Mercedes-Benz GLA klasse betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse reuzen en ze zijn in de hele wereld beroemd om hun luxe auto’s. De Benz GLA-klasse omvat compacte SUV’s die kleiner zijn dan de GLS-klasse SUV’s. De GLA-klasse voertuigen hebben extravagante kwaliteit interieurs met verschillende functies waardoor ze een van de beste compacte SUV’s zijn.

Overzicht

De GLA-Klasse is een compacte SUV die dankzij zijn AWD-systeem en krachtige motor in elke situatie inzetbaar is. De SUV wordt aangedreven door een 2.0 L I4 turbomotor die met zijn automatische 8-versnellingsbak een behoorlijk aantal van 221 pk kan produceren.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is voor elke koper een kritische component voordat hij een auto koopt, omdat het mensen helpt bij de beslissing of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes auto’s zijn echt betrouwbaar, maar ze zijn bekend om hun hoge onderhoudskosten. De GLA-Klasse is behoorlijk duurzaam en heeft een betrouwbaarheidsscore van 73 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse auto’s omdat ze vrij veilige auto’s maken met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De GLA-klasse heeft een goede beoordeling over zijn veiligheid en hij heeft veel veiligheidsvoorzieningen zoals botsingswaarschuwing, rijstrookassistent, noodremsysteem, voetgangersdetectie, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Voertuigen van Mercedes verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de GLA-Klasse devalueert ongeveer 55% na 5 jaar wat vrij goed is.

  Maserati VS Mercedes Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De GLA-klasse heeft hoge onderhouds- en reparatiekosten van rond de $1.000 per jaar, wat behoorlijk hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-Benz GLA-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLA-Klasse is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz GLA-Klasse?

De Mercedes-Benz GLA-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat zijn de pk’s in een Mercedes-Benz GLA-Klasse en heeft deze een turbo?

De Mercedes-Benz GLA-Klasse heeft 221 pk en 258 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLA-Klasse heeft 18 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat een Mercedes GLA mee?

Mercedes GLA’s gaan 13-17 jaar mee als ze goed worden onderhouden. Mercedessen gaan 200.000 tot 250.000 km mee voordat ze grote reparaties nodig hebben. Dit is uitgaande van een gemiddeld jaarkilometrage van ongeveer 15.000.

Is de Mercedes GLA 250 betrouwbaar?

Het is een zeer betrouwbare wagen, maar u moet weten dat hij sneller in waarde vermindert dan andere wagens. Na vijf jaar verliest hij ongeveer 50% van zijn waarde. GLA-klanten moeten vertrouwen hebben in hun veiligheid en betrouwbaarheid. In een klanttevredenheidsonderzoek uit 2021, uitgevoerd door Autoexpress, stond de GLA op de 54e plaats op een lijst van 75 auto’s.

  Polestar vs Audi betrouwbaarheid - wat is beter?

Is de Mercedes GLA het kopen waard?

De Mercedes-Benz GLA luxe subcompacte SUV is een goede keuze. U kunt er van dag tot dag mee leven dankzij zijn soepele acceleratie, brandstofverbruik en evenwichtige rijgedrag. Het is een geweldig pakket, met een goed ontworpen infotainmentsysteem dat intuïtief is en comfortabele stoelen.

Welke GLA is het beste?

De plug-in hybride 250 e is de zuinigste GLA. Deze combineert een 1,3-liter benzinemotor met een elektromotor om een totaal vermogen van 215 pk te genereren. De GLA 250 e is nog altijd beter voor bestuurders die veel rijden. Zodra de accu leeg is, heeft de GLA 250 E vergelijkbare gebruikskosten als een gewone benzineauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts