Mercedes Benz GLB Klasse Betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse reuzen en ze zijn over de hele wereld beroemd om hun luxe auto’s. De GLB-klasse van Mercedes houdt zich bezig met 5-deurs compacte luxe SUV’s. Hij is onlangs geïntroduceerd in 2019 en hij heeft hetzelfde extravagante interieur van Mercedes.

Overzicht

Mercedes GLB-Klasse werd onlangs geïntroduceerd in 2019 en het heeft verschillende uitrustingsniveaus met ook AMG-modellen. De twee uitrustingsniveaus omvatten de GLB 180, de GLB 200, en de GLB 250 4MATIC. De aandrijflijn varieert van een 1.3 L turbo motor tot de grootste 2.0 L I4 Turbo motor.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is voor elke koper een kritische component voordat hij een auto koopt, omdat het mensen helpt bij de beslissing of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn zeer betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De GLB-Klasse heeft een vrij gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 67 op 100 van J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse voertuigen omdat ze vrij veilige auto’s maken met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Mercedes auto’s presteren zeer goed in crashtests. De GLB-klasse is getest door de NHTSA en heeft een perfecte score van 5 op 5 voor zijn veiligheid. Bovendien zijn de auto’s uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals antiblokkeerremmen, airbags, waarschuwingen voor voorwaartse botsingen, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. De voertuigen van Mercedes verouderen typisch vrij goed, waardoor zij hun waarde houden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de GLB-Klasse devalueert ongeveer 62% na 5 jaar, wat vrij hoog is in vergelijking met andere Mercedes modellen.

  Mercedes Benz GLK klasse betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De GLB-Klasse heeft een hoge onderhouds- en reparatiekost van ongeveer $900 per jaar, wat vrij hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-Benz GLB-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLB-Klasse is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mercedes-Benz GLB-Klasse?

De Mercedes-Benz GLB-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat zijn de pk’s in een Mercedes-Benz GLB-Klasse en heeft deze een turbo?

De Mercedes-Benz GLB-Klasse heeft 221 pk en 258 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLB-Klasse heeft 18 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is de GLB beter dan de GLC?

De Mercedes-Benz GLC is ronder dan de GLB. De GLC is duurder, maar de GLB heeft meer ruimte voor lading en meer zitplaatsen. Hij is ook de goedkoopste van de twee.

Hoeveel kilometer moet een Mercedes-Benz GLB meegaan?

Mercedes GLB kan bij goed onderhoud gemiddeld 13-17 jaar meegaan. Mercedes kan 200.000 tot 250.000 mpg meegaan alvorens grote herstellingen nodig te hebben. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarkilometrage van 15.000.

  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Is de Mercedes GLB een goede koop?

De Mercedes-Benz GLB SUV is een goede keuze. De GLB is een goede SUV, met een uitstekend brandstofverbruik en een comfortabele rit. Hij stuurt goed, ook al is hij niet zo sportief en compact als andere luxe compacte SUV’s. Het interieur van de GLB is goed gebouwd en stijlvol, met ruime, comfortabele stoelen en voldoende laadruimte.

Is de Mercedes-Benz GLB een 7 zitter?

Ja, de Mercedes-Benz GLA is een auto met 7 zitplaatsen. De Mercedes GLB familie SUV heeft voldoende ruimte voor zeven personen. De Mercedes GLB is kleiner dan de Land Rover Discovery Sport of Skoda Kodiaq en biedt plaats aan zeven personen.

Is de GLB een midsize SUV?

De 2021 Mercedes-Benz GTL is een kleine luxe SUV die plaats biedt aan vijf personen. Een derde zitrij kan worden toegevoegd om de capaciteit voor maximaal twee extra (zeer kleine) personen te vergroten. Er zijn drie niveaus van de GLB: GLB 250 4Matic, GLB 250 4Matic, en AMG GLB35.

Waarmee is de Mercedes GLB vergelijkbaar?

De GLB is vergelijkbaar met de BMW X1. Hij is kleiner dan de Audi Q3, Volvo V90 Cross Country, en de Kia Niro.

Heeft de GLB een zonnedak?

2021 Mercedes-Benz GLB: Dit Mercedes-Benz model, de nieuwste aanwinst in het Mercedes-Benz gamma, biedt ook het panoramisch schuifdak als optie aan op alle trims.

  McLaren GT betrouwbaarheid

Heeft GLB verwarmde zetels?

Ja, de GLB heeft zetelverwarming. In de standaarduitvoering biedt de GLB plaats aan vijf personen. Hij beschikt echter ook over een derde rij, waarmee de capaciteit tot zeven kan worden verhoogd. U kunt kiezen uit echt lederen bekleding, verwarmde voorzetels met verluchting en verwarming vooraan, massagezetels vooraan en een verwarmde stuurkolom.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts