Mercedes W204 – alles wat u moet weten

De Mercedes W204 C-Klasse was in productie tussen 2007 en 2015, en in die tijd is Mercedes erin geslaagd om een sedan, een coupé, een stationwagen en een cabriolet versie van de W204 aan te bieden. De W204 kreeg ook een tussentijdse opfrisbeurt, die het duidelijkst tot uiting kwam in het interieur, want daarmee werd de C-Klasse in feite aan het moderne tijdperk toegevoegd.

De W204 C-Klasse is beschikbaar in een groot aantal verschillende motor configuraties, beginnend met kleine 4-cilinder motoren en oplopend tot 500pk+ V8 motoren. De W204 was beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische 7-versnellingsbak.

Het design van de W204 is behoorlijk verouderd, wat betekent dat hij er nog steeds aantrekkelijk uitziet, vooral in AMG uitvoering. Het interieur toont zijn leeftijd veel meer dan het exterieur, vooral als je kijkt naar het interieur van de pre-facelift W204.

De W204 is een redelijk betrouwbare auto, maar toch heeft hij te kampen met diverse problemen, waarvan sommige te maken hebben met de motor, andere met de besturing, de elektronica of met allerlei lekkages. Praktisch en waardebewust biedt de W204 tegenwoordig veel waar voor zijn geld, want hij is bijna net zo ruim als de huidige C-Klasse.

Mercedes W204 – De krachtbron

De W204 is verkrijgbaar met een groot aantal motoren, te beginnen met de C180 die een 1.8L 4-cilinder met 156pk biedt. De C200 gebruikt precies dezelfde motor, maar het vermogen is opgevoerd tot 184pk. De C230 gebruikt een 2.5L 4-cilinder motor met 204pk terwijl de C250 er ook in slaagt om 205pk uit dezelfde motor te halen.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes ML350

Het 6-cilinder gamma begint met de C280 en zijn 3.0L 6-cilinder motor met 231pk die ook gedeeld wordt met de C300, het enige verschil is dat de C280 een vroeger model was. De volgende in de rij is de 3.5L atmosferische 6-cilinder motor in de C350 die 272pk levert, behalve voor de C350CGI die 292pk levert.

De topmodellen van de C63 AMG hebben een atmosferische 6,2 liter V8-motor met meer dan 457 pk. De instapmodellen worden geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, terwijl de krachtigere motoren worden geleverd met een 7-traps automaat. De W204 is ook verkrijgbaar met het 4MATIC AWD systeem van Mercedes.

Mercedes W204 – Ontwerp en onderstel

De Mercedes W204 oogt en voelt verfijnd, stijlvol en ingetogen aan. De pre-facelift modellen laten nu wat meer hun leeftijd zien, terwijl de post-facelift modellen er een stuk beter uitzien. Het exterieurdesign is ook sterk afhankelijk van het AMG-pakket, want de met AMG uitgeruste modellen zien er veel agressiever en opvallender uit.

Het interieur van de W204 is niet zo goed verouderd, vooral de pre-facelift W204 met zijn twijfelachtig ogende stuurwiel en infotainment scherm mechanisme. Het post-facelift model ziet er van binnen ook een stuk beter uit, zeker als je voor het driespaaks AMG stuurwiel gaat.

Het onderstel en de ophanging van de W204 zijn ontworpen om comfortabel en subtiel te zijn, wat betekent dat de W204 is gemaakt om een luxe auto te zijn. Als u een meer dynamische ervaring wilt, moet u gaan voor de range-topping AMG-modellen, omdat deze bieden een veel meer gerichte rijervaring.

Mercedes W204 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De W204 is een redelijk betrouwbare auto, maar hij heeft wel constant onderhoud nodig, net als elke andere luxe Mercedes auto. De meest voorkomende problemen met de W204 hebben te maken met de stuurinrichting. Problemen zoals het blokkeren van het stuurwiel terwijl de sleutel in het contact zit of knarsende geluiden tijdens het draaien komen vaak voor.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes C300

Andere problemen omvatten ook alle soorten lekken, vooral olie en brandstof lekken. Problemen met de elektronica komen ook vaak voor, net als problemen met corrosie, vooral bij oudere modellen.

Mercedes W204 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kunt een fatsoenlijke W204 al voor $10.000 krijgen, terwijl exemplaren met een lage kilometerstand vaak veel duurder zijn dan dat. De topversie van de C63 AMG kost veel meer, maar de afschrijving heeft zijn tol geëist van de W204, wat betekent dat bijna alle W204 modellen voor minder dan een gebruikte Chevy Cruze te krijgen zijn.

Praktisch gezien is de W204 iets slechter in vergelijking met de hedendaagse C-Klasse, wat betekent dat hij wel genoeg zitruimte biedt voor maximaal vier volwassenen. Vijf is een beetje krap, vooral vanwege de grote transmissietunnel achterin. De bagageruimte is min of meer gemiddeld voor deze autoklasse.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W204 de moeite waard?

De Mercedes W204 is inderdaad de moeite waard als u een redelijk geprijsde tweedehands luxe sedan wilt die het meeste kan bieden van wat alle huidige luxe sedans kunnen. De post-facelift W204 is nog steeds een redelijk concurrerende auto, omdat hij een prettige rijervaring biedt met veel ruimte zonder dat hij al te veel geld kost.

U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende motoren en carrosserie stijlen, wat betekent dat u in staat zou moeten zijn om een W204 te vinden die perfect past bij uw wensen. Al met al is de W204 de moeite waard als u op zoek bent naar dat type auto.

  Mercedes AMG GL63 Betrouwbaarheid

Is de Mercedes W204 C63 AMG de moeite waard?

Ja, dat is hij zeker. Deze generatie van de C63 AMG heeft alles in zich om een echte klassieker voor de toekomst te worden, want hij beschikt over de misschien wel meest iconische AMG-motor aller tijden, de 6.2L n/a V8, die waanzinnig klinkt. De W204 C63 is de laatste echte hooligan Mercedes muscle car, wat betekent dat hij als zodanig de geschiedenis zal ingaan.

De prijzen ervan zijn de laatste jaren gedaald, maar men verwacht dat ze binnenkort zullen beginnen stijgen, vooral omdat de nieuwe C63 een miezerige 2.0L 4-cilinder turbomotor biedt.

Is de Mercedes W204 een veilige auto?

De W204 Mercedes is een veilige auto omdat het een relatief moderne auto is. Dankzij de vele moderne ontwikkelingen was de W204 een van de eerste Mercedessen die over veel voorzieningen beschikte die we in auto’s uit het huidige tijdperk gewend zijn.

Dit betekent dat u de W204 kunt krijgen met parkeersensoren, achteruitkijkcamera’s, dodehoekassistent, en vele andere nuttige assistentie en veiligheidstechnologieën.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts