Moet ik mijn auto verkopen of houden?

Of u uw auto moet verkopen of houden is geheel aan u. Iedereen is anders, en er zijn vele persoonlijke en minder persoonlijke redenen waarom men een auto zou verkopen of houden. De meest voor de hand liggende reden om een auto te kopen of te verkopen is het geld, omdat de meeste auto’s afgeschreven activa zijn.

Echter, na een paar jaar of zo, raken we gewend aan onze auto’s en dat kan zowel een goede zaak als een slechte zaak zijn. Als u niet zo enthousiast bent over auto’s, en u ziet een auto als een moderne interpretatie van een paard, dan is het verkopen of kopen van een nieuwe auto een kwestie van rantsoen en financiën.

Aan de andere kant, als u wel enthousiast bent over auto’s, wilt u misschien af en toe eens wat anders. U kunt uw huidige auto upgraden of zelfs downgraden, maar wat er ook gebeurt, het moet helemaal van u en uw naasten afhangen.

Verschillende auto’s hebben verschillende waarden, soms kan de markt zelf suggereren dat het nu een goed moment is om een bepaald model te verkopen of vice versa. Als u een auto niet meer nodig hebt, of u gebruikt hem gewoon niet meer zo vaak, dan kunt u hem het beste verkopen omdat de auto toch afgeschreven wordt.

Een auto opwaarderen – doe het slim

Als autoliefhebbers kunnen we het er allemaal over eens zijn dat het kopen van een nieuwe auto om veel verschillende redenen een uiterst opwindende ervaring is. Dit proces neemt meestal veel tijd in beslag omdat een gemiddelde autoliefhebber de neiging heeft om zoveel mogelijk opties te onderzoeken. Tenslotte is het zoeken naar een nieuwe auto de helft van het plezier van het hele nieuwe auto proces.

  Zijn hybride auto's geschikt voor het rijden in de bergen?

Soms is het echter logisch om te upgraden, en soms is het beter om nog even te wachten om een gezonde financiële beslissing te nemen. Als u bijvoorbeeld van een oud naar een nieuw model wilt upgraden, kunt u het beste nog even wachten tot de prijzen beginnen te dalen om initiële afschrijving of marktaanpassingsprijzen te vermijden.

Natuurlijk kan dit afhangen van de aankoopmethode, dus als u leaset of financiert, kunt u het meteen doen als de prijs goed is. Als je je auto verkoopt, overhaast het dan niet, neem je tijd en probeer een logische prijs vast te stellen voor zowel jezelf als je potentiële klant.

Een auto downgraden – Doe het redelijk

Aan de andere kant van het spectrum is het downgraden van een auto niet iets wat je ooit zou willen doen. Soms heeft het echter alle zin van de wereld om uw fondsen te herbestemmen in een nieuwe onderneming om meer geld te verdienen dat later kan worden besteed aan een nog betere auto.

We zijn allemaal de baas over onze financiën, en we moeten extreme voorzorgsmaatregelen nemen om niet te veel uit te geven, hoeveel we ook van een bepaalde auto houden. Soms gelooft iemand ook dat als je $50k meer uitgeeft aan een auto, je in theorie een upgrade zou moeten krijgen die $50k waard is, maar dat is niet altijd het geval.

Als u niet tevreden bent met uw auto, en u vindt dat hij te duur is of eerder overbodig, dan bespaart downgraden u op lange termijn geld en kunt u bovendien iets anders met het geld doen. Hoe het ook zij, zorg ervoor dat u alles van tevoren goed overdenkt en overhaast het niet.

  Beste tweedehands auto's voor lange bestuurders

De markt voor tweedehands auto’s – De belangrijkste indicator of u uw auto moet verkopen of houden

Als u zich vooral bekommert om het financiële aspect van autobezit, dan is het vrij logisch dat u uw auto op het juiste moment verkoopt. Er zijn een paar gevallen waarin u meer zou kunnen verdienen door uw auto te verkopen als u ze op tijd kunt herkennen.

De eerste is een nieuw model van uw auto. Bijvoorbeeld, toen de nieuwe BMW 3-serie uitkwam, zijn de prijzen van de laatste-gen BMW 3-serie behoorlijk gedaald om later de 2e hands marktwaarde van het gloednieuwe model te rationaliseren. Dit betekent dat het altijd een goed idee is om uw oudere model te verkopen voordat het nieuwe model in de verkoop gaat.

De markt van tweedehands auto’s is vrij stabiel, maar soms kunnen sommige modellen in waarde stijgen, en andere kunnen dalen. Zorg ervoor dat u deze herkent als u de best mogelijke deals wilt. Tot slot, als iemand u een aanbod doet dat u niet kunt weigeren, weiger het dan niet.

FAQ Sectie

Hoe lang houden mensen hun auto’s in het algemeen?

De gemiddelde leeftijd van auto’s op de Amerikaanse wegen bedraagt vandaag ongeveer 12 jaar. Dit cijfer blijft stijgen omdat de moderne auto’s zo geavanceerd zijn dat het soms lijkt alsof er geen reden is om zo vaak als vroeger te upgraden.

Dat gezegd zijnde, hebben de meeste mensen de neiging om hun auto’s ongeveer 6 jaar te houden. Sommige mensen houden ervan om elke paar maanden of zo van auto te veranderen, terwijl anderen de neiging hebben om een auto een leven lang te houden. Er is echt geen reden om een auto zo vaak te vervangen, maar als u dat graag doet, doe het dan slim en verlies uw geld niet op onverantwoorde wijze.

  Beste coupés voor lange bestuurders

Heb ik wel een auto nodig in 2021?

Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van het soort leven dat u dagelijks leidt. Als u iemand bent die meestal binnen uw blok pendelt, dan is er geen behoefte aan een auto omdat auto’s hoe dan ook duur zijn.

Vrijwel elke relatief goed ontwikkelde gemeenschap heeft een vorm van betrouwbaar openbaar vervoer, maar dit is nogal twijfelachtig in de dag van vandaag en leeftijd als gevolg van de pandemie. Zorg ervoor dat u berekent hoeveel auto-onderhoud kost, en is het de moeite waard voor u en uw gezin.

Wat is het beste alternatief voor een auto?

Naarmate de wereld zich verder ontwikkelt, komen er meer en meer alternatieven voor de auto, die vooral voor een stedelijke omgeving geschikt zijn. Als u het openbaar vervoer wilt overslaan, is het altijd een goed idee om de aankoop van een fiets te overwegen, omdat dit de meest populaire alternatieven voor een auto zijn in de eerste wereld landen.

Naast fietsen is een elektrische scooter ook een goed alternatief voor een auto in stedelijke omgevingen. Ride-sharing, taxen, Uber, carpoolen, mobiliteitsdiensten zijn ook vrij populaire alternatieven die u kunt overwegen als u denkt dat u uw auto niet zo vaak gebruikt, of als u dat gewoon niet wilt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts