Mercedes C350e – alles wat u moet weten

De Mercedes C350e was tussen 2015 en 2018 in productie en is nu een echt concurrerende auto op de markt voor tweedehands luxe auto’s. De C350e maakt gebruik van een 2.0L 4-cilinder turbomotor met directe inspuiting, gekoppeld aan een elektromotor om de efficiëntie, prestaties en milieuvriendelijkheid te verhogen.

Het design van de W205 C350e is min of meer identiek aan dat van alle andere W205 C-Klasse modellen, wat betekent dat hij er slank, stijlvol en begeerlijk uitziet. Het interieur van de W205 is goed verouderd, zodat het er nog even goed uitziet als op de dag dat het uitkwam.

De C350e is ook een redelijk betrouwbare auto, maar hij heeft wel problemen met de luchtmassametersensor, de versnellingsbak, de nokkenasversteller en de elektronica in de auto. Al deze problemen komen relatief vaak voor, maar ze zijn niet zo problematisch dat ze in de meeste gevallen gemakkelijk en goedkoop te verhelpen zijn.

Wat de waarde betreft, biedt de C350e veel, aangezien hij nu behoorlijk is afgeschreven, wat hem tot een echt concurrerende auto op de tweedehands hybride luxesedan markt maakt. De C350e is even praktisch als de gewone C205, met uitzondering van de laadruimte die verkleind is om de batterijen te herbergen.

Mercedes C350e – De aandrijflijn

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Mercedes C350e is de aandrijflijn, want de C350e is een plug-in hybride. De 2.0L 4-cilinder turbomotor levert in combinatie met de elektromotor 211pk en 258lb-ft koppel, waarmee hij krachtiger is dan de meeste W205 C-Klasse modellen.

Deze motor is gekoppeld aan een 7G-Tronic automatische versnellingsbak met 7 versnellingen die het vermogen probleemloos op de grond kan overbrengen. Dankzij het 4MATIC AWD-systeem is de C350e snel, stabiel en efficiënt, wat deze aandrijflijn tot het neusje van de zalm van het W205-gamma maakt.

  Past een lange persoon in een Mercedes SLK?

Vermeldenswaard is ook dat de C350e volgens Mercedes in staat is om een indrukwekkende 112MPG te halen dankzij de toevoeging van de hybride aandrijflijn. De C350 stoot minder dan 50 gram CO2 per 100 kilometer uit, waardoor dit ook een zeer milieuvriendelijke aandrijflijn is.

We kunnen gerust stellen dat de C350e de allerbeste aspecten van een hybride aandrijflijn combineert. De C350e is krachtig, efficiënt, stil en milieuvriendelijk, wat betekent dat hij perfect de luxe filosofie van Mercedes weergeeft.

Mercedes C350e – Ontwerp en onderstel

De W205 C350e volgt min of meer hetzelfde ontwerptraject als alle andere W205 C-Klasse modellen, wat betekent dat hij er statig, stijlvol en verfijnd uitziet. Dankzij de geavanceerde Mercedes multi-beam LED-koplampen oogt het front van de C350e zo modern als moderne auto’s maar kunnen zijn.

Het interieur van de C350e is tamelijk afhankelijk van het uitrustingsniveau, maar zelfs de modellen met matige opties zien er verfijnd en modern uit. De kwaliteit van het interieur kan misschien niet tippen aan die van de Audi A4 of de BMW 3-serie, maar de vormgeving is dat zeker wel.

Het chassis van de C350e is verstevigd om het extra gewicht van de accu’s en de elektromotor te kunnen dragen, maar het algehele rijkarakter is hetzelfde gebleven. De C350e geeft voorrang aan comfort, rust en gebruiksgemak.

Mercedes C350e – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Mercedes C350e is een redelijk betrouwbare auto, wat betekent dat hij niet al te veel problemen kent als hij goed wordt onderhouden. De meest voorkomende problemen die de C350e teisteren, hebben te maken met de Mass Airflow-sensoren, de nokkenasversteller en de versnellingsbak.

  Mercedes R350 Betrouwbaarheid - is het een betrouwbare oude auto?

Deze moeten zo snel mogelijk worden aangepakt als u nog duurdere reparaties verderop wilt vermijden. Andere problemen die de C350e vaak teisteren, hebben te maken met defecte interieur- en exterieurelektronica, overdreven trillingen tijdens het rijden en occasionele problemen met de timing.

Mercedes C350e – Waarde en praktische bruikbaarheid

Een degelijke C350 kost minder dan $20k, terwijl de beste modellen meer dan $30k kosten. Alles hangt af van hoe goed ze zijn uitgerust, de kilometerstand en de algemene staat. De latere modellen hebben de neiging om hogere prijzen te vragen, maar u zou geen problemen moeten hebben met het kopen van de vroegere modellen eveneens aangezien zij niet allen dat verschillend in betrouwbaarheid zijn.

De C350e aandrijflijn maakt de auto een stuk aantrekkelijker dankzij een betere efficiëntie, meer vermogen en milieuvriendelijkheid, maar dit gaat wel ten koste van de laadruimte, die sterk is verkleind om de batterijen te herbergen. Dit betekent dat de C350e niet zo ruim is als een gewone C-Klasse.

FAQ Sectie

Hoe veilig is de Mercedes C350e?

De Mercedes C350e is een moderne luxesedan van Mercedes en is dus uitgerust met alle veiligheidsvoorzieningen van Mercedes. Het is waar dat het platform van de C-Klasse, de W205, een 5-sterrenclassificatie heeft voor crashbestendigheid, maar de algemene beschermingsniveaus zijn gekoppeld aan het uitrustingsniveau.

Dit betekent dat u moet betalen voor een hoger veiligheidsniveau, wat min of meer het geval is met bijna alle moderne Mercedessen. Al met al is veiligheid niet iets waar u zich bij de aankoop van een Mercedes zorgen over hoeft te maken, want alle moderne Mercedessen zijn tegen deze taak opgewassen.

  Wat is de beste Mercedes voor straatraces?

Moet ik de Mercedes C350e kopen?

De Mercedes C350e is inderdaad een veelbelovende auto, want hij biedt alles wat u van een moderne compacte luxesedan mag verwachten. Met zijn efficiëntie, vlotheid en vermogen is de aandrijflijn van de C350e een van de beste uit zijn segment, terwijl het exterieur en interieurdesign nog steeds mooi in orde zijn.

U moet dus zeker overwegen de C350e te kopen als u op zoek bent naar een tweedehands compacte luxe sedan. De BMW 3-Serie hybride is misschien iets leuker om te rijden, maar de C350e is geavanceerder en nieuwer.

Zijn Mercedes hybrides de moeite waard?

Mercedes maakt enkele van de meest competitieve hybrides op de markt, zowel omdat ze een hoger efficiëntieniveau bieden als omdat ze stil, sereen en comfortabel zijn. Mercedes spant zich in om al hun nieuwere auto’s te hybridiseren met ofwel mild-hybride technologie of als full-on hybrides.

Dit betekent dat dit enkele van de beste hybrides op de markt zijn, omdat Mercedes bekend staat om zijn toonaangevende techniek. Het is veilig om te zeggen dat Mercedes hybrides inderdaad de moeite waard zijn, vooral op de tweedehands auto markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts