Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

BMW en Mercedes zijn beide premium luxemerken met een lange geschiedenis in het produceren van top-of-the-line luxe voertuigen. Auto’s geproduceerd door deze merken bieden meestal een overvloed aan innovaties en zijn ongelooflijk complex.

Dergelijke eigenschappen hebben echter een prijs, en dat is betrouwbaarheid. Geen van beide merken biedt betrouwbaarheidsresultaten die overeenkomen met hun prijskaartjes. Maar als deze twee merken het tegen elkaar opnemen in de betrouwbaarheidswedstrijd, komt Mercedes net iets beter uit de bus omdat het minder kost om te repareren.

Welk merk veroorzaakt meer problemen?

Wat betrouwbaarheid betreft, scoort Mercedes iets hoger dan BMW. Sommige onafhankelijke auto betrouwbaarheid bronnen zoals J.D. Power and Associates. In hun betrouwbaarheidsgrafiek verslaat Mercedes BMW met twee plaatsen, omdat Mercedes auto’s de neiging hebben minder kapot te gaan.

Echter, in de betrouwbaarheidstabel uitgebracht door WhatCar, slaagde BMW erin om de meer betrouwbare fabrikant te zijn. Maar in andere grafieken, zoals de UK Reliability index, zitten beide merken op één lijn als het op betrouwbaarheid aankomt. Het is vrij eenvoudig om te concluderen dat beide merken in de meeste gevallen een vergelijkbare betrouwbaarheid bieden.

Een paar decennia geleden waren zowel BMW als Mercedes de standaard voor betrouwbaarheid in de auto-industrie, maar de alsmaar groeiende vraag van de consument naar technologie en luxe maakte het steeds veeleisender om betrouwbare producten aan te bieden. Als zodanig zijn BMW en Mercedes enigszins met elkaar te vergelijken, maar over het algemeen scoren beide merken niet gunstig in vergelijking met andere autofabrikanten.

Betrouwbaarheid van Sedans: BMW wint

Het vergelijken van twee specifieke modellen is zeker een nauwkeurigere manier om te bepalen welk merk een betrouwbaarder product biedt dan het vergelijken van de merken als geheel. Zowel BMW als Mercedes bieden veel auto’s aan voor veel verschillende segmenten, en ze vertonen wel kleine verschillen op het gebied van betrouwbaarheid.

  Welke Mercedessen hebben een transmissie met dubbele koppeling?

Op het gebied van middelgrote sedans biedt BMW de 5-serie en Mercedes de E-Klasse. Beide auto’s worden beschouwd als veilig en luxueus, maar wat betrouwbaarheid betreft komt de BMW als betrouwbaarste auto uit de bus.

De BMW 7-serie en de Mercedes-Benz S-klasse zijn de vlaggenschip sedans van elke fabrikant. Beide bieden uitzonderlijke luxe, comfort en stijl, tegen een vergelijkbare prijs. Mercedes heeft net de gloednieuwe S-klasse uitgebracht, en een gloednieuw model scoort meestal slechter dan een reeds gevestigde concurrent in het betrouwbaarheidssegment, en dat is ook het geval met de nieuwe S-klasse.

Waarschijnlijk de populairste sedans van deze merken zijn de BMW 3-serie en de Mercedes-Benz C-klasse. En in deze categorie heeft BMW een constante superioriteit getoond in de betrouwbaarheidssector, ook al is de 3-serie nog niet zo lang geleden uitgebracht.

SUV betrouwbaarheid: Mercedes wint

In de SUV-afdeling slaagt Mercedes erin betrouwbaardere SUV’s aan te bieden in vergelijking met BMW. In het segment van middelgrote SUV’s biedt Mercedes de GLE aan en BMW de X5. De GLE verslaat de X5 met een kleine marge op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, terwijl de X5 de Merc aftroeft op het gebied van rijeigenschappen.

Wat de grote SUV’s met 7 zitplaatsen betreft, biedt BMW de X7 en Mercedes-Benz de GLS. Mercedes slaagt er ook in om de X7 te verslaan als betrouwbaardere wagen. Dat komt vooral omdat de GLS een gevestigd model is, en BMW de X7 nog niet zo lang geleden is gaan maken.

  Kan een Mercedes overal worden onderhouden?

In het segment van de kleine SUV’s bieden beide merken bewonderenswaardig betrouwbare SUV’s aan. Maar in dit segment lijkt Mercedes te winnen met de GLC, ook al is het vrij onduidelijk welk van deze twee modellen echt betrouwbaarder is omdat ze zo dicht bij elkaar liggen.
Hieruit blijkt maar weer dat beide merken op het vlak van betrouwbaarheid ongeveer even betrouwbaar zijn, en dat de betrouwbaarheid vooral afhangt van de manier waarop de eigenaar de wagen van de ene situatie op de andere behandelt, en niet noodzakelijk van deze grafieken en wedstrijden.

FAQ Sectie

Hoe doen deze merken het in vergelijking met Toyota en andere Japanse autofabrikanten?

Japanse autofabrikanten zoals Toyota of Lexus hebben voortdurend uitzonderlijke betrouwbaarheid geboden, en ze hebben consequent hoger geplaatst dan alle Duitse merken. Dat komt vooral omdat Toyota’s benadering van het bouwen van auto’s meer gericht is op betrouwbaarheid dan op technologie.

Hetzelfde kan worden gezegd over Lexus, ook al is Lexus een luxe automerk. De voordelen die Mercedes of BMW genieten op het gebied van technologie en luxe zijn enigszins vergelijkbaar met het voordeel dat Lexus geniet op het gebied van betrouwbaarheid.

Hoe verhoudt Audi of Porsche zich tot BMW en Mercedes op het gebied van betrouwbaarheid?

Bij Audi is het min of meer hetzelfde verhaal. Er zijn veel in-segment verschillen en ongelijkheden, maar alles bij elkaar genomen, bieden ze alle drie vergelijkbare betrouwbaarheidsresultaten. Maar Porsche is een ander verhaal, in sommige opzichten althans.

  Hebben Mercedessen veel problemen?

Auto’s als de Cayenne zijn redelijk vergelijkbaar met de X5 of de GLE. Dat komt omdat het platform waarop de Cayenne is gebouwd, wordt gedeeld door veel autofabrikanten binnen de VAG-groep. Maar sommige modellen zoals de 911 bieden veel meer in zowat elk segment, inclusief betrouwbaarheid.

Welk merk kost meer om te herstellen, BMW of Mercedes?

Alle auto’s gaan kapot, dat staat buiten kijf. Maar wat wel te betwijfelen valt, is de prijs die u betaalt om uw auto rijdend te houden, en in die situatie is het nog rommeliger. Maar BMW kost gemiddeld $5k meer om te repareren dan Mercedes nadat alle garanties verlopen zijn.

En in dit segment is het ook belangrijker hoe een specifiek model wordt behandeld. Hoe een specifiek model wordt behandeld, is zowat de moraal van het verhaal. Al deze cijfers liggen zo dicht bij elkaar dat ze min of meer irrelevant zijn.

Het belangrijkste zal altijd zijn hoe de auto behandeld is. Zeker als je van plan bent om tweedehands te kopen. Dan is al deze informatie echt irrelevant omdat het je niets zegt over de staat van de auto die je op het oog hebt. Als u een tweedehands auto koopt, moet u altijd een inspectie voor de aankoop doen en een professional raadplegen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts