Mercedes Benz CL63 / CL65 AMG Betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De CL-Klasse auto’s omvatten luxe S-Klasse coupé modellen die Mercedes’ een van de meest premium instap auto’s zijn. Het CL63-model wordt aangedreven door krachtige AMG-motoren en high-performance functies.

Overzicht

De CL-Klasse is al enkele jaren op de markt en wordt momenteel vervangen door de S-Klasse coupémodellen, waardoor de CL-Klasse niet langer wordt aangeduid als CL-Klasse. De CL63 is echter nog steeds een geweldige auto om te kopen. De CL63 heeft een 5.5 L V8 turbo motor en de CL65 heeft een enorme 6.0 L V12 turbo motor. Beide auto’s worden geleverd met een AWD systeem.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en ze hebben hun sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens hebben ook hoge onderhoudskosten. De CL-Klasse auto’s zijn behoorlijk solide geweest en ze hebben een betrouwbaarheid rating van 4 sterren op 5 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes, net als andere Duitse auto’s, hebben een reputatie voor geweldige veiligheidsmaatregelen. De CL-klasse auto’s zijn vrij exclusief en zeldzaam om te worden getest in een crash-tests, maar ze hebben grote veiligheidsmaatregelen als veel andere Mercedes auto’s. Daarnaast heeft hij veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen, enz.

  Welke vierwielaandrijving is beter - BMW of Mercedes-Benz?

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. Vooral de CL-klasse verliest na 5 jaar ongeveer 55% van zijn waarde.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De CL-Klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van rond de $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

De Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG heeft 621 pk en 738 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-12 met een cilinderinhoud van 6.0 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

13.5 Cubic Feet (0,382 m3)

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

13,21 cm.

  Mercedes 300d betrouwbaarheid - is het een betrouwbare tweedehands auto?

Welk type velgen heeft hij?

De Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG heeft 20 x 8,5 inch gesmede aluminium voorwielen en 20 x 9,5 inch gesmede aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts