Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

BMW is een luxemerk dat over de hele wereld bekend staat om zijn prestaties en rijplezier. Maar er moet een geldige reden zijn voor de veel lagere tweedehandsprijzen van deze wagens? Voor sommigen is het de moeite waard om een 10 jaar oude BMW te kopen, maar anderen vinden het pure waanzin. Een oude BMW is het kopen waard als u plezier wilt hebben tegen een gereduceerde beginprijs.

Wie zou een oude BMW moeten kopen

Als u op zoek bent naar rijplezier op korte termijn, is een tweedehands BMW kopen misschien een goed idee. Als u niet veel geld heeft, moet u er rekening mee houden dat de aanschaf van een tweedehands BMW u op de lange termijn meer kan gaan kosten dan het onderhoud en de initiële aanschafkosten.

Oudere BMW’s hebben niet voor niets een gereduceerde prijs. Hoe agressiever een bepaalde bestuurder met een auto omgaat, hoe minder plezierig de rit zou zijn voor de volgende eigenaar van het voertuig in de rij. Dit gezegd zijnde, zijn er veel BMW modellen die rijplezier kunnen brengen, zelfs voor derde of vierde eigenaars.

En juist deze modellen zijn de moeite van het kopen waard. Naast deze modellen zijn andere modellen op zijn best twijfelachtig, omdat oudere auto’s vaak uitgebreid onderhoud en dure service nodig hebben.

Beste tweedehands BMW’s om te kopen

De BMW 3-Serie

De BMW 3-Serie is door de jaren heen niet voor niets ontelbare keren de best verkochte serie van BMW geweest. Ze zijn betaalbaarder dan de grotere sportcoupes en luxe sedans, ze brengen veel vermogen en rijplezier, en ze kosten minder aan service en onderhoud.

  Welke BMW is het best geschikt voor driften?

1975 BMW’s

Als u op zoek bent naar een van de oudste dingen die u op de markt kunt vinden, pas dan op voor stof. Afgezien daarvan zijn de BMW 323i en de E21, in het algemeen, zeer goede machines.

jaren ’80 BMW’s

Als je een heel oude 3 Serie wilt, is de BMW E30 uit de jaren 80 zeker het beste model waar je op deze jonge leeftijd voor kunt gaan. De 316s en 318s zijn geweldige beestachtige wagens, compact genoeg om mee te kunnen driften, zelfs in kleine ruimtes.

Voor de E30, kijk uit voor olielekken, wanneer je er een koopt. Alle andere tekenen van oververhitting of gescheurd plastic, moet je voorzichtig mee zijn, omdat de meeste van deze zijn zeer hoog op de kilometerstand.

De jaren ’90 BMW’s waard om te kopen

Je kunt het niet over de jaren 90 hebben en niet over de BMW E36. De 318d en 325tds zijn beide modellen die je kunt gaan voor, ongeacht hun kilometerstand. Sommige van deze auto’s zijn gemeld te bereiken meer dan 250.000 mijl met de juiste onderhoud. Een andere goede optie is de E46, die in 1999 uitkwam. De 330d uit de jaren ’90 is ook een zeer solide optie, omdat ondanks het feit dat vrij krachtig het levert vaak rond de 40 mpg. Dit zijn allemaal geweldige keuzes, die hun betrouwbaarheid

BMW 3 Reeks van na 2000 om naar te kijken

Na het jaar 2000, als u tweedehands koopt, ga dan voor de modellen die voor 2006 zijn uitgebracht. Dit zijn echt betrouwbare motoren. 320d en 335i zijn geweldige machines die u gemakkelijk kunt opzoeken omdat de markt ermee oververzadigd is. Niet alleen zijn ze krachtig, maar reserveonderdelen zijn ook gemakkelijk te vinden.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Nieuwere BMW modellen om tweedehands te kopen

2016’s BMW X1

De BMW X1, die in 2016 werd geproduceerd, kreeg een volledig herontwerp van de vorige versie. Deze voertuigen brengen snelle, wendbare rijeigenschappen met zich mee, hebben een ruim interieur en knappe zitplaatsen, en bieden genoeg ruimte voor een gezin van vier. Niet alleen dat, ze zijn uiterst betrouwbaar en veilig.

Met gemiddelde mijlen per gallon van 22 in de stad en 32 op de snelweg, dit maakt een goede all-around voertuig dat verdient alle positieve recensies die het heeft gekregen tot nu toe.

2015 BMW 6 Reeks

De BMW 6-serie zijn prachtige, snelle en krachtige voertuigen die brengen in luxe en stijl. Ze zijn uitgerust met de nieuwste functies en doen geen stap terug van nieuwere modellen. De waarde voor de prijs is een van de grootste voordelen van de aankoop van een tweedehands luxe sedan en de tweedehands BMW 6-serie hebben precies dat.

Hij wordt geleverd als coupé, cabriolet, of een Gran Coupe en kan worden gebruikt als een sportwagen, of een executive auto om indruk te maken.

2015 BMW X4

2015’s BMW X4 is een andere van BMW’s meest betrouwbare auto’s. Ondanks dat dit een SUV, het is geen off-road voertuig. In plaats daarvan is dit een roep om aandacht en stijl. De luxe crossover SUV, dat de X4 is, komt dichter bij een Porsche Cayenne dan een Range Rover. Desondanks zijn er vele motoropties en is de markt oververzadigd met reserveonderdelen, wat in combinatie met de grote betrouwbaarheid de X4 tot een goede tweedehandse keuze BMW maakt.

  Welke BMW heeft een V6 motor?

FAQ

Hoe koopt u een goede tweedehands BMW?

Oudere BMW’s zijn over het algemeen niet voor niets goedkoper. Blijf bij bekende modellen die in het verleden goede prestaties hebben geleverd. Neem daar geen risico’s op. Overweeg het inhuren van een betaalde monteur om een inspectie van uw kant te doen en u te informeren of het voertuig het betalen waard is of niet. Op een algemene nota, kijk voor olielekken, krassen op de distributieriem, roest, en tekens van agressief rijden op banden, remmen, enz.

Welke BMW modellen die u tweedehands kunt kopen, hebben park assist?

De BMW actieve park assist module is beschikbaar op alle X1, X3, X4, X5, X6 SUV’s van na 2010, alsook op 2 Reeks, 3 Reeks, 4 Reeks, 5, 6, en 7 Reeks luxueuze sedans, coupés, wagens, cabrio’s, en hatchbacks. Daarnaast kunt u op de officiële website van de fabrikant de voor elk model beschikbare uitrustingen bekijken.

Hoeveel kilometer is een tweedehands BMW waard?

Als u een tweedehands BMW wilt kopen, probeer dan te zoeken naar auto’s die minder dan 75.000 mijl hebben afgelegd. Bovendien gaan de meeste wagens vaker stuk als ze in de stad rijden op een stop en go regime, in plaats van op de snelweg. Zoek naar eigenaars die meer lange afstanden hebben gereden dan in de stad zelf.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts