Mercedes B200 – Alles wat u moet weten

Mercedes B200

De Mercedes B200 is een luxe minivan van Mercedes en is een van, zo niet de beste Mercedes gezinsauto die er bestaat. De eerste generatie van de B200 werd geïntroduceerd in 2005, de tweede generatie van de B-klasse werd geïntroduceerd in 2011 en de derde generatie B200 werd geïntroduceerd in 2019.

De Mercedes B200 wordt geleverd met een 4-cilinder motor, een automatische versnellingsbak en FWD, maar er is ook een 4MATIC versie beschikbaar. De B200 aandrijflijn is de mid-level aandrijflijn, wat betekent dat hij efficiëntie, vlotheid en betaalbaarheid het beste in balans brengt. Het is waarschijnlijk het beste B-Klasse model om voor te gaan, omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan de B200 boven alle zwakkere modellen.

Het design van de B200 is niets bijzonders, maar het geeft wel de elegantie van Mercedes weer, zelfs als gezinsauto. Het interieur van de B-Klasse is bijna identiek aan dat van de A-Klasse, wat betekent dat Mercedes er in de drie generaties in geslaagd is om het interieur van de B-Klasse toonaangevend te maken.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar de B200 heeft de neiging om te lijden onder problemen met het brandstofsysteem, het stuursysteem, de elektriciteit, het koelsysteem en de stoelen. Onderhoud is niet zo duur in vergelijking met andere Mercedes modellen, maar nog steeds een stuk duurder dan de meeste minivans.

Mercedes B200 – De aandrijflijn

De eerste generatie van de B200 wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder motor met 136pk en een automatische versnellingsbak. Mercedes maakte ook een A200 versie met een turbocharger erop die bijna 200pk leverde. Deze versie van de 1e gen B-Klasse was eigenlijk de meest krachtige.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W123

De 2e generatie B200 gebruikt een 1.6L 4-cilinder motor met 156pk en is ook typisch uitgerust met een automatische versnellingsbak. De 3e en laatste generatie van de B200 wordt geleverd met een 1.4L inline 4-cilinder turbomotor met 156pk. De 1e generatie B200 kan tot 35MPG rijden, de 2e generatie B200 tot 42MPG en de 3e generatie tot 45MPG.

Alle B-Klasse modellen beginnen als FWD auto’s, maar er is een optie om te gaan voor een 4MATIC AWD model voor degenen die een meer stabiele ervaring in slecht weer willen. Al met al is de B200-aandrijflijn altijd de uitblinker van het hele gamma geweest, wat betekent dat hij vermogen, efficiëntie en souplesse het best in balans houdt.

Mercedes B200 – Ontwerp en chassis

De Mercedes Benz B200 ziet eruit als elke andere B-Klasse, wat betekent dat hij eruitziet als een Mercedes minivan. In vergelijking met de meeste minivans ziet de B-Klasse er beter uit, maar in vergelijking met de meeste Mercedes-modellen schiet de B-Klasse tekort. Aan de binnenkant verschilt de B-Klasse sterk tussen de 3 generaties.

De eerste generatie van de B-Klasse is de oudste van het stel en dat is begrijpelijk, de 2e generatie B-Klasse ziet er van binnen modern uit en is daarom nog steeds een populaire gebruikte auto. De 3e generatie B200 is veruit de mooiste van binnen, zozeer zelfs dat kan worden gezegd dat de 3e generatie B-Klasse de best uitziende is.

Het onderstel en de ophanging van de B200 zijn uitsluitend gericht op comfort, gebruiksgemak en controleerbaarheid. Hoewel de B-Klasse een vrij hoog zwaartepunt heeft, rijdt de auto toch alsof hij kleiner is dan hij in werkelijkheid is.

  Mercedes AMG C43 betrouwbaarheid

Mercedes B200 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Mercedes Benz B200 is een enigszins betrouwbare auto, wat betekent dat de eerste twee generaties dat niet zijn, maar de 3e gen B200 is een stuk beter. De meest voorkomende B200-problemen hebben te maken met het brandstofsysteem, de stuurinrichting, de stoelen, de elektronica en het motorkoelsysteem/waterpomp.

Mercedes heeft drie terugroepacties uitgeschreven voor het brandstofsysteem, het stuursysteem en de stoelen. Het onderhoud is goedkoper in vergelijking met de meeste Mercedes modellen, maar duurder in vergelijking met andere minivans.

Mercedes B200 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Mercedes Benz B200 heeft de neiging te lijden onder een sterke afschrijving, wat een goede zaak is als je geïnteresseerd bent in het kopen van een tweedehands. De 1e generatie B200 kan nu voor een zeer betaalbare prijs worden gekocht, maar de meeste mensen zouden zich moeten richten op de 2e generatie of de 3e generatie, omdat deze twee mijlen beter zijn.

Praktisch gezien is de B200 verbazingwekkend, want hij biedt enorm veel ruimte op alle afdelingen. De B-Klasse heeft altijd al uitgeblonken als het gaat om het vervoer van mensen, maar de 3e generatie B200 tilt dat naar een hoger niveau. De laadruimte is ook geweldig, terwijl het zicht en de instap ongeëvenaard zijn.

FAQ Sectie

Hoe veilig is de Mercedes B200?

Alle drie de generaties van de B-Klasse zijn auto’s met een veiligheidsclassificatie van 5 sterren, wat betekent dat veiligheid voor geen van beide een punt van zorg is. Het goede nieuws is dat de B-Klasse een van de veiligste minivans is die er zijn, maar het slechte nieuws is dat de meeste veiligheidssoftwaresystemen deel uitmaken van optionele pakketten.

  Mercedes AMG E63 S Wagon Betrouwbaarheid

De meeste mensen kiezen dan ook voor deze pakketten omdat de meeste B-Klasse modellen door gezinnen worden gereden. Hoe dan ook, als u de veiligste B-Klasse wilt, moet u het model van de eerste generatie vermijden. Niet omdat hij onveilig is, maar omdat hij niet zo veilig is als de 2e en de 3e generatie.

Moet ik de Mercedes B200 kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een luxueuze gezinswagen en u wilt een zo praktisch mogelijke ervaring, dan kiest u beter voor een SUV of een luxueuze minivan. Als u van minivans houdt, is de B200 veruit de beste luxueuze personenwagen die er is.

Dat gezegd zijnde, als u van de manier houdt zoals de B200 eruit ziet, zou u het zeker moeten overwegen omdat het overvloed van ruimte aanbiedt zonder Mercedes luxe en aantrekkelijkheid op te offeren.

Hoe lang gaat een Mercedes B200 mee?

Een Mercedes B200 kan 200.000 kilometer meegaan zonder grote onderhoudsbeurten, als u hem goed onderhoudt. Mercedessen behoren tot de auto’s met de langste levensduur en dat geldt dus ook voor de B-Klasse.

Sommigen zeggen dat de B-klasse wel twee keer zo lang mee kan gaan, maar één ding is zeker en dat is het feit dat goed onderhoud cruciaal is als je wilt dat een auto zo lang meegaat als hij kan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts