra de accu leeg is, heeft de GLA 250 E vergelijkbare gebruikskosten als een gewone benzineauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts