Mitsubishi Lancer Evolution betrouwbaarheid

Mitsubishi Motors is een bekend Japans autobedrijf dat al vele jaren bestaat en het staat bekend om zijn goedkope prijs. De Lancer Evolution is een 4-deurs sportsedan gebaseerd op de Lancer. Het sportmodel is behoorlijk goed voor zijn prijs en functies.

Overzicht

De Lancer Evolution is al sinds 1992 in productie en hij werd uiteindelijk in 2017 uit de VS gehaald. De auto is nog steeds aanwezig op de markten van oude auto’s en het is een goede aankoop. Hij heeft een grotere en snellere motor dan de Lancer van een 2.0 turbomotor met 276 pk. Er zijn vele generaties van de Lancer Evolution en hij wordt nog steeds gebruikt voor modificatiedoeleinden.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid in een auto is een van de belangrijkste factoren voordat je een auto koopt. Mitsubishi is beroemd om zijn goedkope prijzen, maar de kwaliteit van de onderdelen is nooit de beste geweest. De auto’s hadden problemen met hun goedkope motoren die olie verbrandden en zelfs voor 100.000 mijl onbruikbaar werden. De Lancer Evolution wordt genoemd als een van de meest betrouwbare auto’s door Mitsubishi, kijkend naar de recente vermeldingen.

Veiligheid

Veiligheidsmaatregelen in een auto zijn de belangrijkste factor om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mitsubishi auto’s testen hun veiligheid vaak door middel van crashtests gehouden door IIHS en NHTSA. De Lancer Evolution is niet getest door IIHS of NHTSA vanwege zijn zeldzaamheid.

  Land Rover Range Rover betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mitsubishi, een Japans merk, houdt zijn waarde zeer goed vast en het heeft een gemiddelde afschrijving van 40% na 5 jaar, wat geweldig is in termen van auto’s. De Lancer Evolution is een niet meer geproduceerde auto, dus het afschrijvingspercentage hangt vooral af van de staat waarin hij verkeert.

Onderhoud en reparatie

Onderhouds- en reparatiekosten zijn de grootste deal-breaker bij het kopen van een auto. Mitsubishi auto’s, echter, als een Japans merk kost minder in vergelijking met veel andere auto’s. De gemiddelde onderhoudskosten van Mitsubishi auto’s liggen rond de $300. De Lancer Evo kost zelfs minder dan 500 dollar per jaar voor al zijn onderhoud, maar dit is voornamelijk afhankelijk van de kilometerstand van de auto.

FAQ

Is de Mitsubishi Lancer Evolution een voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mitsubishi Lancer Evolution is een All Wheel auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mitsubishi Lancer Evolution?

De Mitsubishi Lancer Evolution is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mitsubishi Lancer Evolution en heeft hij een turbo?

De Mitsubishi Lancer Evolution heeft 303 pk en 305 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Hoe groot is de kofferruimte van de Mitsubishi Lancer Evolution?

6.9 Cubic Feet ( 0,195 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mitsubishi Lancer Evolution?

5,5 inch ( 13,97 cm)

Wat voor soort wielen heeft het?

Mitsubishi Lancer Evolution heeft 18 X 8,5 inch aluminium voorwielen en 18 X 8,5 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts