Mercedes EQC VS Tesla

Tesla heeft de markt voor elektrische auto’s met accu’s lange tijd gedomineerd. Maar met de Mercedes EQ-lijn heeft het nu een echte uitdager om het hoofd aan te bieden. Maar welke is beter – de Mercedes EQC of de Tesla Model X?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een elegant ogende en comfortabele SUV wilt met uitstekende prestaties, dan is de Mercedes EQC de beste optie. Maar als u een snellere en meer geavanceerde EV met lange actieradius wilt, is de Tesla Model X de ideale keuze.

Mercedes EQC VS Tesla Model X

Uiterlijk

De Mercedes EQC heeft een fraai design en ziet er aantrekkelijker uit dan de Tesla Model X. De EQC heeft grote koplampen met een enorme grille die van voren de aandacht trekt. De Model X heeft daarentegen een grille met één enkele lamel die niet erg betoverend is met kleine koplampen.

De achterkant van de Mercedes EQC ziet er net zo aantrekkelijk uit als de voorkant. Hij heeft mooie en grote achterlichten, terwijl de Model X een eenvoudig achterlicht heeft. Bovendien ziet de Tesla Model X er van achteren uit als een sedan, terwijl de Mercedes EQC er van achteren nog aantrekkelijker uitziet.

Wat echter opvalt aan de Tesla Model X zijn de unieke en fraaie valkvleugeldeuren. Over het geheel genomen is de Mercedes EQC aantrekkelijker dan de Tesla Model X. Maar als het op het interieur aankomt, zijn beide auto’s uitzonderlijk.

De Tesla Model X heeft een ruim interieur en een grote laadruimte. Hij kan tot 7 passagiers herbergen, wat uitstekend is. Het 7-inch touchscreen is het meest aantrekkelijke aan de binnenkant van de Tesla. Toch zult u ook genieten van het bijna ononderbroken uitzicht op het dak van de Tesla.

  Wat is de grootste Mercedes sedan?

Ook Mercedes EQC blijft niet achter. Deze Duitse volledig elektrische compacte SUV is uitgerust met een topcabine die gunstig concurreert met de Tesla Model X en Jaguar I-pace. In tegenstelling tot de Model X heeft de EQC een groot scherm en meerdere bedieningsknoppen. U krijgt dus een normale ervaring zoals in een normale Mercedes.

Prestaties

Beide auto’s presteren uitstekend, en het hangt ervan af waar je naar op zoek bent. Als u pure kracht wenst, is de Mercedes EQC de auto voor u. Maar als u een auto met hoge prestaties en een lange actieradius wilt, dan is de Tesla Model X de juiste keuze.
De Mercedes EQC rijdt op een batterijpakket van 65 kWh dat een uitzonderlijk vermogen van 402 pk en een koppel van 564 lb-ft levert. De Tesla Model X is daarentegen uitgerust met een batterijpakket van 75 kWh, goed voor 328 pk en 387 Nm koppel.

De Tesla Model X Plaid-variant is echter krachtiger dan de Long Range-variant. De EQC en Model X accelereren van 0 naar 60 km/u in 4,9 seconden. Daarnaast heeft de Tesla een betere topsnelheid van 130 mph, terwijl de EQC een topsnelheid heeft van 122 mph.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid zijn beide auto’s zeer veilig, maar Tesla wordt beoordeeld als de veiligste SUV op de markt. Dankzij functies als Autopilot, zijbotsingswaarschuwing en noodblafassistentie. Mercedes EQC is ook veilig met functies als PRE-SAFE-technologie en diverse andere bestuurdersassistenten.

  Maakt Mercedes elektrische auto's?

Prijs

Omdat deze beide EV’s luxueus zijn, zijn ze vrij duur dan de standaard EV compacte SUV. Een nieuwe Tesla Model X gaat voor ongeveer 91.000 dollar, terwijl een gloednieuwe Mercedes-Benz QC voor ongeveer 70.000 dollar gaat. Merk op dat de prijs afhankelijk is van de uitvoering en de extra’s.

FAQ

Is Mercedes beter dan Tesla?

Beide luxe auto’s zijn in een rijk van hun eigen. Mercedes biedt gebruikers luxe, comfort en een uitstekend design. Aan de andere kant biedt Tesla gebruikers gemak, kracht, geavanceerde technologie en prestaties. Beide auto’s hebben dus iets moois te bieden.

Als u de beste luxe ICE auto wilt, is Mercedes de beste keuze. Maar als u de beste BEV wilt, dan is Tesla de juiste keuze. Mercedes heeft zich echter ook op de BEV-markt begeven en komt met uitstekende auto’s die Tesla stevige concurrentie zullen bieden.

Is de Mercedes EQC volledig elektrisch?

Ja, de Mercedes EQC is volledig elektrisch. Het is de eerste volledig elektrische Mercedes die in de nieuwste EQ-familie wordt geproduceerd. Hij concurreert gunstig met populaire BEV’s zoals de Tesla Model X, Audi e-Tron en Jaguar I-pace. Hoewel hij volledig elektrisch is, biedt hij toch luxueuze voorzieningen zoals andere Mercedes-modellen.

Zijn de EQC en Model X 7-zitters?

Ja, dat zijn ze. Hoewel deze twee auto’s worden geleverd met 5 zitplaatsen, kunnen ze worden uitgebreid tot 7-zitters. Beide compacte SUV’s zijn ruim en bieden voldoende plaats voor een gezin van zeven. De Tesla Model X is iets ruimer dan de Mercedes EQC.

Bovendien is de derde rij van de Tesla Model X comfortabeler dan de derde rij van de Mercedes-Benz EQC. Dankzij zijn grotere cabine.

  Wat is het verschil tussen de Mercedes klassen?

Welke EV is beter – Audi e-Tron of Jaguar I-pace?

De EV-markt wordt competitiever dan ooit. Naast de compacte SUV’s Mercedes EQC en Tesla Model X zijn Audi e-Tron en Jaguar I-pace andere uitstekende compacte SUV’s op de markt. Audi e-Tron levert een soepele rit met een vleugje klasse.

De Audi e-Tron is ook ruimer en biedt dus meer comfort en een verfijnde rit. De Jaguar I-pace is daarentegen iets sneller, stuurt beter en heeft een uitzonderlijke actieradius. Als gevolg daarvan is het leuker om te rijden.

Is de Tesla Model X een SUV of een sedan?

De Tesla Model X is een volledig elektrische SUV met twee uitrustingsopties. Het heeft Long Range en Plaid trims opties. Mensen verwarren de Tesla Model X meestal met sedans omwille van zijn vorm. Deze crossover is echter groter en ruimer dan een sedan.

Samenvatting

Mercedes-Benz EQC en Tesla Model X zijn twee van de beste compacte SUV’s op de markt. De Mercedes EQC is echter de betere auto voor wie op zoek is naar een luxe EV met uitstekende looks, een comfortabel interieur en een grote actieradius. De Tesla Model X is daarentegen perfect voor wie een snellere, technologisch geavanceerde en betrouwbare auto wil.

Alles bij elkaar genomen zijn deze beide luxe accu’s elektrische voertuigen fantastisch in prestaties en kunnen ze tot zeven passagiers vervoeren. Ze hebben ook een uitstekende actieradius en presteren uitstekend. Ongeacht de auto die u kiest, zult u eindigen met een luxe, veilige, en high-performance auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts