Moet ik een 10 jaar oude Mercedes kopen?

Moet ik een 10 jaar oude Mercedes kopen?

Sommigen zeggen dat het kopen van een 10 jaar oude Mercedes Benz een geweldige manier is om de effecten van snelle afschrijving te vermijden, terwijl anderen geloven dat het kopen van een 10 jaar oude Mercedes een bodemloze geldput is. Hoewel bijna iedereen het eens kan zijn over de wenselijkheid van het merk, is het een beetje ingewikkelder of je nu wel of niet een 10 jaar oude Mercedes moet kopen. Hier is waarom:

Het komt erop neer dat een oudere auto vatbaarder is voor problemen, dat is een gegeven. Het kopen van een oudere Benz is echter niet per se zo’n afschrikwekkend vooruitzicht, zolang u de informatie op Carfax controleert en een onafhankelijke inspecteur inhuurt om de auto te inspecteren voordat u hem koopt.

Het is van cruciaal belang dat u ook de volledige onderhoudshistorie controleert. Hoe meer u weet, hoe beter. Wees niet bang om vragen te stellen en je zou kunnen eindigen met een echt goede deal.

Marktoverwegingen

Het onderhoud van een oude luxe auto kost een aardige duit, maar de markt zal de waarde van de oudere auto’s naar beneden duwen tot het punt waar de prijs de kosten in evenwicht brengt. Als je de marktprijs betaalt, krijg je een eerlijke prijs met alle factoren in rekening gebracht, behalve de aspecten die uniek zijn voor die specifieke auto of het specifieke model.

Bijvoorbeeld, de Mercedes G klasse wordt beschouwd als een vrij gewild model en het houdt een stabiele waarde. Zo is een 10 jaar oude G-klasse (mits goed onderhouden) vergelijkbaar geprijsd met een gloednieuwe A-klasse, of zelfs meer in sommige gevallen.

Dus, als een lagere instapprijs om in een gebruikte Mercedes te stappen iets is dat u doet overwegen er een te kopen, moet u ook rekening houden met de hoeveelheid geld die u zult uitgeven om hem in een bevredigende staat te houden.

Een oudere Mercedes onderhouden

Een oude Mercedes wordt er niet gemakkelijker op naarmate hij ouder wordt. De prijzen voor onderdelen en arbeidsloon zijn niet erg consumentvriendelijk en de onderliggende technologieën zijn nog steeds vrij complex, dus het is niet per se een type auto voor een gemiddelde lokale reparatiewerkplaats.

Een bezoek aan een gecertificeerde Mercedes-garage voor regelmatig onderhoud is vrij prijzig. Als het gaat om uitgebreide garanties voor oudere auto’s met een hogere kilometerstand, is de dekking vrij beperkt. Deze polissen dekken meestal alleen catastrofale defecten.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Uitgebreide garantie bedrijven die een breder scala van voertuigen met weinig tot geen verschil in kilometerstand te dekken moet worden vermeden ten koste van alles.

3 redenen waarom een 10 jaar oude Mercedes kopen een goed idee is

Het is kosteneffectief
Naarmate auto’s afschrijven, worden ze betaalbaarder, maar niet noodzakelijk minder waardevol. Alle glimmende afwerkingsopties, opgewaardeerd infotainment, verwarmde zetels, opgewaardeerde stereosystemen verhogen het prijskaartje van een nieuwe auto aanzienlijk, maar ze spelen niet zo’n grote rol op de tweedehandsmarkt.

Bovendien betekent het kopen van een oudere auto meestal dat alle gebreken van specifieke modellen zeer goed bekend zijn, en dat de meeste ervan zijn weggewerkt.

Afschrijving

Afschrijving is het prijsverschil tussen de prijs van de wagen wanneer u hem koopt en wanneer u hem uiteindelijk verkoopt. De meeste auto’s hebben de neiging om al vroeg in hun levensduur veel waarde te verliezen. Sommige modellen gaan beter om met waardevermindering, andere minder. Oudere Mercedes modellen die veel asfalt hebben gezien hebben een hoge afschrijving.

Ondanks alle voordelen die bij nieuwe auto’s horen, zoals garanties, gratis onderhoud en lage financiering, blijven de onvermijdelijke effecten van waardevermindering een aanzienlijke kostenpost en een belangrijke reden om in plaats daarvan tweedehands te winkelen.

Een Mercedes die 10 jaar oud is, zal al veel afgeschreven zijn, zodat het verlies niet zo groot zal zijn als u hem na een paar jaar weer verkoopt.

Maandelijkse betalingen en gebruikskosten

Als u een auto koopt die een paar jaar oud is, zijn uw lease- of financieringskosten meestal 50% lager dan voor een vergelijkbare nieuwere variant. Auto’s die minder kosten, zijn ook minder duur om te verzekeren in vergelijking met een nieuwere auto.

Sommigen merken misschien het verschil niet tussen een 3 jaar oude Mercedes en een spiksplinternieuwe, maar wees gerust, uw verzekeringsmaatschappij merkt dat zeker. Als u contant betaalt, bent u waarschijnlijk beperkt in uw budget, en het overschrijden van het kan een groot risico zijn.
Als u echter kiest voor financiering, kunt u het zich vaak veroorloven om een betere auto te kopen, omdat u niet voor de hele auto in één keer hoeft te betalen.

3 redenen waarom een 10 jaar oude Mercedes kopen een slecht idee is

Gebrek aan garantie
Een groot voordeel van het kopen van een nieuwe Mercedes is dat, zolang je regelmatig onderhoud pleegt, de dealer of fabrikant alle mogelijke gebreken zal aanpakken. Dat maakt de eigendomservaring aanzienlijk minder stressvol en verzekert u ervan dat het extra geld dat u in de loop der jaren hebt gespaard, niet opgaat aan uw rekeningen voor autoreparaties.

  Beste Mercedes GLA model

Het enige wat u hoeft te doen is alle juiste opties aanvinken, en u aan uw deel van de overeenkomst houden, en uw nieuwe auto eigendom zal probleemloos zijn.

Verouderde technologie

In de loop van 10 jaar heeft de auto-industrie enorme sprongen voorwaarts gemaakt op het vlak van de functies die een voertuig kan bieden. Veel verschillende merken bieden tegenwoordig standaard veel meer functies aan dan 10 jaar geleden.

In de VS moeten nieuwe auto’s bijvoorbeeld standaard uitgerust zijn met een achteruitrijcamera, wat verplicht is door de federale overheid.

Bovendien zijn de infotainmentsystemen van Mercedes tegenwoordig heel wat anders dan de oudere Mercedes-systemen. Hedendaagse Mercedes MBUX systemen kunnen op veel verschillende manieren bediend worden, van touch inputs tot futuristische stembedieningen die zo’n beetje alles kunnen veranderen wat u maar wilt.

Gebrek aan personalisatie

Stel u heeft eindelijk besloten dat u die C 300 wilt kopen waar u een paar jaar geleden al van droomde. U onderzoekt alle verschillende sites en u kunt gewoon niet de juiste opties vinden die passen bij de auto waar u van gedroomd heeft.

Misschien ontbreekt het AMG-pakket, of het grotere infotainment scherm, of de wielen die u wilt, de kleuren is een beetje af, je kunt gewoon niet lijken om degene die je wilt vinden.

Dat is een van de voordelen die je ervaart als je een nieuwe Mercedes koopt. U bent in staat om de hele auto op maat te maken op basis van uw voorkeuren. U kunt de kleur kiezen, de bekleding, de pakketten, de motoropties en nog veel meer.

FAQs over het kopen van een Mercedes

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een tweedehands Mercedes?

Een goede aankoop is meer afhankelijk van de staat dan van de leeftijd van het voertuig. Een goede onderhoudshistorie, een inspectie voor de aankoop en de staat van de auto zijn de belangrijkste elementen bij de aankoop van een nieuwe tweedehands Mercedes.
U moet ook de nodige zorgvuldigheid betrachten door alle juiste vragen te stellen. Overleg met een ervaren onafhankelijke autodealer kan licht werpen op bijzonderheden waar een amateur-koper nooit aan zou denken.

Wat moet ik vermijden bij de aankoop van een tweedehands Mercedes?

Vermijd absoluut onrealistisch lage prijzen. Ook een verkoper die niet bereid is alle specifieke vragen te beantwoorden en niet wil meewerken, moet u mijden.
Ook oudere AMG-modellen moet u mijden, ook al zijn ze redelijk geprijsd als u de benzineprijzen voor dorstige V8- en V12-motoren niet kunt betalen.
U moet ook om te controleren alle legitieme bronnen voor verschillende aanbiedingen. Er kan ergens een betere aanbieding zijn die u nog niet hebt gecontroleerd.

  In welke maand koopt u een tweedehands Mercedes?

Welke vragen moet ik de verkoper stellen bij de aankoop van een tweedehands Mercedes?

De aankoop van een tweedehands Mercedes kan een intimiderende ervaring lijken, maar als u de juiste vragen stelt en de juiste informatie verkrijgt, kunt u het proces gemakkelijk en met vertrouwen doorlopen.
Om te beginnen moet u zich afvragen waarom de auto überhaupt wordt verkocht. Misschien past de auto niet meer bij de verkoper, of misschien is het gewoon tijd voor een upgrade. Het is een goede vraag om te stellen, omdat je later misschien tegen dezelfde kwestie aanloopt.
Bovendien moet u vragen hoe lang de eigenaar de auto daadwerkelijk in bezit heeft gehad. Als hij hem pas onlangs heeft gekocht, kan er iets mis mee zijn.
U moet verder vragen waar de verkoper de auto heeft gekocht. Door deze vraag te stellen, zou je in staat moeten zijn om meer details te krijgen over hoe de auto werd gereden.
Vergeet niet om alle onderhoudsgerelateerde vragen te stellen, en vraag de verkoper om u alle onderhoudsgegevens te laten zien. Je moet in het algemeen zoveel mogelijk vragen. Het kan geen kwaad om te vragen, hoe meer je weet, hoe gemakkelijker het koopproces.

Een oudere Mercedes of een nieuwere auto van een betaalbaarder merk?

Voor sommigen is het comfortabeler om geld uit te geven aan een betrouwbare en betaalbare auto dan in een potentiële geldramp te stappen. Sommigen kopen liever geen oudere Benz als ze zich de uitgaven niet comfortabel kunnen veroorloven.
Nieuwere auto’s komen met betere incentives, bieden een bredere selectie, en worden aangeboden met langere garanties. Maar ze bieden meestal niet hetzelfde niveau van premium ervaring.
Laten we niet vergeten dat auto’s ook een emotionele aankoop zijn. Het leven is te kort om in saaie auto’s te rijden, dus u moet de auto kopen die u gelukkig maakt, ook al is het niet de juiste keuze voor iemand anders.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts