Mercedes E220 – Alles wat u moet weten

De Mercedes E220 is de motorkeuze voor de meeste prijsgerichte Mercedes E-klasse kopers. Alle nieuwere E-Klasse modellen worden geleverd met een 2.0L 4-cilinder onder de E220 naamlabel. Alle E220 modellen bieden ten minste 190pk deze dagen die wordt beschouwd als underpowered of voldoende, afhankelijk van wie je het vraagt.

Hoe dan ook, je gaat waarschijnlijk profiteren van de verhoogde efficiëntie geassocieerd met een 4-cilinder motor. De meeste taxichauffeurs hebben de neiging om te kiezen voor het E220 model, omdat het algemeen bekend is dat honderdduizenden kilometers meegaan zonder grote revisies.

De E220 model is soms bekend dat olie lekken en de vering van de E220 komt met een paar nadelen, vooral in een hogere kilometerstand model. Oververhitting als gevolg van overbelasting en een mogelijk defecte waterpomp is ook bekend om de E220 een beetje een hoofdpijn te maken.

Hoe dan ook, als je goed voor je E220 zorgt, hoef je je niet al te veel zorgen te maken. De uitrustingslijst van de E220 is niet zo uitgebreid als die van sommige duurdere E-Klasse modellen, maar je kunt hem wel uitbreiden met een groot aantal optionele Mercedes uitrustingspakketten.

Mercedes E220 – De krachtbron

De naam Mercedes E220 verwijst naar een 2.0L benzinemotor die in staat is om ongeveer 200pk en 300Nm koppel te leveren. Alle nieuwere E220 modellen worden geleverd met een automatische versnellingsbak, maar sommige oudere E220 modellen waren zelfs leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, vooral in Europa.

De E220 motor staat bekend om zijn duurzaamheid en efficiency en wordt daarom veel gebruikt voor de meeste taxi’s in Europa. Mercedes biedt ook een 220-dieselmotor aan die een van de meest populaire motoren in Europa is, vooral voor de C-Klasse.

  Kan een Mercedes overal worden onderhouden?

Hoe dan ook, deze motor moet in staat zijn om u een lange tijd als je goed voor zorgen. De meeste Mercedes klanten geven inderdaad de voorkeur aan een 6-cilinder in een auto zo groot als de E-Klasse, maar als je een meer waarde-georiënteerde klant die efficiëntie waardeert boven grom, de E220 is de beste keuze van het stel.

Mercedes E220 modellen komen als RWD auto’s uit de fabriek, maar je bent in staat om een extra $ 2.000 gemiddeld betalen als je wilt dat de 4MATIC AWD systeem.

Mercedes E220 – Ontwerp en carrosserie

De Mercedes E220 ziet er vrij gelijkaardig uit als alle andere niet-AMG E-Klasse modellen, wat betekent dat het identificeren van E220 modellen van hogere modellen alleen mogelijk is door geluid en het naamplaatje op de achterkant. Dit werkt in het voordeel van E220 klanten omdat je in principe hetzelfde visuele pakket krijgt voor minder geld.

Afhankelijk van de generatie van de E-Klasse kun je upgraden naar de premium uitrustingsniveaus Avantgarde, Classic, Premium, Sport, Luxury, Elegance of AMG. De meeste mensen vinden de AMG-modellen er het mooist uitzien, omdat ze tegelijkertijd een agressiever en verfijnder ogend design hebben.

Zoals eerder gezegd, als je een E220 model de-badgeert, is het vrij moeilijk om te weten of de E-Klasse die je bekijkt een 6-cilinder of een 4-cilinder model is. Een andere manier om het te weten is te kijken naar de uitlaatpijpen, want 6-cilinder Mercedessen hebben meestal pijpen aan beide kanten.

Echter, de huidige trend in de auto-industrie lijkt te duwen nep uitlaatsystemen die vrijwel teniet doet deze vorm van identificatie ook.

  Wat is de beste Mercedes voor een road trip?

Mercedes E220 – Efficiëntie en praktische bruikbaarheid

De Mercedes E220 is de waardekampioen omdat hij van alle E-Klasse modellen de beste kilometerprestatie biedt. Dit is echter alleen het geval als u uw 4-cilinder E-Klasse niet te veel opdringt, want in dat geval is een 6-cilinder E-Klasse juist zuiniger.

Wie echter het zuinigste E-Klasse model wil, moet zijn aandacht richten op de E220 CDI dieselmodellen als die beschikbaar zijn voor aankoop. Praktisch gezien maakt het geen verschil of u kiest voor de E220 of een andere E-Klasse variant die er zijn, omdat ze allemaal even betrouwbaar zijn.

Mercedes E220 – veelvoorkomende problemen en betrouwbaarheid

De Mercedes E220 motor is gemaakt om een lange tijd mee te gaan als je er goed voor zorgt. Dit betekent onderhoud aan de auto en de motor wanneer dat nodig is. Als je dit doet, zul je lang van je E220 kunnen genieten.

Deze motoren staan soms bekend om het lekken van olie en zijn soms bekend om oververhitting, vooral als je ze echt hard duwt. Sommige E-Klasse generaties staan bekend om een defecte waterpomp die dit probleem alleen maar versnelt.

Al met al is de E220 een betrouwbare auto omdat hij gemaakt is om lang mee te gaan. Als een diesel 220 CDI variant beschikbaar is voor u, moet u deze kopen omdat deze meer biedt dan de 220 benzineversies die in de meeste E-Klasse modellen te vinden zijn, met uitzondering van de nieuwere modellen.

FAQ Sectie

Is de Mercedes E220 voldoende?

Als u een echte Mercedes E-Klasse ervaring wilt, moet u upgraden naar een 6-cilinder motor, omdat een 6-cilinder motor natuurlijker aanvoelt en een stuk krachtiger is. Als u echter niet om vermogen geeft en u wilt zo vaak mogelijk van uw auto genieten, dan is de 4-cilinder motor waarschijnlijk een betere keuze omdat deze goedkoper is in het verbruik.

  Wat is beter - GLK of GLC?

Je hebt niet per se een 6-cilinder motor nodig om goed te kunnen genieten van een Mercedes, want voor een echte Mercedes-ervaring is meer nodig dan dat. Als u waardegericht bent, kunt u beter kiezen voor een 4-cilinder motor en dat extra geld besteden aan optionele uitrusting die nodig is voor elk afzonderlijk model.

Heeft de Mercedes E220 te weinig vermogen?

De Mercedes E220 heeft een vermogen van ongeveer 200 pk, wat voor sommigen voldoende is, maar voor anderen te weinig. Een middelgrote luxesedan voelt met een 6-cilinder motor inderdaad een stuk forser aan, maar veel krachtiger dan dat is een 6-cilinder motor niet.

Wie echt een krachtige E-Klasse wil, zal moeten opteren voor AMG 6-cilindermotoren of nog beter, AMG V8’s.

Worden alle toekomstige E-Klasse modellen uitgerust met 4-cilinder motoren?

De auto-industrie evolueert naar een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst, wat betekent dat downsizing en geforceerde inductie waarschijnlijk hun intrede zullen doen in alle nieuwere modellen. De nieuwe C-Klasse is nu alleen nog leverbaar met 4-cilinder motoren, zelfs de C63 AMG die bekend stond om zijn 8-cilinder motor.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de nieuwe E63 een 4-cilinder zal gebruiken, maar de rest van het gamma zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op een 4-cilinder hybride of mild hybride motor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts