Mercedes AMG GLB-klasse Betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse reuzen en ze zijn over de hele wereld beroemd om hun luxe auto’s. De GLB-klasse van Mercedes bestaat uit vijf compacte luxe-SUV’s en de AMG-modellen hebben nog uitgebreidere voorzieningen en snellere motoren, waardoor het high-performance modellen zijn.

Overzicht

Mercedes GLB-Klasse is net geïntroduceerd in 2019 en het heeft verschillende uitrustingsniveaus en het AMG-model heeft een 2,0 L I4 turbomotor die maximaal 302 pk produceert en het is behoorlijk snel om van 0 naar 60 mph te accelereren in slechts 5,2 seconden. Bovendien heeft hij standaard een automatische 8-versnellingsbak en een AWD-systeem.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is voor elke koper een kritische component voordat hij een auto koopt, omdat het mensen helpt bij de beslissing of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn zeer betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De GLB-Klasse heeft een vrij gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 67 op 100 van J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse voertuigen omdat ze vrij veilige auto’s maken met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. De auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De AMG GLB-klasse is door de NHTSA aan een crashtest onderworpen en heeft een perfecte score van 5 op 5 voor zijn veiligheid. Bovendien zijn de auto’s uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals antiblokkeerremmen, airbags, waarschuwingen voor botsingen, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. De voertuigen van Mercedes verouderen typisch vrij goed, waardoor zij hun waarde houden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de GLB-Klasse devalueert ongeveer 62% na 5 jaar, wat vrij hoog is in vergelijking met andere Mercedes modellen.

  Volvo vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De GLB-Klasse heeft een hoge onderhouds- en reparatiekost van ongeveer $900 per jaar, wat vrij hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-AMG GLB-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG GLB-Klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG GLB-Klasse?

De Mercedes-AMG GLB-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat is het vermogen in een Mercedes-AMG GLB-Klasse en heeft deze een turbo?

De Mercedes-AMG GLB-Klasse heeft 302 pk en 295 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-AMG GLB-Klasse heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Wat is beter GLC of GLB?

Welke u moet kiezen hangt af van uw behoeften. De vorm van de Mercedes-Benz GLC is ronder dan die van de GLB. Hoewel de GLC meer ruimte en zitplaatsen voor passagiers biedt, heeft hij een cabine uit een lager segment. Hij is ook de minst dure van de twee.

Heeft de Mercedes GLB een reservewiel?

Nee, er is geen reservewiel in de Mercedes-GLB. De gedeelde tweede zitrij is ruim genoeg voor vracht. Ook onder het achterdek is er veel ruimte, al is het niet afgewerkt. De GLB 250 is uitgerust met run-flat banden.

  Buick Cascada Betrouwbaarheid

Waar is de Mercedes GLB mee te vergelijken?

2022 BMW X1 en de 2022 Mercedes-Benz GLB zijn auto’s die u wellicht wilt vergelijken als u op zoek bent naar een geweldige Duitse luxe SUV. Beide van deze auto’s bieden een premium interieur en exterieur design. Ze zijn beide voorzien van vierwielaandrijving en worden aangedreven door efficiënte motoren.

Heeft de GLB een zonnedak?

Ja, de Mercedes-GLB beschikt over een zonnedak. Het kan manueel geopend worden van in de auto of van op afstand via een app. Ze bieden het panoramisch schuifzonnedak als optie aan op alle trims.

Is de GLB stil?

Ja, de GLB is zeer stil. U hoort niet veel geluid van buitenaf tijdens het rijden. Ook windgeruis is er niet. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de bedieningselementen voelen solide aan. Het interieur is stil voor zo’n kleine SUV. De stoelen op de tweede rij van de GLB kunnen verschuiven en achterover leunen, wat ideaal is voor een optimale laadruimte en rugcomfort.

Heeft de GLB zetelverwarming?

Ja, de voorzetels van de Mercedes-GLB zijn met verwarmingselementen uitgerust. Zo blijven de bestuurder en passagier ook bij koud weer warm. In de standaarduitvoering biedt de GLB plaats aan vijf personen. Hij biedt echter ook een derde rij voor nog eens zeven personen. Standaard zijn onder andere kunstlederen bekleding en elektrisch verstelbare achterstoelen. U kunt ook kiezen voor echt lederen bekleding, verwarmde en geventileerde zetels, massagezetels vooraan en verwarmde stuurwielen.

  Passen Mercedes velgen op Ford?

Is de Mercedes GLB een 7zitter?

Ja, de 2022 Mercedes-GLB is een 7-zitter. Hij heeft drie rijen zitplaatsen. De GLB plaatst functionaliteit boven premium kwaliteiten. Hij wordt geleverd met zeven zitplaatsen. Deze GLB-formule is gezinsvriendelijker dan de GLC, en daar is hij des te beter voor.
De eerste rij heeft twee kuipstoelen, terwijl de tweede rij vier individuele zetels heeft. De derde rij is een bank die plat in de vloer van de auto kan worden gevouwen. Perfect om grote voorwerpen zoals ski’s of snowboards te vervoeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts