Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Hoewel zowel het leasen als het kopen van een auto hun eigen voordelen hebben, hangt het vooral af van de wensen en behoeften van de klant welke van de twee het beste is.

Het leasen van een Volvo heeft zeker voordelen, zoals het geven van opties en meer vrijheid aan een autokoper. Een berijder kan een auto leasen en deze na enkele jaren inruilen wanneer het contract afloopt. Ondertussen heeft het kopen van een auto zijn eigen voordelen, waaronder het bezit van de auto en het is betaalbaarder als u de auto vele jaren houdt.

Leasen vs. een auto kopen

Leasen: Goedkoper vooraf en minder omkijken naar

Een auto leasen betekent dat de gebruiker vooraf een voorschot betaalt en vervolgens maandelijks een klein bedrag om de auto te gebruiken. De auto is geen eigendom van de gebruiker. Bestuurders hebben echter meestal de optie om de auto aan het einde van het leasecontract te kopen.

Bij leasing geeft de leasingmaatschappij bepaalde voorwaarden. Een van de belangrijkste voorwaarden is de kilometerstand. De bestuurder mag in een jaar een bepaald aantal kilometers niet overschrijden. Anders volgt er een boete. Een ander nadeel is dat de berijder de leaseovereenkomst niet voor de afgesproken tijd kan beëindigen zonder een vergoeding te betalen.

Met leasing betaal je uiteindelijk soms meer overuren dan wanneer je een auto rechtstreeks koopt. De maandelijkse betalingen omvatten de afschrijvingswaarde en de rente, waardoor de auto veel duurder is dan kopen.

Voordelen van leasing

Er zijn veel voordelen aan het leasen van een auto, waaronder:

 • U krijgt de mogelijkheid om de auto na afloop van de leaseperiode in te ruilen
 • Een gloednieuwe auto is vooraf goedkoper
 • De maandelijkse betalingen zijn vaak niet zo hoog
 • Je krijgt de top-of-the-line verzekering en dekking
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over monteursrekeningen
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over de auto wanneer deze oud wordt
  Wanneer het leasecontract eindigt, geven leasingmaatschappijen meestal 3 opties aan de klanten. Ze kunnen een andere auto leasen en een ander leasecontract afsluiten. Op deze manier kan de klant een andere nieuwe auto en topfuncties ervaren. De tweede optie is gewoon weglopen, kiezen om hun volgende auto te leasen via een andere leasemaatschappij of in plaats daarvan een auto kopen.
  De laatste optie is dat de klant vaak dezelfde auto kan kopen als die hij heeft geleased. Sommige mensen willen niet van auto veranderen, dus laat de leasemaatschappij hen de auto kopen, hetzij rechtstreeks, hetzij via een maandelijkse afbetalingslening.
  Hebben Volvo's goede motoren?

Kopen: Uw auto rechtstreeks bezitten en ermee doen wat u wilt

Een auto kopen is eenvoudig. Het is niet zo ingewikkeld als het leasen van een voertuig. U moet gewoon genoeg geld hebben om het zich te kunnen veroorloven en naar de dichtstbijzijnde autohandelaar gaan.

Voordelen van kopen

De voordelen van het kopen van een auto zijn onder andere:

 • U heeft uw auto in eigendom.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over maandelijkse kosten.
 • U kunt gaan en staan waar u wilt zonder u zorgen te maken over de kilometerstand.
 • U kunt uw auto aanpassen aan uw wensen.
 • U kunt uw voertuig doorverkopen wanneer u maar wilt
  Hoewel er een aantal voordelen zijn van het kopen, is er zeker een nadeel van het betalen van veel geld vooraf. Niet elke persoon heeft zoveel geld in één keer. U kunt altijd een autolening afsluiten, maar dat heeft zo zijn nadelen, zoals het verspillen van geld aan rente.

Volvo leasecontracten

Volvo heeft een zeer goede leasepolis om klanten aan te trekken. De leasepolis omvat een GAP-verzekering die bepaalde voordelen biedt en het volledige onderhoud met gecertificeerde Volvo-onderdelen dekt.

Verscheidenheid en betaalbaarheid op korte termijn versus vrijheid en betaalbaarheid op lange termijn

Leasen heeft voordelen als de gebruiker verschillende auto’s wil ervaren. Bij leasing kunnen bestuurders ook een nieuwe auto voor hun gezin krijgen, zelfs als ze op een bepaald moment niet over veel geld beschikken.

  Heeft Volvo een supercar?

Het kopen van de auto heeft het voordeel van maatwerk en vrij rijden. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen en zoveel mogelijk kilometers maken zonder zich zorgen te maken over een leasecontract.

Het hangt dus allemaal af van de koper. De klant moet beslissen wat hij wil. Als hij zijn auto toch al na een paar jaar wil vervangen, dan is leasen zeker de betere keuze. Maar als iemand het bedrag heeft om een auto te kopen en van plan is om hem op lange termijn te bezitten zonder ingewikkeld gedoe, dan is kopen de manier om te gaan.

FAQ

Wat gebeurt er als een leasewagen gecrasht is?

Hopelijk hoeft u niets te betalen, maar het kan zijn dat u een eigen risico hebt.
Wanneer u een ongeval hebt, bent u verplicht dit aan uw leasemaatschappij te melden. Je bent de leasemaatschappij namelijk de waarde van het voertuig verschuldigd als er een ongeluk gebeurt. Hoe het ook zij, uw verzekering moet hopelijk alle kosten dekken.

Als uw auto volledig total loss is, dan zal de verzekering u geld geven dat gelijk is aan de huidige waarde van de auto. Dit geld wordt dan betaald aan de leasemaatschappij om quitte te spelen. Helaas zijn gebruikers in veel gevallen de leasemaatschappijen meer geld schuldig dan de verzekering heeft betaald. Controleer in dat geval of u een GAP-verzekering hebt die een deel van het bedrag kan dekken. Volvo leasing biedt een GAP verzekering aan.

  Waarom gaan Volvo's zo snel in waarde achteruit?

Wie betaalt het onderhoud van een leaseauto?

Wie het onderhoud van de auto betaalt, hangt af van de leasevoorwaarden. Vaak betalen leasingmaatschappijen het onderhoud, maar er moeten wel specifieke voorwaarden worden nageleefd. In de kleine lettertjes kan bijvoorbeeld staan dat als de bestuurder het door de fabrikant aanbevolen onderhoudsplan niet volgt, het auto-onderhoud niet wordt gedekt.

Hoeveel kilometer mag ik op een leasewagen afleggen?

In de gebruikelijke leasingcontracten heeft de lener een jaarlijkse kilometergrens van 10.000, 12.000 of 15.000 mijl. Als iemand deze limiet overschrijdt, dan moet hij een boete betalen op het einde van het leasingcontract. Een voorbeeld van een boete is 30 cent per extra kilometer op het einde van het leasingcontract.

Welke kredietscore heb je nodig om een auto te leasen?

Volgens NerdWallet verschilt de vereiste kredietscore (FICO) voor autoleasing meestal van dealer tot dealer. De minimale kredietscore moet echter 620 zijn. Een score rond 620 tot 679 wordt als oké beschouwd. Een score van rond de 680 en 739 wordt beschouwd als bijna ideaal om een auto te leasen.

Kan ik een defecte leasewagen teruggeven?

Er bestaat vaak een wettelijk contract tussen de leasingmaatschappij en de lener. Als de auto die u leaset defect of gebrekkig blijkt te zijn, hebt u nog enkele mogelijkheden om hem terug te geven en uw leasingovereenkomst te beëindigen. Veel staten hebben citroenwetten. Deze wetten zijn in dit geval van toepassing op de auto van de lener. Dit geldt alleen zolang de omstandigheden overeenkomen met de parameters van de wet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts