Mercedes AMG GLE-klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De GLE-Klasse omvat middelgrote luxe SUV’s die gelijkwaardig zijn aan de E-Klasse. De AMG-modellen zijn het high-performance model van de klasse.

Overzicht

De GLE-Klasse is sinds 1997 in productie en de serie bevindt zich momenteel in de 4e generatie. De AMG-modellen omvatten de AMG GLE 53 die een 3,0 L I6 Turbo-motor heeft en dan is er nog het hogere uitrustingsniveau genaamd AMG GLE 63 en AMG GLE 63 S, beide met een 4,0 L V8 Biturbo-motor.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een van de belangrijkste aandachtspunten van kopers voordat ze een auto kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en heeft zijn sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens hebben ook hoge onderhoudskosten. De GLE-klasse auto’s zijn behoorlijk solide en ze hebben een betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie op het gebied van goede veiligheidsmaatregelen. De GLE-Klasse is door IIHS en NHTSA aan crashtests onderworpen en beide hebben de serie een perfecte beoordeling gegeven.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest na 5 jaar ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde. De AMG GLE-Klasse verliest ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde.

  Buick Envision Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De gemiddelde onderhoudskosten van de GLE-Klasse bedragen ongeveer $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-AMG GLE-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG GLE-Klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG GLE-Klasse?

De Mercedes-AMG GLE-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Standaard SUV 4WD

Wat is het vermogen van een Mercedes-AMG GLE-Klasse en heeft deze een turbo?

De Mercedes-AMG GLE-Klasse heeft 429 pk en 384 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Gas/Electric I-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-AMG GLE-Klasse?

67.8 Cubic Feet ( 1,92 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-AMG GLE-Klasse?

19,05 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-AMG GLE-Klasse heeft 20 X 9 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

Welke problemen heeft de Mercedes GLE?

De 2020 GLE werd geplaagd door problemen met het elektrische systeem, in-car elektronica, kleine motorproblemen en vermogensapparatuur. Het 2018 model had problemen met zijn klimaatsysteem en motor. De 2016 GLE had problemen met de ophanging die problemen veroorzaakten voor bestuurders.

  BMW 4-serie Betrouwbaarheid

Is de GLE 43 AMG een goede auto?

Ja, als je een luxe auto voor een redelijke prijs wilt kopen. Het is niet goedkoop, maar het is elke cent waard. Over het geheel genomen is het een uitstekende auto. Uitsplitsing van de beoordeling (van 5): Comfort 5.0 Interieur 5.0.

Is de GLE beter dan de GLC?

De GLC en GLE van Mercedes-Benz zijn krachtige SUV’s die met een laag verbruik gereden kunnen worden. Op het gebied van trekkracht is de GLE capabeler dan de GLC, waarbij de GLE tot 7.700 pond kan trekken (tegen 3500 voor de GLC).

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts