Moet ik een Porsche Cayman kopen?

Moet ik een Porsche Cayman kopen?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, moet u rekening houden met veel verschillende aspecten van potentieel autobezit. Aspecten als uw budget, waarvoor u de auto gebruikt, interieur- en bagageruimte, prestaties en afschrijving moeten zorgvuldig worden afgewogen om deze vraag goed te kunnen beantwoorden.

Porsche Cayman-modellen zijn echt leuke, compacte, tweezits coupé sportwagens. Ze zijn niet per se gemaakt voor dagelijkse ritten, maar de nieuwere modellen kunnen de meeste situaties aan, behalve praktische bruikbaarheid en binnenruimte.

Als u op zoek bent naar een leuke sportwagen, is de Cayman een goede keuze. Hij kost minder dan de 911, maar hij biedt wel een opwindende Porsche-ervaring, en sommigen zouden zelfs kunnen stellen dat de Cayman de leukere sportwagen van de twee is.

Budget

Uw budget is uiteraard het belangrijkste punt van overweging bij de aanschaf van een nieuwe auto en de nieuwste 2021 718 Porsche Cayman kost rond de $ 60k en het biedt een 2.0L 4-cilinder turbo-motor. Het topmodel van de Porsche Cayman GT4 kost rond de $100k en heeft een sonore atmosferische 6 cilinder motor.

Porsche is nogal beroemd/berucht om zijn overvloed aan extra opties, dit betekent dat als je een decently optioned out Cayman, bent u op zoek naar een vrij dure auto. Sommige Porsche opties die liefhebbers als essentieel beschouwen zoals de Adaptieve Sportzetels kosten $3465, of de LED Koplampen die $1170 kosten.

Als u de Porsche PDK dual-clutch automaat wilt, kost het u $3200. Als u Porsche keramische remmen wilt, kost u dat maar liefst 7400 dollar. Opgewaardeerde Burmester Audio – 4690 dollar, Navigatie – 1730 dollar, Pijn aan Monster – 5500 dollar op een minimum!

  Wat is een Porsche Doppelkupplung met 7 versnellingen?

Deze prijzen zijn ongelooflijk opgeblazen als gevolg van Porsche het maken van een beperkt aantal auto’s per jaar, en de meeste winst Porsche verzamelt is door middel van opties. Porsche is echter een van de meest winstgevende automerken op de markt, en de optieprijzen weerspiegelen dat zeker.

Gebruiksscenario

Porsche Cayman-modellen zijn speciaal gebouwde 2-zits sportwagens die comfort en luxe inruilen voor sportiviteit en wendbaarheid. Dit betekent niet dat deze auto’s niet luxueus of comfortabel zijn, maar ze zijn niet de beste luxe-optie in deze prijsklasse.

Porsche Caymans blinken uit in een dynamische rijomgeving, dit betekent dat ze niet gebouwd zijn voor saai constant tempo snelweg rijden. Om een Porsche Cayman te bezitten, moet je in staat zijn om de dynamische mogelijkheden te benutten, anders heeft het geen zin om een Cayman te bezitten.

Ze zijn ook redelijk capabel op een circuit, want zelfs het basismodel Cayman biedt 300pk en een uitgebalanceerd chassis en gewichtsverdeling. Als je je auto voornamelijk gebruikt voor kortere ritten in de stad, ben je beter af met een comfortabeler en praktischer alternatief.

Maar als u het type bent dat liever de toeristische route neemt, zelfs als dat betekent dat u meer tijd op de weg doorbrengt, is de Cayman voor u gebouwd.

Interieur, bagageruimte en afschrijving

Als het op binnenruimte aankomt, zijn de Porsche Cayman/Boxster modellen verre van de beste opties in deze prijscategorie. Ze zijn in vrijwel alle opzichten vrij compact, omdat de auto daardoor wendbaarder en dynamischer is.

  Porsche 911 bekerhouder oplossing

Maar als u vooral alleen rijdt, of slechts met één passagier, biedt de Cayman in dat opzicht wel voldoende ruimte. Als het op bagageruimte aankomt, bieden de Porsche Cayman modellen 2 kofferruimtes voor en achter, en samen bieden ze meer bagageruimte dan het grotere 911 model doet.

Qua waarde is de Cayman niet zo goed als de meeste 911 modellen, omdat ze de neiging hebben meer dan de helft van hun waarde te verliezen in de eerste 5 jaar van eigendom. Dit betekent dat het kopen van een gloednieuwe Cayman geen gezonde financiële beslissing is, maar het kopen van een 5 jaar oude gebruikte Porsche Cayman zeker wel.

Het is ook vermeldenswaard dat sommige Cayman modellen, zoals de $100k Cayman GT4, en de dreigende GT4 RS hun waarde meestal veel beter behouden in vergelijking met gewone Cayman modellen.

FAQ Sectie

Is de Porsche Cayman de moeite waard als ik een gezin heb?

Die vraag moet u aan uw vrouw stellen, maar als u er een gezinsauto bij heeft en uw vrouw laat het toe, dan natuurlijk. Een Porsche Cayman is een leuke, spannende sportauto, maar tegelijkertijd biedt de Cayman veel moderne veiligheidsvoorzieningen, en wordt de auto, in het algemeen, als redelijk veilig beschouwd.

Als u geen tweede auto bezit, dan uiteraard niet want de Cayman biedt slechts 2 zitplaatsen. U zou de 911 kunnen overwegen, maar alleen als u een jonger kind heeft, want de achterbank in de 911 is niet groot genoeg voor volgroeide volwassenen.

  Wat is de goedkoopste Porsche?

Welke generatie van de Cayman moet u kopen?

Wel, dat hangt van uw budget af. De nieuwste 718 modellen bieden het meeste comfort en luxe, maar de Cayman modellen van de vorige generatie zijn meestal degene die u moet kopen als u op zoek bent naar een superieure sportwagenervaring.

Dit betekent niet dat de oudere modellen dynamischer zijn, maar ze bieden wel een natuurlijk aangezogen motor in het hele gamma, en veel Porsche-liefhebbers geloven dat de Cayman-modellen 2012-2016 de top Cayman-modellen zijn.

De eerste en tweede generatie Cayman modellen zijn een beetje meer twijfelachtig. De eerste-gen Cayman had wat motorproblemen in de vroegere dagen, en de vroege 2e-gen Cayman modellen waren ook een beetje twijfelachtig. Maar, als u erin slaagt een goed onderhouden en gedocumenteerd exemplaar te vinden, maakt de lage prijs het zeker een verleidelijke propositie.

Is de Porsche Cayman de 911 van een arme man?

Sommige mensen beschouwen de Porsche Cayman als een poor man’s 911, maar dit is verre van waar, want de Porsche Cayman biedt een compleet andere motor lay-out en plaatsing, en de handling en prestaties kenmerken zijn mijlenver uit elkaar tussen de twee. Sommige autotijdschriften zijn van mening dat de 2016 GT4 Cayman een betere sportwagen is dan de meeste 911’s.

De vorige-gen Porsche Cayman GT4 wordt algemeen beschouwd als een van de beste Porsche sportwagens van het moderne tijdperk, en het is veilig om te zeggen dat de Cayman is niet een arme man 911, eerder een even indrukwekkende Porsche entry-level sportwagen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts