Mercedes Benz GLC klasse betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse auto reuzen en ze zijn bekend over de hele wereld voor hun extravagante voertuigen. De GLC-klasse van Mercedes omvat luxe subcompacte SUV’s en Coupé SUV-modellen. Deze klasse is gelijkwaardig aan de C-Klasse van Mercedes.

Overzicht

Mercedes GLC-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 en hij is behoorlijk beroemd geworden. De auto is er in vele uitrustingsniveaus, twee carrosserievormen en er zijn ook veel verschillende aandrijflijnen voor ieders keuze. Er is ook een hybride model aanwezig. De benzinemotorvariant komt met een 2,0 L turbomotor, maar er zijn verschillende varianten die meer functies hebben.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een kritische component voor de aankoop van een voertuig door elke koper, aangezien het individuen helpt bij het beslissen of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De GLC-Klasse heeft een vrij goede betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse voertuigen omdat ze vrij veilige auto’s maken met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De GLC-klasse is getest door IIHS en NHTSA en heeft een uitstekende veiligheidsscore gekregen. De auto wordt ook geleverd met veel veiligheidsvoorzieningen zoals dode hoek bewaking, botsing waarschuwing, noodremmen, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Voertuigen van Mercedes verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedes voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de GLC-Klasse devalueert ongeveer 52% na 5 jaar, wat bijna standaard is voor vele Mercedes voertuigen.

  De goedkoopste manier om een Mercedes sleutel te vervangen

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een wagen te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De GLC-Klasse heeft hoge onderhouds- en reparatiekosten van bijna $1.000 per jaar en dat is behoorlijk hoger dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-Benz GLC-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLC-Klasse is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mercedes-Benz GLC-Klasse?

De Mercedes-Benz GLC-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat zijn de pk’s in een Mercedes-Benz GLC-Klasse en heeft deze een turbo?

De Mercedes-Benz GLC-Klasse heeft 255 pk en 273 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz GLC-Klasse?

61.3 Cubic Feet ( 1.736 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz GLC-Klasse?

5,9 inch ( 14,99 cm)

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLC-Klasse heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Welk jaar Mercedes GLC is het beste?

  • 2019 Mercedes-Benz AMG GLC 63.
  • 2018 Mercedes-Benz AMG GLC 63.
  • 2019 Mercedes-Benz GLC 350e.
  • 2018 Mercedes-Benz GLC 350e.
  • 2017 Mercedes GLC klasse coupé.
  • 2018 Mercedes-Benz AMG GLC 63.
  • 2018 Mercedes-Benz AMG GLC 43.
  • 2016 Mercedes-Benz GLC klasse.
  Audi S3 betrouwbaarheid

Hoe lang gaan Mercedes GLC banden mee?

De gemiddelde levensduur van een band is 3 jaar als u een consistente rijstijl rijdt en ongeveer 12.000-15.000 mijl per jaar rijdt. Als u minder dan 12.000 m/jaar rijdt, kan dit langer duren. Bij agressievere rijgewoonten zal het echter korter zijn.

Wat is het betrouwbaarste Mercedes-Benz model?

De GLC-Klasse, vroeger bekend als de GLK was de laatste Merc op deze lijst. De GLC-Klasse is beschikbaar in traditionele en “coupé”, met een verscheidenheid aan motoren, van een efficiënte vier-banger, tot een luide, twin-turbocharged, V6. Er is een variant voor iedereen.

Is de Mercedes GLC het kopen waard?

De Mercedes-Benz GLC 300 luxe compacte SUV is een kijkje waard als u op zoek bent naar iets kleins en luxueus. De GLC 300 begint vanaf 43.200 dollar Hoewel dit misschien hoog lijkt voor een kleine SUV, biedt Mercedes meer dan genoeg waarde dat het de prijs de moeite waard maakt.

Welke is beter Mercedes GLC of Audi Q5?

De GLC 300 versus de Q5 verschilt in de belangrijkste opzichten. Dit is te wijten aan de verscheidenheid van aandrijflijn opties beschikbaar met de nieuwe Mercedes-Benz GLC-Klasse. De basis SUV’s van de GLC 300 zijn uitgerust met een 2.0 liter turbo viercilinder motor die 255 pk en 273 lb.ft levert. Kopers van een GLC SUV kunnen kiezen uit een RWD of 4MATIC AWD aandrijflijn. Een automatische versnellingsbak met negen versnellingen is ook beschikbaar.

  Waarom zijn Porsches zo onbetrouwbaar?

Wat is beter GLC of GLE?

De nieuwe Mercedes-Benz GLC, en GLE zijn uiterst krachtig en efficiënt voor midsize SUVs. Beide modellen delen de Intercooled Turbo Premium unleaded I-4 2.0 L/121. GLE heeft meer trekvermogen dan GLC. GLE kan tot 7,700 lbs trekken, terwijl GLC beperkt is tot 3,500.

Welke is beter BMW X3 of Mercedes GLC?

Uit tests van MotorTrend is gebleken dat de GLC beter presteert dan de X3 bij het accelereren en remmen. De X3 xDrive30i accelereerde van 0-60 mph in 6,3 seconden. Een GLC300 uit 2017 die we een jaar lang in handen hadden, deed hetzelfde in 6,9 seconden. Een 2020-model deed er echter slechts 5,4 seconden over.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts