Mercedes B-Klasse te vermijden jaren

Mercedes B-Klasse

De Mercedes Benz B-Klasse is een luxe MPV die vooral is ontworpen voor gezinsgebruik. Sommigen zeggen dat de Mercedes Benz B-klasse het slechtste model van Mercedes aller tijden is, omdat hij saai is en eigenlijk helemaal niets spannends doet. Maar niemand kan ontkennen dat de B-klasse een van de beste no-nonsense gezinsauto’s uit de hele Mercedes Benz-catalogus is.

De B-Klasse kwam voor het eerst op de markt in 2005 en werd in 2011 vervangen door een nieuw model. Het derde en nieuwste model volgde in 2019 en zal dat waarschijnlijk nog een paar jaar blijven. Sommige B-Klasse modeljaren zijn slechter dan andere, maar de 2005 Mercedes Benz B-Klasse is waarschijnlijk de slechtste van allemaal.

We moeten ook het 2011 model noemen, omdat het ook een zwaar bekritiseerde auto is om vele redenen. Het 2013-model is niet veel beter, want het is vergelijkbaar met het 2011-model. Dit zijn de modellen met de laagste klanttevredenheid en die door de meeste mensen worden beschouwd als de minst betrouwbare B-klasse modellen tot nu toe.

Of u er nu wel of niet voor gaat, u moet vóór de aankoop een inspectie uitvoeren om er helemaal zeker van te zijn dat het model dat u op het oog heeft goed genoeg is. Zelfs een model uit deze drie modeljaren kan een goede aankoop zijn, omdat het veel belangrijker is hoe een bepaalde auto is onderhouden dan uit welk modeljaar hij komt.

1. 2005 Mercedes Benz B-Klasse

De W245 Mercedes Benz B-Klasse was 6 jaar in productie voordat hij werd vervangen. De reden waarom we de 2005 bovenaan onze lijst hebben geplaatst, is dat dit het model is met het hoogste aantal klachten. De meeste eigenaren beschouwen de 2005 B-Klasse als een glansloze auto die lijdt aan tal van problemen, waarvan sommige ernstig zijn, en andere gewoon hinderlijk.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

U moet ook in gedachten houden dat de W245 B-Klasse geen enkel respect afdwingt, omdat hij niet echt op een echt Mercedes-model lijkt. Zowel het exterieur als het interieur ervan zitten vol met plastic sierstukken die lijken te verkleuren op het moment dat ze langere tijd aan de zon worden blootgesteld.

De W245 maakte ook deel uit van een aantal terugroepacties, waarvan sommige betrekking hadden op brandstofproblemen en airbagproblemen. Tenslotte voelde de W245 niet als een echte Mercedes omdat hij reed als een bus. Je kon gewoon niet genieten van de auto naast het feit dat hij al je spullen en maximaal vijf volwassenen kan vervoeren, wat zeker een goede zaak is.

2. 2011 Mercedes Benz B-Klasse

De 2011 Mercedes Benz B-Klasse vertegenwoordigt de allereerste 2e generatie model dat zeker had een heel moeilijke start. De 2011 B-Klasse ervaren een bos van mechanische problemen op het moment dat het werd uitgebracht, en veel van deze waren schadelijk voor het vermogen van de auto om te werken op alle.

De transmissie is een bekende grief bij de 2011 B-Klasse, omdat deze lijkt te lijden aan een ton van verschillende problemen. Ook de elektronica is een probleem, want die lijkt links en rechts te haperen. Het lijkt erop dat de meeste eigenaren de 2011 B-Klasse beoordelen met een 3 op 5 of zelfs minder dan dat, wat zeker een breder beeld geeft van wat klanten vinden.

  Welke Mercedes heeft een derde rij?

De mening van klanten is het enige waar u naar moet kijken als u geïnteresseerd bent in het kopen van een 2011 model, want eigenaren van deze auto’s weten hoe moeilijk ze kunnen zijn om te bezitten. Als u echter besluit dat te negeren en u erin slaagt een goed onderhouden model te vinden dat alle noodzakelijke onderhoudsgegevens heeft, kan het een goede aankoop zijn voor de juiste prijs.

3. 2013 Mercedes Benz B-Klasse

Bovenaan deze lijst moeten we ook de 2013 Mercedes Benz B-Klasse noemen, die ook een van de slechtste B-Klasse modellen lijkt te zijn die er zijn. De 2013 B-Klasse was onderdeel van een hoop terugroepacties vanwege problemen met airbags, elektrische problemen en problemen met de transmissie.

Er waren nogal wat terugroepacties voor de 2013 B-Klasse omdat dit ook de tijd was waarin Mercedes een hoop airbag-gerelateerde problemen had met een hoop van haar modellen. De 2013 Mercedes Benz B-Klasse is ook niet het meest betrouwbare B-Klasse model dat er is, zelfs zonder alle terugroepacties die we noemden.

De klanttevredenheid lijkt net als bij het model van 2011 vrij laag te zijn. Al met al is de 2013 niet zo slecht als het 2011 model, maar hij verdient zeker zijn plaats op deze lijst.

FAQ

Moet ik een Mercedes-Benz B-klasse kopen?

Als u een groot gezin hebt of gewoon een auto met veel ruimte wilt, kan de Mercedes Benz B-klasse een goede aankoop zijn. Het is een relatief populaire auto op de tweedehandsmarkt, vooral in Europa waar de meeste van deze auto’s worden verkocht. De B-Klasse is een geweldige volkswagen en dat kan niemand ontkennen.

  Hoe reset ik de airconditioning van mijn Mercedes?

Het is echter ook een vrij saaie auto, wat betekent dat hij niets bijzonder goed doet. Het is niet de meest opwindende auto om in te rijden, noch de meest comfortabele. Gezien het feit dat we in een tijdperk leven dat gedomineerd wordt door SUV’s en crossovers, geven de meeste mensen hun geld liever uit aan een SUV of een crossover.

Welk model Mercedes Benz B-klasse is het beste?

De algemene aantrekkingskracht van de B-klasse is sterk afhankelijk van de opties die u kiest, waardoor alleen auto’s uit de AMG-lijn als cool kunnen worden beschouwd. Qua motorkeuze is de B-klasse er niet met high-end AMG-modellen, want dat heeft geen enkele zin.

U moet voor een van de dieselopties gaan als u waarde hecht aan efficiëntie. Wie een goede stadsauto wil, kiest voor een 1,5-liter 4-cilinder benzinemodel.

Is de Mercedes Benz B-klasse een echte Mercedes?

Er is zeker iets aan de B-klasse waardoor hij niet zo goed aanvoelt als de meeste Mercedes-modellen. Het is het feit dat het niet echt aanvoelt als een echte Mercedes om te rijden of om naar te kijken. Het nieuwste B-Klasse model is inderdaad indrukwekkender dan alle andere modellen die eraan voorafgingen. Maar het is gewoon saai en zielloos.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts