Moet ik een Jaguar kopen of leasen?

Een Jaguar kopen of leasen zijn twee manieren om u het voorrecht te geven te genieten van de sportiviteit van Jaguar auto’s. Welke optie u kiest, hangt af van uw behoeften en financiën. We overlopen enkele voor- en nadelen van beide opties om u te helpen beslissen of u uw Jaguar koopt of least.

Kopen en leasen zijn allebei goede ideeën. Maar beide opties zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Als u bijvoorbeeld niet over de financiële middelen beschikt om een nieuwe Jaguar te kopen, is leasen misschien de beste optie. Aan de andere kant, als u vaak rijdt en er het geld voor hebt, is kopen uw beste optie.

Kopen of leasen: wat is beter?

Als u niet zeker weet of u een Jaguar moet kopen of leasen, kunt u het beste de voordelen van beide keuzes bekijken. Kopen heeft zo zijn voordelen, net als leasen. Maar uiteindelijk komt het erop neer wat voor u het beste werkt.

Voordelen van het leasen van een Jaguar

Bij leasing kiest u ervoor om een Jaguar gedurende een bepaalde periode te gebruiken. Daarna wordt de auto teruggegeven aan de leasemaatschappij. Ongeveer 45 tot 50 procent van de Jaguars wordt geleased op plaatsen zoals in de VS. Ga naar grotere steden zoals LA en zelfs New York; u zult verbaasd zijn over de statistieken.

Laten we eens kijken waarom de leasing cijfers zo hoog zijn.

Lagere betalingsplannen

Of u nu een maandelijkse betaling of een aanbetaling doet, het betalingsplan is altijd kleiner dan de betaling van een autolening waarschijnlijk zou zijn. De reden hiervoor is dat u niet voor de volledige kostprijs van het voertuig betaalt. Het bedrag dat u betaalt is meestal het verschil tussen de oorspronkelijke kosten van de auto en de afschrijving.

Bijvoorbeeld, als de auto $ 60.000 kost en aan het einde van de leaseperiode is afgeschreven tot $ 40.000, betaalt u slechts een totaal van $ 20.000 over de leaseperiode. Leasen lage betaling plannen ook kunt u een auto boven uw prijsklasse te rijden. Normaal gesproken zou u zich geen Jaguar van $80.000 kunnen veroorloven, maar u rijdt er wel mee rond.

  Is de Jaguar F-Type een supercar?

om de paar jaar nieuwe auto’s uit te proberen

Een ander leuk voordeel van het leasen van een Jaguar is dat u de kans krijgt om elke twee tot drie jaar met nieuwe modellen te rijden. Nieuwere modellen zijn altijd voorzien van de nieuwste technologie en soms verfijnde exterieur- en interieurdesigns.

Nadat een leaseperiode is verstreken, kunt u uw volgende lease richten op het nieuwste model in plaats van vast te houden aan een oud Jaguar-model. In tegenstelling tot kopen, waar u een auto koopt, zit u er aan vast tot u besluit hem te verkopen.

Geen zorgen over afschrijving

De meeste aangekochte auto’s worden na verloop van tijd afgeschreven. Wanneer u echter least, hoeft u zich geen zorgen te maken over de afschrijving. U gebruikt de auto volgens het leasecontract en levert hem daarna weer in. Doorverkopen is niet iets waar u zelfs maar aan hoeft te denken.

Servicedekking

Routine-onderhoud is meestal inbegrepen in een leasegarantie. Hierbij wordt het onderhoud uitgevoerd bij een erkend Jaguar service center. Zolang u niet boven de afgesproken kilometerstand komt, hoeft u niet te betalen om de auto te laten onderhouden. Normaal gesproken kan het laten repareren van een luxe Jaguar die u bezit een aanslag zijn op uw portemonnee – een goede reden waarom leasen wenselijk kan zijn.

Lease-einde alternatieven

Als u aan het einde van de leaseperiode een ander model wilt, kunt u dat krijgen. U hoeft enkel de openstaande kosten bij de concessiehouder te betalen en u krijgt een ander model. Beter nog, u kunt beslissen om de auto te kopen waarvan het leasecontract net is afgelopen.

Voordelen van het kopen van een Jaguar

Kopen houdt in dat een individu een auto koopt om te bezitten. Net als bij leasing, kiezen veel automobilisten ervoor om hun auto te kopen. Hier zijn enkele redenen waarom het kopen van een Jaguar ook een populaire keuze is.

Verscheidenheid aan Jaguar keuzes

De meeste Jaguar dealers zullen een verscheidenheid aan auto’s hebben waaruit u kunt kiezen, zowel oude als nieuwe. In tegenstelling tot leasing, waar er een beperking is op het aantal auto’s dat een dealer kan leasen. De meeste Jaguar leasemaatschappijen verhuren geen gebruikte of tweedehands auto’s.

  Zijn Jaguar F-Types duur in onderhoud?

Financieringsmogelijkheden

De financiering van een nieuwe wagen is een eenvoudig proces. En u hebt opties om uw financieringsplannen te wijzigen. Zo kunt u een lening herfinancieren tegen een lagere rentevoet of uw maandelijkse betaling geleidelijk verlagen. Met andere woorden, als uw maandelijkse betaling $ 3000 is, kunt u die via herfinanciering terugbrengen tot $ 1500.

Volledige eigendom

Als u een Jaguar koopt, bent u er eigenaar van. U bent vrij om hem te gebruiken zoals u wilt. Hier kunt u hem aanpassen of wijzigen zoals u dat wilt. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het betalen van slijtage die u tijdens het rijden oploopt. Belangrijker nog, u kunt hem verkopen wanneer u maar wilt.

Geen kilometerbeperking

De meeste leases hebben een kilometerbeperking. Vraag uw plaatselijke Jaguar Center naar de kilometerbeperkingen in uw leaseovereenkomst. Wanneer u een Jaguar koopt, hoeft u zich echter geen zorgen te maken over het aantal kilometers dat u per jaar aflegt.

Bij leasing moet u een bepaalde boete betalen als u meer kilometers aflegt dan het voorgeschreven aantal. Dus als u regelmatig pendelt en u niet aan de kilometerafspraak kunt houden, is kopen een betere optie.

Bespaar geld op de lange termijn

Het is duur om een nieuwe auto te kopen, maar na afbetaling wordt de auto minder duur naarmate u hem langer heeft. Vergelijk het met het huren van een huis versus het kopen van een huis. Zodra u uw hypotheek hebt afbetaald, zullen uw maandelijkse rekeningen aanzienlijk lager zijn.

Belangrijke verschillen tussen een Jaguar leasen en kopen

Leasen Kopen

1 Er zijn kilometerbeperkingen. Geen kilometerbeperkingen
2 U krijgt de auto aan het eind van de leaseperiode terug (hoewel u kunt besluiten hem te kopen). De auto is volledig van u, zodat u hem voor altijd kunt houden.
3 Goedkoper om te leasen en te onderhouden Duurder om te kopen en te onderhouden
4 U betaalt voor overmatige slijtage Reparaties worden in uw tempo uitgevoerd
5 De nieuwste Jaguar modellen kopen is goedkoper De nieuwste Jaguar modellen kopen is duur omdat u een gloednieuwe auto moet kopen
6 Aanpassingen en veranderingen zijn ondenkbaar U kunt de auto aanpassen en aanpassen aan uw smaak
7 Geen gedoe over hoe te verkopen De afschrijving zal uw auto zo hard raken dat u verlies kunt lijden

  Van wie is Jaguar en waar wordt Jaguar gemaakt?

FAQs

Ik ben een regelmatige pendelaar; moet ik een Jaguar kopen of leasen?

Als u regelmatig rijdt, is een Jaguar kopen de beste optie. Hier hoeft u zich geen zorgen te maken over slijtage of het overschrijden van een bepaalde kilometerstand. In tegenstelling tot leasing moet u een boete betalen als u de kilometerstand overschrijdt of te veel slijtage aan de auto oploopt.

Als ik de nieuwste technologie wil, moet ik dan kopen of leasen?

Leasen is beter. Bijna elk jaar komen er nieuwe Jaguars uit. Maar als u er een met de nieuwste technologie wilt kopen, is dat een dure optie en uw garage ziet eruit alsof u auto’s verkoopt. Als u een Jaguar leaset, hebt u de mogelijkheid om een nieuw model te rijden zonder veel te moeten uitgeven.

Welke Jaguar is het beste model om te leasen of te kopen?

Welke Jaguar u het beste kunt kopen of leasen, hangt af van uw plannen met de auto. Als u hem voor uw werk gebruikt, is de Jaguar XF een goede optie. Als u hem gebruikt om veel mensen of spullen rond te rijden, is een Jaguar SUV een goede keuze, omdat deze een groot aantal mensen kan vervoeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts