Mitsubishi i-MiEV betrouwbaarheid

Mitsubishi Motors is een bekend Japans autobedrijf dat al vele jaren bestaat en bekend staat om zijn goedkope prijs. De i-MiEV is een volledig elektrische hatchback van Mitsubishi. De kleine carrosserie van de auto is zeer aantrekkelijk voor de klant, zelfs na het stopzetten van de auto.

Overzicht

De i-MiEV werd in 2011 voor het eerst geïntroduceerd in de VS en werd in 2017 officieel uit productie genomen. De auto heeft een 16 kWh accupakket dat de auto ondersteunt op maximaal 62 mijl geschat. De auto is nog steeds een goedkopere optie om als EV aan te schaffen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid in een auto is een van de belangrijkste factoren voordat je een auto koopt. Mitsubishi is beroemd om zijn goedkope prijzen, maar de kwaliteit van de onderdelen is nooit de beste geweest. De auto’s hadden problemen met hun goedkope motoren die olie verbrandden en zelfs voor 100.000 mijl onbruikbaar werden. De i-MiEV is een vrij betrouwbare optie geweest voor een goedkope EV.

Veiligheid

Veiligheidsmaatregelen in een auto zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mitsubishi’s testen hun veiligheid vaak aan de hand van crashtests van IIHS en NHTSA. De i-MiEV werd niet aan crashtests onderworpen in de VS, maar behaalde een uitstekende score in de EuroNCAP.

  Mitsubishi Outlander Sport betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij essentieel om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mitsubishi is een Japans merk dat zijn waarde zeer goed vasthoudt en gemiddeld 40% afschrijft na 5 jaar, wat geweldig is in termen van auto’s.

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie kosten zijn de grootste deal-breaker bij het kopen van een auto. Mitsubishi auto’s, echter, als een Japans merk kost minder in vergelijking met veel andere auto’s. De gemiddelde onderhoudskosten van Mitsubishi auto’s liggen rond de $300. De i-MiEV kost ongeveer $500 per jaar voor al zijn onderhoud, maar dit is voornamelijk afhankelijk van de kilometerstand van de auto.

FAQ

Is de Mitsubishi i-MiEV een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mitsubishi i-MiEV is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mitsubishi i-MiEV?

De Mitsubishi i-MiEV is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Wat is het vermogen in een Mitsubishi i-MiEV en heeft deze een turbo?

De Mitsubishi i-MiEV heeft 66 pk en 145 lb-ft koppel. De motor is een Electric.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mitsubishi i-MiEV?

6,1 inch ( 15,49 cm )

Wat voor soort wielen heeft het?

Mitsubishi i-MiEV heeft 15 X 5,5 inch Aluminium Voorwielen en 15 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Wat is de actieradius van een 2012 Mitsubishi I-MiEV?

De elektrische motor van de i-MiEV is 66 pk en 145 lb-ft en wordt gevoed door een batterijpakket van 16 kWh. Hoewel de EPA het bereik op 62 mijl schat (hoewel een volledige lading vaak meer laat zien), is het bereik meestal groter dan de schatter aangeeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts