Mercedes E320 – Alles wat u moet weten

De Mercedes E320 werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90 voor de W210-generatie en de tweede-gen 2003 W211 E350 was ook het laatste E320-model omdat het stopte met de productie in 2009 en werd later vervangen door de E350 voor de W212-generatie.

De W210 E320 is nu een vrij oude auto en de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van deze willen ze zijn weekend cruisers en plezier voertuigen. De W211 is eigenlijk veel vaker voor als een dagelijkse chauffeur en je bent waarschijnlijk gaat een paar van deze spotten tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer.

De motoren in zowel de W210 als de W211 E320 modellen zijn 6-cilinder motoren die op dat moment de middenklasse E-Klasse motorconfiguraties waren. Deze motoren zijn krachtig, soepel en meestal gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Zowel de W210 als de W211 E320 modellen zijn luxe auto’s en ze zijn in staat om soepel te rijden, zelfs vandaag de dag. Ze zijn echter ook relatief problematisch en veel problemen in verband met de ophanging, motor, airbags, en elektrische zijn bekend om veel hoofdpijn te veroorzaken.

Mercedes E320 – De krachtbron

De W210 E320 uit de late jaren 90 wordt geleverd met een 3.2L V6 die 220pk en 232lb-ft aan koppel levert. Deze vermogensaantallen waren vrij sterk voor de jaren ’90 en zijn meer dan genoeg voor het W210 chassis. De W210 E320 wordt geleverd als een auto met achterwielaandrijving, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 4 versnellingen.

De W211 E320 van begin jaren 2000 gebruikt ook een 3.2L V6 met 225pk en 232lb-ft koppel. Dit is min of meer dezelfde motor als in de W210 en het enige verschil zit hem in een iets gunstiger brandstofverbruik bij de W211. De W211 E320 heeft ook achterwielaandrijving en is gekoppeld aan een meer verfijnde automatische 5-versnellingsbak.

  Wat is de beste Mercedes voor een eerste auto?

Zowel de W210 als de W211 zijn krachtig genoeg, zelfs volgens de huidige normen. Veel Mercedes liefhebbers vinden de 3.2 V6 een fatsoenlijke motor, ook al staat hij bekend om zijn problemen met de riemen en de poelies, waardoor de hele auto vrij vroeg met pensioen kan gaan.

Al bij al kunnen deze krachtbronnen de tand des tijds doorstaan, maar alleen als je ze goed onderhoudt.

Mercedes E320 – Ontwerp en chassis

De W210 E320 maakt gebruik van een klassiek Mercedes landjachtdesign met twee afgeronde koplampen vooraan die nu iconisch zijn. De auto is lang, breed en laag en hij kan gemakkelijk worden verward met de eerste generatie van de Mercedes CL die later kwam en de coupéversie van de S-Klasse was.

De W211 E320 biedt ook een iconische Mercedes-designtaal, maar hij overbrugt de kloof tussen de oudere boxy Mercedes sedans en een meer gestroomlijnde designtaal voor de nieuwere modellen. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar als stationwagon, maar de sedanversies waren altijd al veel populairder, en zijn dat nog steeds.

Beide zijn gepositioneerd als luxe sedans, wat betekent dat ze zijn ontworpen voor lange ritten op de snelweg in alle comfort. Ze zijn niet zo dynamisch, en als je ze in een snel tempo door een paar bochten probeert te nemen, zul je waarschijnlijk na de eerste bocht afremmen, omdat ze allebei veel body roll hebben.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

Mercedes E320 – Betrouwbaarheid en mogelijke problemen

Dit is het deel waar de aantrekkingskracht van zowel de W210 en de W211 beginnen te verdwijnen, omdat deze bekend staan om ernstige problemen met veel vitale auto-onderdelen. De W210 staat bekend om explosies van schroefveren aan de voorzijde, die zelfs kunnen leiden tot een volledig verlies van controle.

Beide lijden ook aan elektrische problemen van alle soorten en de W211 staat bekend om brandstoflekken die zelfs kunnen resulteren in een brand. Als je ze echter goed onderhoudt en je onderhoudsboekje altijd goed in de gaten houdt, zul je zowel de W210 als de W211 lange tijd kunnen gebruiken.

Mercedes E320 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De W210 was ongelooflijk populair en de W211 is eigenlijk een van de best verkochte Mercedes auto’s van alle tijden, wat betekent dat er veel van deze kloppen rond en kan worden verkregen voor een betaalbare prijs. Maar omdat er zo veel van zijn en omdat ze zo goedkoop zijn, is het een stuk moeilijker om er een in fatsoenlijke staat te vinden.

Praktisch gezien zijn ze allebei ruim, maar ze bieden niet dezelfde hoeveelheid ruimte als de huidige E-Klasse modellen. Toch zullen zowel de W210 als de W211 u niet teleurstellen op het gebied van praktische ruimte.

FAQ Sectie

Moet ik de W210 of de W211 E320 kopen?

De W211 is een betere auto, hij heeft een betere transmissie, een comfortabeler rijgedrag en hij is veel beter aangepast aan de nieuwste technische snufjes. Het hangt echter allemaal af van de twee modellen die u bekijkt, want het aantal mijlen en de algemene staat zijn de belangrijkste factoren die u moet overwegen als u geïnteresseerd bent in een nieuwe E320.

  Mercedes E350 - Alles wat u moet weten

Hoewel beide modellen goed kunnen zijn, kunt u beter naar de W212 E-Klasse kijken, want die is in bijna alle opzichten een stuk beter zonder veel meer te kosten.

Zijn de W210 en de W211 Mercedessen veilig?

Zowel de W210 als de W211 zijn inmiddels verouderd en beschikken dus niet meer over alle moderne veiligheidstechnologie. Ze beschikken zelfs niet over een achteruitkijkcamera en de enige veiligheidstechnologie die ze bieden zijn airbags die vaak problemen geven.

Al met al kun je van een 25 jaar oude auto niet verwachten dat hij veilig is volgens de normen van vandaag. Dat wil niet zeggen dat ze onveilig zijn, maar wat veiligheid betreft blijven ze ver achter bij de W212 E-Klasse.

Is de W211 een goede gezinsauto?

De Mercedes W210 is veel te oud om een gezinsauto te zijn, maar de W211 is wel degelijk een goede gezinsauto als u er een kunt vinden zonder al te veel kilometers op de klok en als alle elektronica, airbags en mechanica werken zoals geadverteerd.

Nogmaals, als u uw gezin wilt vervoeren, moet u een paar duizend dollar meer besparen en de W212 E-Klasse aanschaffen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts