Mercedes GLE 350 vs GLE 450

De Mercedes ML-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd aan het eind van de jaren ’90. Hij heeft drie verschillende generaties gehad, totdat hij werd vervangen door de GLE, die nu aan zijn tweede generatie toe is. De eerste Mercedes GLE was geen gloednieuw model, want het was meer een opgewaardeerde en opgefriste versie van de derde generatie ML.

Nu in 2022, kunt u de GLE in een paar verschillende configuraties kopen. Het instapmodel RWD GLE350 wordt geleverd met een 4-cilinder motor die te veel een beetje te saai is en mogelijk zelfs underpowered. De GLE 450 komt met een aanzienlijke prijsverhoging, maar biedt wel een 6-cilinder motor en het 4MATIC AWD systeem.

Als u van de GLE houdt vanwege het design, de praktische bruikbaarheid en het interieur, dan zou de GLE350 goed genoeg voor u moeten zijn, vooral als u kiest voor het 4MATIC-model. Als u echter een echte Mercedes luxe SUV wilt, moet u upgraden naar de GLE450, omdat die een betere en krachtigere motor heeft.

De 6-cilinder motor in de GLE450 voelt gewoon chiquer aan, soepeler en beter passend bij zo’n grote SUV. Dat gezegd zijnde, als de motor u niet interesseert en u gewoon een Mercedes SUV wilt, kunt u het prijsverschil tussen de twee besteden aan een optionele uitrusting.

2022 Mercedes GLE350 – Een compromisloze middelgrote luxe SUV

De GLE350 een compromis noemen is misschien wat overdreven, maar ik vind wel dat zo’n grote en imposante luxe SUV een motor zou moeten hebben die daar beter bij past. Het compromis hier is echter eenvoudig, want Mercedes heeft besloten om de GLE350 aan te bieden met een 4-cilinder motor voor diegenen die een paar centen extra willen besparen.

  Is een Mercedes een goede eerste auto?

Voor een vanafprijs van 53.150 dollar is de GLE350 een stuk goedkoper in vergelijking met de GLE450. De GLE350 wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder turbomotor die 255pk en 273lb-ft aan koppel levert. Hij wordt ook geleverd met een RWD-systeem, maar u kunt de GLE350 upgraden met het 4MATIC-systeem voor 2.500 dollar meer.

Hoewel de 2.0L 4-cilindermotor in de GLE350 krachtig genoeg is voor de meeste mensen, is hij niet zo verfijnd of soepel als de 6-cilindermotor in de GLE450. Je zou verwachten dat een 2.0L 4-cilindermotor zuiniger is dan de 3.0L 6-cilinder in de GLE450, maar dat is in de praktijk gewoon niet het geval.

Deze kleinere motor moet harder werken om een SUV zo groot als de GLE voort te stuwen. Dat betekent dat de 3.0L V6 GLE gewoon moeitelozer aanvoelt zonder minder efficiënt te zijn.

2022 Mercedes GLE450 – De sweet spot Mercedes GLE

De GLE450 begint bij 63.950 dollar en krijgt de 3.0L turbocharged V6 met 362 pk en 360 lb-ft koppel. Hij beschikt ook over mild-hybrid technologie, wat betekent dat de elektromotor de grotere V6 kan bijstaan en daarom bedraagt het maximumvermogen van de GLE450 362 pk.

De GLE450 wordt ook exclusief geleverd met het 4MATIC-systeem, wat betekent dat u niets hoeft te betalen om een AWD-auto te krijgen. De 6-cilinder motor in de GLE450 is een stuk passender, omdat hij een moeiteloze rijervaring biedt die de auto een stuk meer upmarket doet aanvoelen.

Noch de 2.0L 4-cilinder, noch de 3.0L V6 klinken bijzonder interessant, maar het niveau van verfijning tussen de twee is merkbaar, zowel tijdens het rijden als wanneer de auto stilstaat. Een SUV met een relatief grote motor heeft net dat tikkeltje meer en wie dat merkt, zal altijd voor de GLE450 kiezen.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W126

Hoewel de GLE350 en de GLE450 beide een vergelijkbaar maximaal trekvermogen hebben, kan de GLE450 veel moeitelozer trekken.

Conclusie – De GLE450 is de betere auto voor wie er om geeft

Als we deze twee auto’s met elkaar vergelijken, lijkt de GLE450 de duidelijke winnaar te zijn, omdat hij krachtiger is, standaard AWD heeft, vlotter is, gemakkelijker kan trekken en even efficiënt is. Als dat u echter niet interesseert, is de GLE350 de ideale keuze.

Er zijn nog een paar redenen waarom de GLE350 een betere keuze zou kunnen zijn: hij is minder schadelijk voor het milieu en dat kan uw totale gebruikskosten verlagen in vergelijking met de GLE450. De totale CO2-uitstoot van de GLE350 is inderdaad beter beheersbaar dan die van de GLE450.

Afhankelijk van waar u woont, kan dit een enorm verschil uitmaken voor uw registratie-, verzekerings- en wegenbelastingkosten. Hoe dan ook, de GLE450 is een beter pakket, maar alleen als u geeft om de motor en het algemene gevoel.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes GLE350 zuiniger dan de GLE450?

Mercedes waardeert beide SUV’s met een vergelijkbare MPG-rating. Dit betekent dat ze beide tussen 20 en 25 MPG zouden moeten halen. Een GLE350 zonder 4MATIC zou echter merkbaar zuiniger moeten zijn als u het gaspedaal niet te zwaar intrapt.

De GLE450 4MATIC is zwaarder en heeft een grotere motor, wat betekent dat de MPG-resultaten met de GLE450 sterk afhankelijk zijn van hoe u de auto bestuurt. Hoe dan ook, de GLE350 biedt geen brandstofbesparend voordeel ten opzichte van de GLE450, omdat uw MPG meer afhangt van uw rijgewoonten dan van de vermelde MPG-resultaten.

  Mercedes vs Lexus Onderhoudskosten

Waarom biedt Mercedes een 2.0L 4-cilinder aan in de 2022 Mercedes GLE?

De wereld evolueert in de richting van een duurzamere toekomst en dat betekent dat auto’s steeds zuiniger worden, wat zowel voor- als nadelen heeft. De voordelen zijn dat ons milieu schoner en beter beschermd wordt, maar de nadelen zijn auto’s die steeds saaier worden.

Daarom biedt Mercedes de GLE aan met een 2.0L 4-cilinder omdat dit de richting is waar alle auto’s naar toe gaan. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we waarschijnlijk steeds meer 2.0L 4-cilinders zien, zelfs in grotere SUV’s.

Heeft het zin om een V8 Mercedes SUV te kopen?

Aangezien downsizing en geforceerde inductie zich over alle auto’s blijven verspreiden, lijkt het kopen van een V8 Mercedes SUV uitdagender dan ooit. De gebruikskosten van dit soort motoren zijn veel hoger omdat dit soort motoren veel meer brandstof verbruikt en duurder in onderhoud is.

Niemand koopt echter een V8 in 2022 omwille van de reden, mensen kopen ze omdat ze ervan houden. Hoe goed en efficiënt een 2.0L 4-cilinder ook kan zijn, een V8 zal altijd substantiëler, soepeler en een stuk leuker aanvoelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts