Moet je een Tesla met de hand wassen?

Moet je een Tesla met de hand wassen?

Sommige mensen beschouwen het wassen van een auto als een karwei, voor anderen is het een hobby. Uw auto regelmatig wassen is belangrijk om hem in goede conditie te houden en te verzorgen. Als u een Tesla bezit, is het cruciaal om te weten hoe u uw auto correct moet wassen.

U hoeft een Tesla niet met de hand te wassen, maar als u wilt dat de lak van uw auto langer meegaat, dan kunt u hem het beste met de hand wassen. Als u uw elektrische auto (EV) wast via een automatische wasstraat, zorg er dan voor dat het een wasstraat is zonder aanraking.

Automatische wasstraten zijn geweldig, maar ze kunnen na een paar wasbeurten deukjes veroorzaken in de lak van uw auto. Dit komt omdat ze borstels en blazers hebben die hard zijn voor de lak en de sensoren. Dus, als uw Tesla nog nieuw is, moet u zo veel mogelijk wegblijven van de automatische car wash.

Naast het afkrabben van de lak, kan het wassen van uw Tesla in een automatische drive-through car wash ook onderdelen van uw EV afbreken of beschadigen, zoals zijspiegels en ruitenwissers. En als u wegglijdt of de baan overslaat, kunt u uiteindelijk de velg van uw auto beschadigen.

Waarom u uw Tesla met de hand zou moeten wassen

Uw Tesla met de hand wassen is de veiligste manier om uw luxueuze EV schoon te maken. Aangezien er verschillende manieren zijn om uw auto met de hand te wassen, moet u het gebruik van een hogedrukreiniger vermijden omdat dit uw sensoren kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan zeep, een emmer water en een microvezeldoek of zachte washandschoen.

In tegenstelling tot andere wasmethodes, vermindert het met de hand wassen van uw auto krassen die vaak voorkomen bij andere methodes. Bovendien helpt het om zware vervuiling te verwijderen, waar andere methodes niet effectief in zijn. Als u met de hand wast, zult u eindigen met een schonere auto zonder krassen na het schoonmaken.

  Wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Hoe uw Tesla met de hand wassen

De procedure voor het met de hand wassen van uw Tesla bestaat uit het voorwassen van de auto met sneeuwschuim en het daarna afspoelen van de auto. Dit is van vitaal belang omdat het u helpt zich te ontdoen van hardnekkig vuil en puin. Smeer de auto vervolgens in met een laagje sop en wrijf met een zachte doek of zachte washandjes. Spoel de auto vervolgens af met schoon water.

Wat zijn de nadelen van het met de hand wassen van een Tesla?

Hoewel handwas de beste methode is om uw Tesla EV schoon te maken, heeft het ook enkele nadelen. De eerste uitdaging is dat het duur kan zijn omdat er veel water voor nodig is. Ten tweede zal u meer tijd besteden aan het reinigen dan bij andere methodes. Bovendien is het moeilijk om de auto met de hand te wassen in een kleine ruimte.

Als u in koude gebieden woont, is deze methode bijna onmogelijk om uit te voeren. Dit komt omdat het water kan bevriezen nog voordat u klaar bent met schoonmaken. Tenslotte is er voor het met de hand wassen van een auto veel gereedschap nodig en kan het aanvoelen als een nogal onhandige taak.

Wat zijn de voordelen van autowassen met een automatische wasstraat?

Automatische wasstraten zijn heel handig en snel, want u hoeft er alleen maar met de auto doorheen te rijden. Ze zijn ook goedkoper dan met de hand wassen, omdat de transportband en de borstels alles voor u doen en u geen extra benodigdheden hoeft te kopen. Veel mensen verkiezen ze omwille van hun gemak en gemak.

  Welke problemen heeft Tesla?

Wat zijn de nadelen van het wassen van uw auto door een automatische carwash?

Ondanks het feit dat ze goedkoop en snel zijn, kan een automatische carwash u dwingen om uw auto na een tijdje opnieuw te laten spuiten. Dit komt omdat ze veel krassen kunnen veroorzaken door de ruwe borstels en de agressieve chemicaliën die worden gebruikt. Deze methode is ook niet erg effectief omdat zware vervuiling niet wordt verwijderd.

Auto wassen FAQ

Waarom moet ik minstens een maand wachten om mijn Tesla te wassen na het aanbrengen van verf?

Veel mensen maken de fout om hun auto’s een paar dagen na een verfbeurt te wassen. Het is aan te raden om de lak minstens een maand te laten uitharden vooraleer u hem kan wassen. Dus, als u uw Tesla onlangs heeft laten overspuiten, moet u minstens een maand wachten om hem te wassen.

Waarom moet ik mijn Tesla in neutraal zetten als ik door een wasstraat rijd?

Aangezien de meeste drive-in car washes een transportband hebben die u erdoorheen sleept, moeten alle wielen vrij kunnen draaien. Daarom moet u uw automatische handrem deactiveren, de handrem loslaten en de transmissie in neutraal zetten.

Wat zijn naast het wassen met de hand nog andere manieren om een auto te wassen?

Als u uw auto niet met de hand wilt wassen, zijn er andere methodes die u kunt proberen. Deze omvatten touchless wassen, waterloos wassen, automatisch wassen, spoelloos wassen, en borstelloos wassen. Als het gaat om Tesla, houd het dan bij wassen met de hand of handen wassen zonder aanraking. Deze methodes zijn minder waarschijnlijk om uw auto te kwetsen.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Waarom is het makkelijk om uw auto te bekrassen in een automatische wasstraat?

Het is gemakkelijk om krassen op uw auto te maken of de lak van uw auto af te spanen in een automatische wasstraat omdat de haren van de borstels vervuild kunnen zijn met schurend vuil van vorige voertuigen. Bovendien kunnen de grove reinigingschemicaliën de wax en coatings van uw auto strippen, wat kan leiden tot barsten of kleurvervaging.

Dus, voordat u uw Tesla naar een automatische wasstraat brengt, moet u klaar zijn om uw auto een lakbeurt te geven. Automatisch auto wassen is snel en goedkoop, maar het is kostbaar als u uw auto voor een langere periode wilt onderhouden.

Kan ik mijn Tesla wassen met een hogedrukreiniger?

Technisch gezien kan dat. U moet echter voorzichtig zijn om te voorkomen dat u het op de sensoren gebruikt. In de Tesla Model 3 handleiding vermeldt de fabrikant duidelijk dat een hogedrukreiniger niet op de sensor mag worden toegepast. Bovendien mag u geen schurende voorwerpen gebruiken die het oppervlak kunnen bekrassen of beschadigen.

Bottom line

Als u het mooie uiterlijk van uw Tesla Model X, Y, S, of 3 wilt behouden, zult u uw auto met de hand moeten wassen. Het met de hand wassen van een Tesla is niet al te duur, en het zal ervoor zorgen dat er niet geknoeid wordt met uw lak en sensoren zoals bij een automatische wasstraat.
Ondanks dat een automatische wasstraat snel en goedkoop is, kan de lak van uw Tesla er wel van afspringen en regelmatig onderhoud vereisen. Integendeel, uw auto met de hand wassen zal op lange termijn geen problemen veroorzaken. Maak dus de juiste keuze om het uiterlijk en de prestaties van uw EV te behouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts