Mercedes ML320 – Alles wat u moet weten

De Mercedes ML320 was in productie tussen 1997 en 2005 voor de eerste W163 generatie en de ML320 die daarop volgde was de W164 die de productie staakte in 2011. De eerste generatie van de ML320 is nu een vrij oude auto en het is ook niet de meest betrouwbare, terwijl de W164 is nog steeds een fatsoenlijke auto.

Beide maken gebruik van een 6-cilinder motor met meer dan 200pk, een AWD systeem, en een automatische versnellingsbak. De 1e generatie ML320 is ook verkrijgbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak in bepaalde markten. Al deze ML320 motoren zijn soepel en passend voor zo’n grote auto, maar ze ondervinden wel problemen met koeling en poelies.

Qua design is de 1e generatie van de ML ingetogen en eenvoudig, terwijl de 2e generatie een stuk agressiever en utilitairder is, zowel van binnen als van buiten. Het onderstel en de ophanging zijn meer op comfort gericht, maar dat wil niet zeggen dat de ML geen goede terreinauto is.

Beide auto’s zijn voor een aantrekkelijke prijs te krijgen, maar hoge onderhoudskosten en betrouwbaarheidsproblemen geven een ander beeld. Praktisch gezien zijn ze allebei ruim genoeg voor de meeste mensen, zowel qua zitruimte als qua laadruimte.

Mercedes ML320 – De krachtbron

De eerste generatie van de ML320 is voorzien van een 3.2L V6 motor met 218pk en 228lb-ft koppel. Hij wordt geleverd met een permanent AWD-systeem dat hem ook een waardevolle off-roader maakt. De standaard versnellingsbak van de ML320 van de eerste generatie is een automatische 5-versnellingsbak die redelijk goed bij het karakter van de W163 ML320 past.

De tweede generatie van de ML320, de W164 generatie gebruikt een herziene versie van dezelfde motor om een 3.5L cilinderinhoud aan te bieden die goed is voor 272pk en 258lb-ft koppel. De W164 biedt ook een meer verfijnde en efficiënte 7-versnellingsbak en een permanent AWD-systeem.

  Mercedes AMG E63 S Betrouwbaarheid

De ML320 van de eerste generatie levert een gecombineerd verbruik van 17 MPG en dat is niet zo zuinig, terwijl de tweede generatie een meer fatsoenlijke 20 MPG oplevert. Al met al moet je deze op een vrij ingetogen manier rijden om echt 17 of 20MPG te ervaren.

Mercedes ML320 – Het ontwerp en onderstel

De eerste generatie van de ML320 oogt vrij eenvoudig en tam, wat betekent dat hij niet al te imponerend is. De AMG-versies hebben echter de neiging om het exterieurdesign op te fleuren en het meer indrukwekkend, meer SUV-achtig te maken.

De tweede generatie van de ML320 ziet er veel imposanter en luxueuzer uit, met sterke lendenen en uitgesproken heupen. Het interieur is in beide gevallen voorzien van lederen zetels en slim ontworpen schakelaars, maar de tweede generatie oogt over het algemeen een stuk luxueuzer.

Ze zijn allebei ontworpen als comfortabele familie-SUV’s, wat betekent dat ze een ingetogen en koele rijervaring bieden. Ze hebben wel last van behoorlijk wat body roll en slingeren tijdens het remmen, waardoor ze niet geschikt zijn voor prestatiegericht rijden.

Mercedes ML320 – Betrouwbaarheid en mogelijke problemen

De eerste generatie van de ML320 is niet de meest betrouwbare SUV die er is, zelfs bij lange na niet. De tweede generatie is echter wel degelijk beter, maar alleen indien correct en tijdig onderhouden. Hoe dan ook, je moet in gedachten houden dat beide de neiging om allerlei motor-gerelateerde problemen, stuurinrichting problemen, en elektrische problemen te ervaren.

  Welke Mercedes moet ik vermijden?

Met luchtvering uitgeruste modellen zijn ook twijfelachtig zonder goed onderhoud, terwijl allerlei lekken ook allerlei problemen kunnen veroorzaken. Geen van deze twee is een betrouwbaarheids kampioen wat betekent dat je ze wel moet onderhouden als je wilt dat ze überhaupt meegaan.

Mercedes ML320 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De eerste generatie van de ML320 kan je krijgen voor peanuts, maar onderhoudskosten kunnen dat gemakkelijk teniet doen in slechts een jaar. De tweede generatie heeft een redelijkere prijs, wat betekent dat je er gemakkelijk een voor $10k kunt krijgen. Je moet echter wel een nieuwer model kopen met weinig kilometers op de klok als je hem als dagelijkse bestuurder wilt hebben. Deze lopen u een paar mille extra.

Praktisch gezien is de ML320 meer dan behoorlijk, of het nu de W163 of de W164 generatie is. Er is voldoende ruimte voor maximaal 5 passagiers en de laadruimte is ook meer dan behoorlijk.

FAQ Sectie

Moet ik de ML320 kopen?

U zou de ML320 W164 moeten overwegen, maar alleen als u hem wilt, als u hem mooi vindt en als u hem goed kunt onderhouden. De ML320 van de eerste generatie is niet zo goed, zeker niet als hij veel kilometers op de teller heeft staan. Gezien het feit dat deze de neiging hebben om te worden gereden tot de wielen eraf vallen, zijn de kansen om er een te vinden met weinig kilometers beperkt, althans niet voor een goedkope prijs.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

Als zodanig, moet u uw aandacht richten op de 2e generatie ML320. Die is een stuk betrouwbaarder en hij kan nog steeds gebruikt worden.

Is de ML320 een veilige auto?

Beide generaties van de ML320 zijn gezien hun leeftijd veilig. Dit betekent dat ze wel een tankachtige bouwkwaliteit bieden, ook al missen ze alle moderne veiligheidsvoorzieningen. De tweede generatie van de ML320 is een stuk veiliger, maar ook weer niet zo veilig als de meeste moderne SUV’s zijn.

Mercedes heeft zich altijd gericht op het maken van veilige auto’s, en deze twee zijn geen uitzonderingen. Wie echter de veiligste Mercedes SUV-ervaring wil zonder veel geld te betalen, moet met de derde generatie ML-Klasse uit de voeten kunnen.

Is de ML320 een goede off-roader?

Beide generaties van de ML320 kunnen zich staande houden op een off-road parcours, maar het is veilig om te zeggen dat geen van deze twee echte off-roaders zijn. Ze zijn ontworpen en gebouwd voor gebruik op de weg, schoolreisjes, cruisen op de snelweg en voetbaltrainingen. Ze zijn geboren om hun tijd op de weg door te brengen, ook al ademen ze off-road cursussen.

Mercedes weet dat bijna niemand bereid of van plan is om met een luxe Mercedes SUV van de gebaande paden af te gaan en Mercedes weet ook dat de meeste Mercedes SUV eigenaren comfort, rust en moeiteloze prestaties willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts