Mercedes-Benz G63 / G65 AMG-klasse Betrouwbaarheid

De Duitse autofabrikant Mercedes is een van de meest premium-auto’s met een uiterst stijlvol ogende carrosserie. De G-Klasse van Mercedes staat voor terreinauto’s of SUV’s. Deze SUV’s zijn uiterst soepel om in te rijden en premium om in te zitten. De G63 en G65 modellen worden aangedreven door krachtige AMG motoren en high-performance functies.

Overzicht

Mercedes G-Klasse SUV’s zijn vrij beroemd vanwege hun vormen en premium klasse. De G-Klasse is in zijn tweede generatie, maar de SUV’s worden al sinds 1979 door Daimler-Benz geproduceerd. De G63 en G65 zijn de high-performance modellen van AMG met respectievelijk een 5,5 L Biturbo V8-motor en een 6,0 L V12 Biturbo-motor.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor elke koper om een auto te kopen, omdat het mensen helpt de kwaliteit en de kenmerken van de auto te bepalen. Mercedes auto’s zijn behoorlijk betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De G-Klasse SUV’s zijn vrij solide en ze hebben een betrouwbaarheid rating van 3 van de 5 sterren door Consumer Reports.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse voertuigen omdat ze vrij veilige auto’s hebben gemaakt met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Mercedes auto’s presteren zeer goed in crashtests. De G63 en G65 SUV’s zijn in de VS niet aan crashtests onderworpen, maar ze hebben een uitstekende beoordeling van EuroNCAP. De SUV’s zitten ook boordevol veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, antiblokkeerremmen, zijgordijnen, enz.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Mercedes-voertuigen verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de G-klasse deprecieert ongeveer 45% na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn het belangrijkste kenmerk om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De G63 en G65 hebben een hoge onderhouds- en reparatiekost van ongeveer $1.500 per jaar, wat vrij hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz G63 / G65 AMG?

De Mercedes-Benz G63 / G65 AMG is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: All Wheel

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz G63 / G65 AMG en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz G63 / G65 AMG heeft 536 pk en 560 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 5.5 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz G63 / G65 AMG?

19,56 cm.

Wat voor wielen heeft hij?

Mercedes-Benz G63 / G65 AMG heeft 20 X 9,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 9,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is G63 AMG een goede auto?

Mercedes-AMG G 63: Deze auto is een van die auto’s die je kunt kopen gewoon omdat je hem wilt hebben. Het is een moderne auto met een old-school carrosserie die alle dingen kan presteren die je zou verwachten in een sportwagen. Hij biedt een wegligging die door andere auto’s niet geëvenaard wordt.

  Mercedes AMG E53 Betrouwbaarheid

Wat is beter G63 of G65?

Een 5,5 l V8 met dubbele turbo levert 563 paardenkrachten. Deze high-performance AMG G63 is onnatuurlijk snel. Een 6.0L twin-turbo V12 produceert 621 pk en 738 pond koppel in de AMG G65. Alle drie motoren kunnen worden gekoppeld aan een automatische 7-versnellingsbak.

Hoeveel kilometer gaat een G63 mee?

G-wagens worden gebouwd om een miljoen kilometer mee te gaan, terwijl binnenlandse auto’s slechts 200k-250k meegaan. Japanse/Duitse auto’s kunnen 300k halen. Verslagen van nog hogere kilometerstanden zijn niet ongewoon.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts