Mercedes leasen VS. Kopen

Mercedes-Benz is een van de meest gewilde luxe automerken op de markt. Dus, als u van plan bent om op een dag eigenaar te worden van een Mercedes-Benz, heeft u de mogelijkheid om deze te kopen of te leasen. Maar wat is beter – een Mercedes leasen of kopen?

Het kopen of leasen van een nieuwe Mercedes hangt af van uw behoeften. Beide opties zijn uitstekend, maar hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarom kunt u, voordat u een beslissing neemt, het beste eerst uitzoeken of een nieuwe Mercedes leasen of kopen goed voor u is of niet.

Voordelen van het leasen van een Mercedes-Benz

 • Een van de belangrijkste voordelen van het leasen van een nieuwe Benz is dat u minder omzetbelasting krijgt in vergelijking met kopen. Het leasen van een auto verlaagt de omzetbelasting op veel plaatsen. Op sommige locaties hoeft u alleen belasting te betalen over het bedrag dat u als aanbetaling en voor de maandelijkse betalingen inbrengt.
 • Als u niet het geld hebt om het nieuwste Mercedes-model te kopen, is leasen de volgende beste optie. Dit komt omdat u alleen hoeft te betalen voor het deel van de auto dat u gebruikt. Bovendien, als de geleasede Mercedes voor zaken is, kunt u in aanmerking komen voor een aantal belastingvoordelen.
 • Een nieuwe auto leasen betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de doorverkoopwaarde of inruilwaarde. Mercedes neemt doorgaans het risico van de restwaarde op zich aan het einde van uw leaseperiode. Eigenaars krijgen echter ook een vaste aankoopkeuze.
 • Mercedes onderhouden en repareren tijdens de leaseperiode is stressvrij, want elke uitdaging die zich voordoet, wordt gedekt door de garantie, zolang u de vastgestelde kilometerlimiet niet overschrijdt.
 • Leasen geeft u de mogelijkheid om na elke leaseperiode te genieten van de nieuwste Mercedes modellen met high-end functies. Bovendien kunt u altijd upgraden en na elke paar jaar een auto kiezen die de meeste indruk op u maakt.
  Welke Mercedes heeft zeven zitplaatsen?

Nadelen van het leasen van een Mercedes-Benz

 • De grootste tegenvaller van het leasen van een nieuwe Mercedes is dat je beperkt bent in wat je met het voertuig kunt doen. Je kunt de auto niet verkopen als je dat wilt als de leaseperiode voorbij is. Bovendien kunt u de auto niet naar uw smaak aanpassen.
 • Leasen is duur op de lange termijn omdat u betaalt voor de eerste 2 tot 3 jaar van de levensduur van de auto. Dit is ook de periode waarin de auto sneller wordt afgeschreven.
 • Leasen beperkt het aantal kilometers dat u aflegt. Als gevolg hiervan kunt u niet met de auto rijden zoals u wilt of kunt u een boete krijgen voor het overschrijden van het aantal kilometers.
 • Er zijn veel verborgen kosten wanneer u besluit de auto te leasen. U moet een overnamevergoeding en een dispositievergoeding betalen.
 • Verzekeringstarieven voor een geleasede auto zijn meestal hoger dan die van een gekochte auto. U betaalt dus op korte termijn meer.

Voordelen van het kopen van een Mercedes-Benz

 • Als u een nieuwe Mercedes-Benz koopt, bent u op geen enkele manier beperkt. U kunt uw auto verkopen wanneer u daar zin in heeft, in tegenstelling tot het leasen van een nieuwe Benz. Daarom creëert u uw eigen vermogen naar eigendom.
 • Bovendien kunt u uw nieuwe auto inrichten of zelfs aanpassen zoals u dat wilt. U kunt niet-fabrieksaccessoires toevoegen of aanpassen zoals u dat wilt. Echter, als u besluit om de auto te leasen, is dit alles niet toegestaan.
 • Als u veel reist met uw Mercedes, is het kopen van een nieuwe auto de beste keuze. Dit komt omdat leasing het aantal kilometers dat u kunt afleggen beperkt. Als gevolg hiervan kunt u met de aankoop van een nieuwe Mercedes zo veel rijden als u wilt zonder enige beperkingen.
 • Hoewel de initiële kosten van het kopen van een nieuwe auto duurder is dan het leasen van een nieuwe auto, zal het goedkoper worden naarmate de jaren verstrijken. Uiteindelijk zal het dus goedkoper zijn om een auto te kopen dan om hem een paar jaar te leasen.
 • Een auto kopen geeft u de vrijheid om hem te verkopen wanneer u maar wilt. Dit komt omdat je geen bindende overeenkomst hebt die je ervan weerhoudt de auto te verkopen zoals wanneer je hem least.
 • Het kopen van een auto trekt lagere verzekeringslimieten voor aansprakelijkheid en schade aan eigendommen in vergelijking met leasing. Dus, zult u ook besparen op de lange termijn.
  Kan Mercedes op gewone benzine rijden?

Nadelen van het kopen van een Mercedes-Benz

 • De initiële kosten van het kopen van een nieuwe Mercedes-Benz zijn vrij hoger dan de aanschafkosten. Vandaar dat u meer betaalt voor een nieuwe Mercedes dan voor het leasen ervan.
 • Wanneer u besluit om een nieuwe auto te kopen, zullen uw maandelijkse autobetalingen hoger zijn dan de leasebetalingen.
 • U bent verantwoordelijk voor reparatie- en onderhoudskosten zodra de garantie afloopt.
 • Wanneer u de auto wilt inruilen of verkopen, staat u er alleen voor en moet u op zoek naar een koper of een handelspartner.
  Over het algemeen zijn beide methodes om een nieuwe Mercedes-Benz te bezitten uitstekend en hangt het af van wat u wilt.

FAQ

Hoe lang zijn Mercedes leases?

Mercedes leaset voertuigen voor ongeveer 24 tot 36 maanden. Dit betekent dat u na elke 2 tot 3 jaar nieuwe voertuigen kunt rijden. Daarnaast bieden ze ook korte leaseperiodes aan waardoor men nieuwe wagens met de meest recente technologie kan leasen.

Wat is het beste moment om een auto te leasen?

Het beste moment om een auto te leasen is hetzelfde als het beste moment om een nieuwe auto te kopen. Leasen betekent immers een auto huren bij de dealer voor een bepaalde periode. Zo zijn de maanden oktober, november en december de beste tijden om een auto te leasen.

Hoeveel kost het leasen van een Mercedes?

Dat hangt af van het automerk en model dat u leaset. Zoals verwacht geldt: hoe duurder het model, hoe duurder de lease. De Mercedes-Benz CLA-klasse kost u bijvoorbeeld ongeveer 4.203 dollar vooraf met maandelijkse betalingen van ongeveer 409 dollar gedurende 36 maanden.

  Is het bezit van een Mercedes duur?

Conclusie

Over het algemeen zijn kopen of leasen van een Mercedes beide fantastische manieren om een nieuwe Mercedes-Benz te bezitten. Als u het geld hebt en uw auto wilt aanpassen, is kopen de beste optie. Maar als u de auto niet voor lang wilt bezitten of door het gedoe wilt gaan om het te verkopen, is leasing de geschikte keus voor u.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts