Mercedes-Benz SLS AMG Betrouwbaarheid

Mercedes Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De SLS-Klasse is gemaakt in samenwerking met McLaren en is een opvolger van de SLK-Klasse. De SLS-Klasse was er in coupé- en roadstercarrosserievormen.

Overzicht

De SLS-Klasse werd geïntroduceerd in 2010 en stopte in 2015. Deze auto’s werden op lage schaal gemaakt en deze zijn nog steeds zeer zeldzaam. De auto’s hebben een 6,2 liter supercharged V8-motor die een kolossale hoeveelheid van 622 pk produceert en hij kan in slechts 3,7 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een kritische component voor de aankoop van een voertuig door elke koper, omdat het mensen helpt bij de beslissing of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn betrouwbaar, maar ze staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. De betrouwbaarheid van de SLS-Klasse is vrij zeldzaam, net als die van de vorige SLR-Klasse.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse voertuigen omdat ze vrij veilige auto’s hebben gemaakt met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Mercedessen presteren zeer goed in crashtests. De SLS-Klasse is niet crash-getest, maar hij heeft veel veiligheidsvoorzieningen zoals antiblokkeerremmen, airbags elektronische stabiliteit, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. De voertuigen van Mercedes verouderen typisch vrij goed, waardoor zij hun waarde houden. De normale Mercedes-voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de SLS-Klasse is een zeldzame auto zodat de waardevermindering niet veel uitmaakt.

  Wat betekenen de chassisnummers van Mercedes?

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een wagen te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De SLS-Klasse heeft een hoge onderhouds- en herstellingskost van ongeveer $1.000 per jaar, wat vrij hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-Benz SLS AMG een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz SLS AMG is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz SLS AMG?

De Mercedes-Benz SLS AMG is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Tweezitters

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz SLS AMG en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz SLS AMG heeft 583 pk en 479 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 6.2 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz SLS AMG?

6.1 Cubic Feet ( 0,173 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz SLS AMG heeft 19 X 9,5 inch gesmede aluminium voorwielen en 20 X 11 inch gesmede aluminium achterwielen.

Wat is er gebeurd met de SLS AMG?

In 2015 werd de SLS AMG met pensioen gestuurd. De Mercedes-AMG GT Black Series is een teken dat de Mercedes-AMG GT het einde van zijn levenscyclus nadert. De lancering van de AMG GT in 2015 was een directe opvolger van de iconische SLS AMG roadster en gullwing.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts