Moet u een BMW leasen of kopen?

Afhankelijk van het gebruik van uw nieuw gekochte BMW kan leasen of kopen in verschillende scenario’s beter zijn. De belangrijkste factor die dat bepaalt is de periode dat u van plan bent uw nieuwe BMW te gebruiken. Het bedrag varieert van model tot model, maar over het algemeen kunt u met kortere periodes voor het inleveren van de periode besparen op de onderhoudskosten.

Wanneer is het beter om een BMW te leasen?

Natuurlijk hangt het sterk af van het model van de auto aangezien dat de prijs drastisch kan veranderen, maar als u ernaar streeft om de auto 3 tot 4 jaar te gebruiken voordat u hem vervangt, is leasen beter. Laten we eens kijken wat de voordelen van het leasen van een BMW zijn.

U hoeft de auto niet te verkopen aan het einde

Na de periode van drie jaar hoeft u geen moeite meer te doen om een koper te vinden voor uw wagen. U kunt hem gewoon inleveren en vervangen door een ander model met een nieuwe voordelige aanbetaling.

Lagere periodes besparen u cash

De maandelijkse of jaarlijkse gecumuleerde aanbetalingen bij een leasewagen liggen veel lager dan wanneer u er een koopt. Bovendien bent u, zolang de auto nog in garantie is, niet al dat geld kwijt aan onderhoudskosten en reparaties. Bij BMW scheelt dit u in feite een hoop ellende.

Doorgaans heeft BMW een garantietermijn van 4 jaar, waardoor het een goede beslissing is om een auto voor minder dan dat te leasen. Als u ervoor kiest om een auto langer dan 4 jaar te leasen, dan loopt de garantie af en moet u uiteindelijk zo’n $1.500 per jaar betalen voor onderhoud.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Als u de cijfers bekijkt, kost het leasen en financieren van een auto voor sommige modellen evenveel, wat betekent dat u met leasen elke drie jaar een nieuw model met garantie krijgt.

Wanneer is het beter een BMW te kopen?

Als u van plan bent een BMW te kopen en er meer dan negen jaar mee te rijden, om hem daarna te verkopen. Om dat voor u winstgevend te laten zijn, zou u voor de auto betaald moeten kunnen krijgen wanneer u hem verkoopt voor meer dan 4 jaar aan onderhoud, reparaties en onkosten. Voor de meeste BMW modellen, zoals de X3, zou dat rond de $10,000 zijn.

Als u besluit om een voertuig te leasen, zorg ervoor dat u het leasebeleid goed onderzoekt, aangezien sommige contracten beperkingen toepassen, zoals het niet toestaan om de staat uit te gaan met het geleasede voertuig. Meer nog, sommige contracten beperken het maximale aantal kilometers dat je per jaar met een voertuig mag afleggen, wat niet voor alle bestuurders geschikt zal zijn.

Met dat alles in gedachten is het aan u om te beslissen of u de BMW lang genoeg gaat rijden om een winstgevende verkoop te doen en zo ja, zou de 10 jaar oude BMW meer dan $10.000 kosten? Als het antwoord op al deze vragen ja is, dan kunt u gerust zeggen dat het in uw geval beter is om het voertuig te kopen.

  Zijn BMW's met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Als u snel uitgekeken bent op auto’s en als u vaker dan 3 jaar van auto wisselt, ga dan niet voor de aanschaf van de auto en kies voor een geleasede BMW.

Vergelijken van leasen en kopen van een BMW

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op uw aankoop. Laten we eens dieper ingaan op de initiële kosten, eigendom en betalingen en u informeren zodat u voor uzelf kunt beslissen wat beter bij u past.

Initiële kosten

Lease
Als u een voertuig leaset, krijgt u in het begin vaak een korting op de kosten, waardoor u geld kunt besparen in vergelijking met wanneer u koopt. Er zijn nog andere initiële kosten zoals de verzekering, de waarborg en de eerste maandelijkse betaling.

Kopen
Bij de aankoop van een BMW kunt u beslissen of u de volledige prijs vooraf wilt betalen of dat u in verschillende termijnen wilt betalen met een lening. Op deze manier zou u onderworpen zijn aan belastingen, hetzij van de staat of van de overheid, evenals belastingen op de lening en de kosten van de kredietverstrekker. Natuurlijk zijn er nog andere kosten, zoals de verzekering, de eerste maand betaling en een borgsom als u een lening gebruikt.

Eigendom van het voertuig

Lease
Wanneer u een BMW leaset, blijft BMW eigenaar van de wagen en mag u de wagen gebruiken tot het leasingcontract afloopt en u de keuze hebt om de wagen te kopen of terug te geven.

Aankoop
Zodra de financiering rond is, wordt u eigenaar van de wagen wanneer u hem koopt.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

Betalingen

Lease
De betalingen voor een geleased voertuig zijn over het algemeen lager dan voor een gekocht voertuig. Strikt genomen betaalt u voor de afschrijving van het voertuig en niet voor het voertuig zelf. Uiteraard kunnen huurkosten en omzetbelasting van toepassing zijn, afhankelijk van uw woonplaats.

Aankoop
Deze zijn vaak hoger voor aangekochte voertuigen, aangezien u voor de volledige prijs van het voertuig betaalt en niet alleen voor een paar jaar gebruik.

FAQ

Wat is het verschil tussen een auto leasen en een auto huren?

Een auto leasen duurt een bepaalde periode van jaren, bijvoorbeeld drie jaar of zes jaar, terwijl u een auto kunt huren voor een dag of voor een maand. Over het algemeen zijn leasebetalingen goedkoper dan maandelijkse betalingen om een lening af te betalen.

Wat gebeurt er bij een ongeval met een geleasede BMW?

Als uw leasewagen in de prak rijdt, betaalt de verzekering meestal de herstelling of de waarde van de wagen. U blijft echter wettelijk verplicht om de maandelijkse betalingen aan het contract te blijven betalen totdat het leasecontract is afgelopen.

Mag iedereen in mijn geleasede BMW rijden?

Houd er rekening mee dat niet iedereen in uw leaseauto mag rijden. De meeste leasingcontracten bevatten een paragraaf waarin staat welke gezinsleden in aanmerking komen om in uw nieuwe leasingwagen te rijden. Als een bepaalde persoon niet tot uw familiekring behoort, zijn verdere toestemmingen nodig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts