Mercedes Benz GLK klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De GLK-klasse is een serie compacte crossover SUV’s die in 2015 werd vervangen door de GLC-klasse.

Overzicht

De GLK-klasse werd geïntroduceerd in 2008 en het werd stopgezet in slechts 7 jaar. De SUV’s zijn in hun korte periode behoorlijk goed geweest. Er zijn twee benzine opties in deze serie van een 3,0 L V6 en een 3,5 L V6 motor. andere dan dat, de auto is verpakt met vele functies, zoals een AWD-systeem, een 7-traps automatische transmissie systeem, enz.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en ze hebben hun sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens zijn ook duur in onderhoud. De GLK-klasse auto’s zijn vrij solide en ze hebben een betrouwbaarheid rating van 5 op 5 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie van goede veiligheidsmaatregelen. De GLK-Klasse is getest door de IIHS en kreeg een perfecte score in hun crashtests. Verder zijn er veiligheidsopties zoals dodehoekbewaking, achteruitkijkcamera, lane-keeping assist, etc.

  Hebben alle Mercedessen een zonnedak?

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De GLK-klasse is al enkele jaren uit productie en heeft dus het grootste deel van zijn waarde verloren.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De GLK-klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van rond de $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz GLK-klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz GLK-klasse is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mercedes-Benz GLK-klasse?

De Mercedes-Benz GLK-klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz GLK-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz GLK-klasse heeft 200 pk en 369 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Diesel I-4 met een cilinderinhoud van 2,1 L Het brandstofsysteem is: Diesel Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz GLK-klasse?

65.9 Cubic Feet ( 1,866 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz GLK-klasse?

20,07 cm.

  BMW 8 serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz GLK-klasse heeft 19 X 7,5 inch aluminium voorwielen en 19 X 7,5 inch aluminium achterwielen.

Hoe lang gaat een Mercedes GLK mee?

Mercedes-Benz GLK350 kan bij regelmatig onderhoud 13-17 jaar meegaan. Mercedes kan 200.000 tot 250.000 mpg meegaan vooraleer grote herstellingen nodig zijn. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarlijks aantal kilometers van ongeveer 15.000.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts