Mini Cooper Roadster betrouwbaarheid

De Britse autofabrikant Mini Cooper is tamelijk beroemd om zijn kleine auto’s en is ook eigendom van BMW. De Mini Roadster werd door het bedrijf gemaakt als een tweezits tweedeurs cabriolet, net als het Coupé model. De auto is uit productie genomen, maar het is nog steeds een geweldige auto om te kopen.

Overzicht

De Mini Roadster werd voor het eerst geïntroduceerd in 2011 en hij kwam naast een roadsterversie op de markt. De Roadster heeft een 1.6 L turbo motor die maximaal 208 pk levert en hij kan van 0 naar 60 mph gaan in slechts 6.4 seconden. Er zijn 4 uitrustingsniveaus van deze auto geïntroduceerd: Cooper, Cooper S, Cooper SD en John Cooper Works.

Betrouwbaarheid

Het vinden van de betrouwbaarheid van een auto is het meest fundamentele ding om te doen voordat je een auto koopt, omdat het bijna alles vertelt over een auto. Mini Cooper is al vele jaren in de VS en het werd niet beschouwd als het meest betrouwbare merk, maar het is nu een stuk verbeterd. De Cooper Roadster heeft echter een zeer gemiddelde betrouwbaarheidsbeoordeling van 2,5 op 5 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheidsmaatregelen zijn ook een onderdeel van betrouwbaarheid. De veiligheidsfactor is altijd groot geweest bij Mini Cooper auto’s vanwege hun geweldige materiaal en functies. De Roadster is niet getest door de IIHS of de NHTSA, maar hij heeft geweldige veiligheidsvoorzieningen zoals tractiecontrole, adaptieve cruise control, airbags, enz.

  Mercedes Benz GLC klasse betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage helpt ook bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een auto. Mini Cooper is vrij fatsoenlijk geweest in termen van waardeverlies en ze blijven zeer hoog gewaardeerd. De Roadster is een oude auto en is na 5 jaar ongeveer 31% in waarde gedaald.

Onderhoud en herstelling

De onderhoudskosten zijn het belangrijkste onderdeel van de betrouwbaarheid. Auto’s die veel onderhoud vergen, krijgen het vaakst negatieve beoordelingen van de eigenaars. Mini Cooper wordt beschouwd als een duur merk, in termen van onderhoud en herstelling. De onderhoudskosten van het Roadster-model bedragen ongeveer 846 dollar per jaar voor al het onderhoud en reparaties.

FAQ

Is de Mini Cooper Roadster een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mini Roadster is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mini Roadster?

De Mini Cooper Roadster is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Tweezitters

Hoeveel pk heeft een Mini Cooper Roadster en heeft hij een turbo?

De Mini Roadster heeft 181 pk en 177 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 1,6 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mini Cooper Roadster?

8.5 Cubic Feet (0,241 m3)

Welk type wielen heeft hij?

Mini Cooper Roadster heeft 16 X 6,5 inch aluminium voorwielen en 16 X 6,5 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts