Mini Cooper Paceman betrouwbaarheid

De Britse autofabrikant Mini Cooper is tamelijk beroemd om zijn kleine auto’s en is ook eigendom van BMW. De Paceman is een 3-deurs compacte SUV die is ontworpen in Mini’s kleine ontwerpstijl. De auto is sinds 2016 uit productie genomen en hij werd vervangen door de Mini Countryman.

Overzicht

De Paceman is op de markt sinds 2012 en hij werd stopgezet in 2016, maar het is nog steeds een geweldige oude auto om te kopen vanwege de rijdynamiek en de carrosserie-ontwerpen van Mini Cars. De Paceman is aanwezig geweest in verschillende uitrustingsniveaus en het basismodel heeft een 1,6 L BMW/Mini I4-motor met een AWD-systeem.

Betrouwbaarheid

Het vinden van de betrouwbaarheid van een auto is het meest basale wat je moet doen voordat je een auto koopt, omdat het bijna alles vertelt over een auto. Mini Cooper is al vele jaren in de VS en het werd niet beschouwd als het meest betrouwbare merk, maar het is nu een stuk verbeterd. De Cooper Coupe heeft echter een behoorlijke betrouwbaarheidsbeoordeling van 3,5 op 5 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsmaatregelen zijn ook een onderdeel van betrouwbaarheid. De veiligheidsfactor is altijd groot geweest in Mini Cooper auto’s vanwege hun geweldige materiaal en functies. De Coupe is niet getest door de IIHS of NHTSA, maar hij heeft geweldige veiligheidsvoorzieningen zoals anti-lock remmen, airbags, stabiliteitscontrole, etc.

  McLaren 720S Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage helpt ook bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een auto. Mini Cooper is vrij behoorlijk geweest in termen van waardeverlies en ze blijven zeer hoog gewaardeerd. De Paceman is een oude wagen en is na 5 jaar ongeveer 49% in waarde gedaald.

Onderhoud en herstelling

De onderhoudskosten zijn het belangrijkste onderdeel van de betrouwbaarheid. Auto’s die veel onderhoud vergen, krijgen het vaakst negatieve beoordelingen van de eigenaars. Mini Cooper wordt beschouwd als een duur merk, in termen van onderhoud en herstelling. De onderhoudskosten van de Paceman bedragen ongeveer 846 dollar per jaar voor al het onderhoud en reparatie.

FAQ

Is de Mini Cooper Paceman een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mini Cooper Paceman is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mini Cooper Paceman?

De Mini Cooper Paceman is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mini Cooper Paceman en heeft hij een turbo?

De Mini Cooper Paceman heeft 121 pk en 118 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 1,6 L Het brandstofsysteem is: Sequentiële MPI.

Welk type wielen heeft hij?

Mini Cooper Paceman heeft 17 X 7 inch aluminium voorwielen en 17 X 7 inch aluminium achterwielen.

Is de Mini Cooper Paceman een goede auto?

Het standaard sportonderstel betekent dat de Paceman lager is dan de Countryman, maar de verhoogde zit zorgt voor een geweldig uitzicht op de weg. De 181 pk sterke 1,6-liter turbo viercilindermotor in de Cooper S is dezelfde als in de MINI familie. Het is een geweldige auto met veel karakter.

  Chevrolet Bolt EUV betrouwbaarheid

Waarom is de Mini Paceman uit productie genomen?

Directieleden van BMW besloten de Paceman te schrappen omdat hij te veel leek op Mini’s Countryman en besloten hem van de hand te doen.

Hoeveel kilometer gaat Mini Cooper Paceman mee?

Mini Paceman kan tussen 200.000 en 250.000 mijl rijden als ze goed onderhouden worden en voorzichtig gereden worden. Als u 15.000 mijl per kalenderjaar zou rijden, zou de Mini 13-17 jaar meegaan voordat hij gerepareerd of vervangen moet worden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Mini Coopers?

  • Radiatorsteun vooraan en koelvloeistofslang
  • De distributieketting kan geluid en trillingen veroorzaken door te bewegen.
  • Elektrische stuurbekrachtigingspomp
  • Problemen met variabele kleptiming
  • Lekken van waterpomp en thermostaathuis
  • Storing in de koppeling
  • Transmissie defecten en problemen

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts