Mercedes AMG GLC klasse Coupé Betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse autogiganten en ze zijn over de hele wereld bekend om hun extravagante voertuigen. De GLC-Klasse van Mercedes houdt zich bezig met subcompacte SUV’s en de AMG Coupe modellen zijn 5-deurs coupé SUV’s met een nog betere motor en nog veel meer functies.

Overzicht

Mercedes GLC-Klasse coupé heeft een heel andere vorm in vergelijking met de andere modellen. De AMG-modellen hebben twee soorten aandrijflijnen en ze variëren van 3,0 L V6-motor tot de grootste 4,0 L V8 Biturbo-motor. De auto wordt geleverd met een standaard AWD-systeem en vele andere functies, zoals verschillende rijmodi, luchtvering, enz.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een kritische component voor de aankoop van een voertuig door elke koper, aangezien het individuen helpt bij het beslissen of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De GLC-Klasse Coupé heeft een vrij goede betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse auto’s omdat ze vrij veilige auto’s maken met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De AMG GLC-klasse is door de IIHS en NHTSA aan crashtests onderworpen en heeft een uitstekende veiligheidsscore gekregen. De auto wordt ook geleverd met veel veiligheidsvoorzieningen zoals dodehoekbewaking, botswaarschuwing, noodremmen, enz.

  Ford Focus ST Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Voertuigen van Mercedes verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de AMG GLC-Klasse Coupé devalueert ongeveer 52% na 5 jaar, wat bijna standaard is voor veel Mercedes voertuigen.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De GLC-Klasse Coupé heeft hoge onderhouds- en reparatiekosten van bijna $1.000 per jaar, wat behoorlijk hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG GLC-Class Coupé?

De Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé en heeft deze een turbo?

De Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé heeft 385 pk en 384 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé?

6,7 inch ( 17,02 cm )

  Welke Mercedessen hebben vierwielaandrijving?

Welk type wielen heeft het?

Mercedes-AMG GLC-Klasse Coupé heeft 20 X 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is Mercedes GLC het kopen waard?

De Mercedes-Benz GLC 300 is een goede keuze als u op zoek bent naar een kleine luxe SUV. De GLC 300 is geprijsd op 43.200 dollar. Hoewel deze prijs hoog lijkt voor een compacte SUV als Mercedes, is hij eigenlijk best redelijk.

Wat is beter GLC of GLC Coupe?

Als u een luxueuze wagen wilt die alles aankan, van stadsritten tot off-road rijden, dan is de GLC Coupé uw beste keuze. Hij heeft meer vermogen, meer comfort en meer stijl dan de GLC.
De 2022 GLC Coupé is standaard uitgerust met 4MATIC(r), permanente vierwielaandrijving, en de 2022 GLC SUV heeft dat niet. Dit is een belangrijk verschil op het vlak van prestaties. Beide modellen zijn voorzien van de brandstofbesparende ECOSTART(r), en de 9G-TRONIC(r) automatische transmissie met schakelpaddles.

Is de GLC Coupé een gezinsauto?

De GLC Coupé is een vijfzits familie-SUV die de GLC-Klasse heeft. Hij heeft echter ook een lagere daklijn om zijn coupéprijs te evenaren. Voor de meesten werkt de Coupé nog steeds prima als gezinsauto.

Wat is beter BMW X3 of Mercedes GLC?

Uit tests van MotorTrend is gebleken dat de GLC beter presteert dan de X3 bij het optrekken en remmen. De X3 xDrive30i accelereerde van 0-60 mph in 6,3 seconden. Een GLC300 uit 2017 die we een jaar lang in handen hadden, deed hetzelfde in 6,9 seconden. Een 2020-model deed er echter slechts 5,4 seconden over.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts