Mercedes GLK350 – Alles wat u moet weten

De Mercedes GLK350 (X204) is een compacte luxe SUV gemaakt door Mercedes tussen 2006 en 2015. In deze periode is Mercedes erin geslaagd om er alleen al in de VS meer dan 200.000 van te verkopen. Dit betekent dat er heel wat van deze rondkloppen en wachten om gekocht te worden.

De GLK350 is het standaard GLK model dat gebruik maakt van een 6-cilinder motor en uitgerust is met de Mercedes 4MATIC. De GLK350 is ook één van de meest populaire GLK modellen sinds hij voor het eerst werd uitgebracht en veel mensen beschouwen hem als het GLK model met de beste prijs/kwaliteit verhouding die er is.

Wat design betreft, zijn de meningen over de GLK verdeeld omdat velen hem te oud vinden lijken. De AMG-pakketten hebben echter de neiging om het exterieurdesign aanzienlijk te verlevendigen. Het interieur is niet zo bijzonder omdat het gebruik maakt van een Mercedes interieurtaal van twee decennia geleden.

De GLK350 is een verrassend betrouwbare auto, maar alleen als je hem goed onderhoudt. Praktisch gezien is de GLK meer dan behoorlijk, want hij biedt veel hoofdruimte, beenruimte en laadruimte. Hij is ook te krijgen voor niet al te veel geld, waardoor de GLK350 uw overweging waard is.

Mercedes GLK350 – De krachtbron

De eerste versie van de GLK350 heeft een 3.5L 6-cilinder motor met 272pk en 258lb-ft koppel. Hij wordt geleverd met de 7G-Tronic automatische transmissie van Mercedes, het 4MATIC AWD-systeem en hij kan 28 MPG gecombineerd afleveren, wat voor die tijd een behoorlijk resultaat was.

Later heeft Mercedes ook de Blue Efficiency technologie in de GLK350 geïntegreerd, wat 306pk en 272lb-ft koppel betekent. De 7G-Tronic is ook aanwezig in dit model, net als het 4MATIC AWD systeem dat Mercedes in eigen beheer heeft.

  Heeft de Mercedes E-Klasse geventileerde stoelen?

De Blue Efficiency GLK350 werd geïntroduceerd voor een beter MPG resultaat wat betekent dat de BF GLK350 in staat is om 34MPG te halen wat een stuk beter is in vergelijking met de vorige generatie. Het is veilig om te zeggen dat de aandrijflijn in de GLK350 meer dan voldoende is voor het gewicht en de grootte van de GLK.

De 3.5L motor is getuned voor een lineaire en verfijnde vermogensafgifte, wat betekent dat hij aanvoelt zoals een echte Mercedes SUV zou moeten voelen.

Mercedes GLK350 – Ontwerp en onderstel

De pre-facelift GLK350 ziet er boxy en vrij fantasieloos uit voor een Mercedes. Veel Mercedes liefhebbers zijn van mening dat de pre-facelift GLK de minst aantrekkelijk ogende compacte Mercedes SUV uit de geschiedenis is, omdat hij er te senior-vriendelijk en saai uitziet.

Het AMG pakket is min of meer een noodzaak voor zowel de pre-facelift als post-facelift GLK, ook al is de facelift op zichzelf een aanzienlijke design upgrade ten opzichte van het pre-facelift model. Het interieur van de GLK oogt en voelt premium en duurzaam aan, maar maakt gebruik van componenten van een oudere generatie waardoor het interieur vandaag de dag gedateerd aanvoelt.

Het is ook veilig om te zeggen dat de GLK vrij spec-afhankelijk is, wat betekent dat sommige versies van de GLK veelbelovender zijn dan andere. Schoonheid is in het oog van de toeschouwer, maar bijna geen enkele toeschouwer zal de GLK mooi vinden.

Mercedes GLK350 – Betrouwbaarheid en mogelijke problemen

De Mercedes GLK350 is een bovengemiddelde Mercedes als het op betrouwbaarheid aankomt, zeker als hij goed onderhouden wordt. Dit betekent dat de GLK een van de meest betrouwbare nieuwere Mercedes modellen is. Dit betekent echter niet dat de GLK niet met zijn billijk aandeel van problemen komt.

  Mercedes Benz A-Klasse betrouwbaarheid

De meest voorkomende GLK350 problemen worden geassocieerd met airbags, elektrische, ophanging problemen, en motorkoeling gerelateerde problemen. De meest stressvolle problemen van de GLK zijn die met de gevreesde Takata airbag terugroeping die inderdaad een groot veiligheidsrisico is.

Mercedes GLK350 – Praktisch en waardevol

Tegenwoordig kan je een degelijke GLK350 vinden tussen $15k-$30k. Dit betekent dat een nieuwere GLK350 met minder kilometers op de teller kan worden gekocht voor ongeveer $25k, wat inderdaad de moeite waard is. Pre-facelift GLK350 modellen met hogere kilometerstanden kunnen zelfs worden gekocht voor bijna $10k.

De GLK350 is gepositioneerd als een familie SUV en dat is goed te merken als je kijkt naar de ruimte die de GLK350 biedt. Er is meer dan voldoende ruimte voor maximaal 5 passagiers dankzij een vrij hoge daklijn en veel voetruimte. Ook de bagageruimte is voor 99% van de mensen meer dan voldoende.

FAQ Sectie

Is de Mercedes GLK350 veilig?

De Mercedes GLK350 is inderdaad een veilige wagen omdat Mercedes er altijd in geslaagd is om superieure veilige wagens aan te bieden. Het is waar dat de GLK350 niet met alle state-of-the-art Mercedes actieve software veiligheidssystemen wordt geleverd, maar sommige daarvan zijn zelfs in de oudste GLK modellen aanwezig.

Het is ook veilig om te zeggen dat de GLK vrij afhankelijk is van de specificaties als het op veiligheid aankomt. U moet ook niet vergeten dat sommige GLK-modellen nog steeds airbag-gerelateerde problemen hebben die moeten worden aangepakt als u over het algemeen een veilige auto wilt bezitten.

  Welke Mercedes heeft de grootste kofferbak?

Is de Mercedes GLK350 een terreinwagen?

De Mercedes GLK350 is een SUV, maar het is niet echt een terreinauto omdat Mercedes de GLK350 in de eerste plaats als familie-SUV heeft ontworpen. De meeste mensen die de GLK hebben gekocht zijn nooit van plan geweest om ermee off-road te gaan en Mercedes is zich daarvan bewust.

Daarom heeft Mercedes de GLK in de eerste plaats ontworpen als een auto die geschikt is voor de weg. Dit betekent niet dat de GLK nutteloos is als het op off-road aankomt, maar dat hij slechts licht off-road kan. Er waren enkele extra uitrustingspakketten voor de GLK beschikbaar om hem offroad-vriendelijker te maken, maar daar heeft maar zelden iemand voor gekozen.

Is de Mercedes GLK350 de moeite waard?

De Mercedes GLK350 is inderdaad de moeite waard, want het is een relatief moderne en betrouwbare Mercedes SUV die geen exorbitante bedragen aan onderhoud kost. Hij biedt fatsoenlijke ruimte, fatsoenlijke technologie en het is een SUV die nu deel uitmaakt van het meest populaire autosegment op de planeet.

De waarde van de GLK350 is ook redelijk haalbaar, zeker als je voor de post-facelift versies gaat. Al met al is de GLK350 inderdaad de moeite waard, maar alleen als u hem voldoende onderhoudt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts