Moet ik mijn Tesla elke nacht opladen?

Moet ik mijn Tesla elke nacht opladen?

Een van de grootste zorgen van nieuwe Tesla EV-eigenaars is hoe vaak ze hun batterij moeten opladen. Het advies varieert over of u uw Tesla dagelijks moet opladen, om de dag, of wanneer de batterij minder dan 20% is.

De beste aanpak is om uw Tesla elke nacht op te laden. Dit zal helpen om de actieradius van uw voertuig te verbeteren en een gezonde batterij te behouden. U moet echter een lader met een laag voltage gebruiken als u van plan bent om dagelijks op te laden. Zorg ervoor dat uw batterij wordt opgeladen tot tussen 70% en 90%.

Laad hem dagelijks op

Hoe vaak u uw EV moet opladen, hangt af van het aantal kilometers dat u per dag aflegt. Als je dagelijks 37 mijl aflegt, wat het gemiddelde is voor Amerikaanse bestuurders, dan hoef je je auto misschien maar na elke twee dagen op te laden. Elke nacht opladen helpt echter om uw auto de hele tijd van stroom te voorzien.

De Tesla gebruikershandleiding suggereert dat “de belangrijkste manier om de batterij te sparen is om UW AUTO IN DE STOPPELING TE LATEN wanneer u hem niet gebruikt. Bovendien staat er: “Er is geen voordeel verbonden aan het wachten tot het niveau van de batterij laag is alvorens op te laden.”

Volgens Tesla blijft de batterij van uw auto gezond en functioneert hij optimaal als hij dagelijks wordt aangesloten wanneer hij niet wordt gebruikt. Daarom moet u uw Tesla elke nacht opladen, vooral tijdens daluren. Als u slechts 30% van de lading hebt gebruikt, kunt u tot 70% opladen en de volgende dag klaar zijn om te gaan.

Natuurlijk zijn er enkele voor- en nadelen aan het dagelijks opladen van uw Tesla. Dus, voordat u uw auto elke dag oplaadt, overweeg wat er zal gebeuren met de batterij van uw auto op de lange termijn.

  Is de vierwielaandrijving van Tesla de moeite waard?

De voordelen van het elke nacht opladen van een Tesla

Hou de batterij gezond

Het eerste voordeel van het dagelijks opladen van uw EV is het gezond houden van uw batterij. De batterij zal niet onder zijn laagste aanbevolen limiet zakken, namelijk 20%. De batterij van uw voertuig zal optimaal presteren wanneer hij niet onder de 20% zakt of over de 90% gaat.

Vergroot de actieradius van de batterij

Naast het gezond houden van de batterij, helpt dagelijks opladen om de actieradius van uw voertuig te verbeteren. U zult elke dag veel sap hebben wanneer u uw huis verlaat. U kunt dus dagelijks meer kilometers afleggen dan iemand die alleen oplaadt wanneer de batterij bijna leeg is of onder de 20% zit.
Aangezien de gemiddelde Amerikaan ongeveer 37 mijl per dag rijdt, kan uw Tesla minstens 5 dagen rijden op een volledige lading. Maar als u dagelijks oplaadt, kunt u uw actieradius vergroten en zonder problemen tussen steden pendelen.

De nadelen van het elke nacht opladen van een Tesla

Hoge elektriciteitsrekening

Het belangrijkste nadeel van het dagelijks opladen van uw Tesla is dat u de kosten van de elektriciteitsrekening zult verhogen. In tegenstelling tot ICE’s gebruiken Tesla’s elektriciteit. Het constant thuis inpluggen van uw auto, zal ervoor zorgen dat de kosten van uw elektriciteitsrekening beginnen op te lopen.

Verminderde levensduur van de batterij

Een ander nadeel van het dagelijks opladen van uw EV is dat u de levensduur van uw batterij aanzienlijk zal verminderen. Dit komt omdat dagelijks opladen het aantal cycli van uw batterij verhoogt. Van de meeste lithium-ion accu’s wordt verwacht dat ze ongeveer 15.000 cycli aankunnen voordat hun capaciteit daalt tot 70% van die van een nieuwe accu.

  Wat zijn de nadelen van een Tesla?

Door dagelijks opladen neemt het aantal oplaadcycli dus toe, ongeacht het percentage dat u opvoert. Op de lange termijn zal dit de levensduur van uw batterij schaden.

FAQ

Waarom raadt Tesla zijn gebruikers aan om een lading van 20% tot 90% te behouden?

Tesla raadt zijn klanten aan om een laadlimiet tussen 20% en 90% te behouden, om de batterij gezond te houden. De belangrijkste reden is om de batterij gezond te houden. Tesla EV’s zijn uitgerust met lithium-ion batterijen, die goed moeten worden onderhouden om schade te voorkomen.
Lithium-ion-accu’s raken beschadigd wanneer ze veel tijd doorbrengen in de zeer lage en zeer hoge uiteinden van het laadspectrum. Dit is ook de reden waarom Tesla voertuigen standaard een maximale laadlimiet van 90% hebben. Tesla raadt zijn gebruikers ook aan om boven de 20% te blijven.

Waarom is Tesla er tegen om uw batterij dagelijks tot 100% op te laden?

Wanneer u de batterij tot de volle capaciteit oplaadt, belast dit de batterij. Dit komt omdat een hoger laadpercentage de accuspanning beïnvloedt, wat in verband wordt gebracht met een kortere levensduur van de batterij. In plaats daarvan moet u een lading van 20% tot 90% aanhouden om de gezondheid van uw batterij te behouden.

Wat zijn enkele van de gevolgen van het opladen van uw Tesla boven de 90%?

Eerst en vooral zal uw batterij haar efficiëntie verliezen. Het opladen van uw batterij boven dit punt legt onnodige stress op de batterij. Bovendien zal de laadsnelheid aanzienlijk dalen. Hierdoor zal het langer duren om te tanken en zal uw elektriciteitsrekening hoger uitvallen.

Wanneer kan ik verwachten dat mijn Tesla actieradius zal afnemen?

De Tesla actieradius zal naar schatting beginnen af te nemen nadat de auto ongeveer 185.000 mijl heeft afgelegd. In dit stadium zou u moeten verwachten dat uw Tesla EV een batterij vermindering van 10% heeft, wat niet slecht is na vele jaren van eigendom.
Maar als u in een koud klimaat woont, kan het zijn dat uw auto nooit zijn volledige actieradius haalt. Dit komt omdat de actieradius afneemt wanneer de temperatuur daalt. De batterij heeft simpelweg extra energie nodig om op een optimale bedrijfstemperatuur te kunnen rijden.

  Is het slecht om je Tesla altijd super op te laden?

Wanneer moet ik mijn Tesla opladen tot 100%?

Laad uw Tesla alleen op tot 100% als u van plan bent een lange afstand af te leggen. Laat de auto ’s nachts opladen tot 90%, en vul de resterende 10% een paar uur voor het rijden. Probeer echter zoveel mogelijk een oplaadlimiet van 70% tot 90% aan te houden.

Houd uw batterij tussen 20% en 90%

Afhankelijk van uw rijbehoeften, kunt u uw Tesla elke nacht of om de dag opladen. Maar om de gezondheid van de batterij van uw auto onder controle te houden, is het het beste om dagelijks tot 70% of 90% op te laden. Bovendien moet u een lage voltage lading gebruiken.
Om uw batterij optimaal te laten presteren, mag u de batterij nooit onder 20% laten zakken of meer dan 90% laten opladen. Niet alleen blijft uw batterij gezond, maar hij zal ook efficiënt opladen binnen deze limiet. Bovendien zal de actieradius van de batterij geleidelijk toenemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts