Mercedes Benz EQS 580 vs S-Klasse

Het land van de luxe auto’s met zes cijfers wordt bewoond door vele Mercedessen, maar aan de top van de berg zit de machtige en iconische Mercedes Benz S-Klasse. De nieuwe 2022 Mercedes EQS is een volledig elektrische S-Klasse van de elektrische autowereld, maar is de nieuwe $100k+ elektrische EQS in staat om te concurreren met de S-Klasse en misschien zelfs het vlaggenschip van het Mercedes luxe auto gamma te worden?

De W223 S-Klasse is iets meer dan een jaar geleden op de markt gekomen en heeft sindsdien veel belangstelling gewekt omdat het de nieuwe S-Klasse is, het vlaggenschip van Mercedes dat de sector vooruit helpt en waarmee alle grote luxewagens worden vergeleken.

Mercedes heeft echter ook besloten om de “S”-letter te gebruiken voor hun EQ-gamma, wat betekent dat de EQS technisch gezien de S-Klasse van het EQ-gamma (Mercedes elektrische auto) zou moeten zijn. De EQS lijkt technologisch indrukwekkender, vooral door de EQS en hij biedt ook een perfect gekalibreerde aandrijflijn die perfect is voor een luxecruiser.

De EQS is echter niet zo statig en comfortabel als de S-Klasse. De S-Klasse is zowel voor- als achterin aanzienlijk ruimer, zelfs zonder te spreken over het model met verlengde wielbasis. De S-Klasse is comfortabeler, zachter en verkrijgbaar met luxueuzere opties.

De beste Mercedes luxe auto: EQS VS De S-Klasse

Luxe is een term die niet gemakkelijk kan worden gedefinieerd. We weten allemaal dat luxueuze artikelen meestal duur, zeer begeerlijk en exclusief zijn, en vaak zelfs technologisch indrukwekkend en superieur functioneel, en we kunnen gerust stellen dat zowel de EQS als de S-Klasse in die categorie vallen.

  Passen Mercedes velgen op Lexus?

Comfort – De S-Klasse wint

Comfort is een essentieel onderdeel van elke echte luxueuze sedan, en tussen de twee wint de S-Klasse omdat het een meer comfortabele en serene auto is. De S-Klasse weegt aanzienlijk minder dan de EQS, waardoor het gemakkelijker is om de auto zachter en rustiger te maken in de bochten.

De S-Klasse biedt een comfortabeler rijgedrag en de EQS is gewoon niet van hetzelfde niveau. Zowel de S-Klasse als de EQS profiteren van een vierwielbesturing, maar die van de S-Klasse is een stuk beter geïntegreerd. Bovendien is ook de geluidsisolatie in de S-Klasse beter.

Technologie – De EQS wint

Alle 2022 vlaggenschipwagens zijn technologiefestivals en dat geldt zowel voor de EQS als voor de S-Klasse. De EQS profiteert echter van een paar voorzieningen die niet beschikbaar zijn in de S-Klasse, en dat zijn het verbluffend mooie Hyperscreen en het luchtzuiveringssysteem.

Het Hyperscreen is verkrijgbaar als extra uitrusting en geeft de EQS het gevoel van de toekomst. De S-Klasse ziet er van binnen prachtig uit, maar het Hyperscreen overtreft het interieur van de S-Klasse gewoon. Zonder de Hyperscren ziet de EQS er van binnen bijna identiek uit als de S-Klasse.

Aandrijflijn – Het is een gelijkspel

De Mercedes Benz EQS 580 biedt een 516 pk sterke dubbele motor die alle vier de wielen aandrijft met een rijbereik van ongeveer 350 mijl. De EQS wordt geleverd met een 108 kWh batterij die via een snelle gelijkstroomlader in ongeveer 30-40 minuten kan worden opgeladen, afhankelijk van het maximale laadvermogen van de lader.

De S-Klasse biedt een aantal verschillende motoropties, maar de beste is toch wel die van het S580-model. De S580 wordt geleverd met een 4.0L BiTurbo V8 met ongeveer 500 pk, een actieradius van bijna 600 mijl, en een tanktijd van slechts 5 minuten.

  Heeft een Mercedes speciale olie nodig?

De EQS is dus beter omdat hij een soepeler vermogensafgifte en een zuinigere aandrijflijn biedt, terwijl de S-Klasse meer actieradius biedt en gemakkelijker is om mee te leven.

Ruimte en functionaliteit – De S-Klasse wint

Een echte full-size luxesedan moet geweldig zijn om in te rijden en om in gereden te worden, en dit is waar de S-Klasse de EQS met gemak verslaat. De S-Klasse biedt meer ruimte en grotere en meer comfortabele zetels. De EQS plaatst de accu’s onder de stoelen, waardoor de vloer hoger komt te liggen en de afstand tussen de stoelbasis en de vloer korter wordt.

Daardoor is hij aanzienlijk minder ruim. Bovendien is de S-Klasse verkrijgbaar als model met verlengde wielbasis, en de EQS niet. De EWB S-Klasse heeft twee captain chairs achterin die versteld, gemasseerd, verwarmd en gekoeld kunnen worden. De EQS voelt qua ruimte meer aan als een E-Klasse.

FAQ Sectie

Zijn elektrische auto’s betere luxewagens?

Elektrische auto’s kunnen inderdaad betere luxewagens zijn omdat het EV-platform een gemakkelijker gekalibreerde powerband biedt, waardoor de auto soepeler aanvoelt en gemakkelijker te besturen is. Een elektrische motor biedt u op elk moment 100% van het koppel en er is geen versnellingsbak nodig om vermogen te leveren.

Een EV is ook een stuk stiller, wat betekent dat zelfs de soepelste en stilste V12 niet kan tippen aan een EV wat betreft soepelheid. EV’s hebben echter nog niet genoeg actieradius om even goed te zijn als ICE-auto’s, maar alleen de tijd zal leren of dit zal veranderen.

  Welke Mercedes modellen hebben AIRMATIC?

Is de EQS een begeerlijker auto dan de S-Klasse?

De S-Klasse was altijd al een ongelooflijk begeerlijke auto omdat iedereen weet dat een S-Klasse de absolute top is in het segment van de luxesedans van Mercedes. De nieuwe EQS lijkt echter veel interesse te wekken omdat iedereen hem beschouwt als de meest luxueuze EV op de planeet.

De S-Klasse ziet er aantoonbaar mooier uit, maar de EQS biedt meer wegligging. Al bij al zijn ze allebei even begeerlijk, maar de EQS komt pas uit en de S-Klasse bestaat al tientallen jaren.

Is de EQS duurder dan de S-Klasse?

De nieuwe 2022 S-Klasse begint bij 111.350 dollar voor het S500 AWD-model, terwijl de S580 dichter bij de 120.000 dollar begint. De Maybach-uitvoering kost meer dan 210.000 dollar en is het meest luxueuze en begeerlijke model van de S-Klasse.

De EQS begint rond de 102.000 dollar voor het instapmodel EQS480, terwijl de krachtigere en meer begeerlijke EQS580 120.000 dollar kost. Het topmodel van de EQS AMG kost meer dan 150.000 dollar en is het meest capabele en meest begeerlijke EQS-model dat momenteel op de markt is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts