Mercedes Benz GLE klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De GLE-Klasse omvat middelgrote luxe SUV’s die gelijkwaardig zijn aan de E-Klasse. De GLE-Klasse wordt aangeduid als groter dan de GLC-Klasse en kleiner dan de GLS-Klasse.

Overzicht

De GLE-Klasse is in productie sinds 1997 en de reeks is momenteel aan zijn 4e generatie toe. De SUV’s worden geleverd met verschillende aandrijflijnen en veel voorzieningen, zoals een standaard AWD-systeem. Er is ook een hybride model aanwezig in de serie.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en ze hebben hun sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens zijn ook hoog in onderhoudskosten. De GLE-klasse auto’s zijn behoorlijk solide en ze hebben een betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie op het gebied van goede veiligheidsmaatregelen. De GLE-Klasse is door IIHS en NHTSA aan crashtests onderworpen en beide hebben de serie een perfecte beoordeling gegeven.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De GLE-Klasse verliest ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde.

  Ford Transit Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De gemiddelde onderhoudskosten van de GLE-Klasse bedragen ongeveer $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz GLE-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLE-Klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz GLE-Klasse?

De Mercedes-Benz GLE-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz GLE-Klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz GLE-Klasse heeft 255 pk en 273 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz GLE-Klasse?

67.8 Cubic Feet ( 1,92 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz GLE-Klasse?

18,03 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLE-Klasse heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Welke problemen heeft de Mercedes GLE?

Volgens ons meest recente betrouwbaarheidsonderzoek staat de GLE op de derde plaats in de luxe SUV-klasse. Slechts 18% van de GLE’s had problemen, waarbij alleen de motor en de stuurinrichting werden aangetast. Hoewel met het merendeel van deze auto’s nog kon worden gereden, kon tweederde niet worden gerepareerd en hadden ze allemaal minimaal een week nodig.

  Kan Mercedes op gewone benzine rijden?

Hoe lang gaat een Mercedes GLE mee?

De Mercedes Benz GLE, een betrouwbare middelgrote SUV, kan 200.000 tot 250.000 mijl meegaan als hij goed wordt onderhouden en er voorzichtig mee wordt gereden. Dit komt overeen met 13-17 jaar levensduur als u 15.000 mijl per jaar rijdt.

Is de Mercedes GLE het kopen waard?

De 2022 Mercedes GLE klasse luxe auto is een gemakkelijke aanbeveling. Hij levert uitzonderlijke kracht en prestaties. Hij behoort tot de meest comfortabele en luxueuze voertuigen in zijn klasse. Dit voertuig zal u zeker bevallen, ongeacht het uitrustingsniveau.

Is de 9G-Tronic goed?

De geautomatiseerde transmissie 9G-TRONIC is een van de meest opmerkelijke van Mercedes-Benz. De 9GTRONIC automatische versnellingsbak zorgt voor een vlotter en efficiënter rijgedrag van de bestuurder. Mercedes-Benz heeft een nieuwe innovatie die de prestaties, het comfort en de efficiëntie ten goede komt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts