Nissan Sentra Betrouwbaarheid

De Japanse fabrikant Nissan wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare autofabrikanten ter wereld. De Sentra is een compacte sedan die één van de oudste Nissans is. In sommige delen van de wereld is hij ook bekend als Nissan Sunny en hij is behoorlijk duurzaam.

Overzicht

De Sentra werd voor het eerst geïntroduceerd in 1982 en het is nu de 8e generatie. De auto wordt geleverd met een 2.0 L I4 motor die 149 pk levert. De auto heeft veel kenmerken die in een vrij betaalbaar pakket komen.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een wagen is het belangrijkste element voor de aankoop van een wagen. Net als bij vele andere Japanse merken, is Nissan ook het meest betrouwbare merk. Het staat op de 9e plaats van de 32 voertuigmerken over de hele wereld, wat zeer hoog is. De Sentra heeft een uitstekende betrouwbaarheidsscore van J.D Power van 85 op 100.

Veiligheid

Veiligheid is één van de meest cruciale dingen om de betrouwbaarheid van een voertuig te beoordelen. Nissan heeft zeer veilige voertuigen gemaakt met een bevredigend aantal veiligheidsvoorzieningen. De Sentra werd onderworpen aan crash-tests door IIHS en NHTSA en kreeg daar goede scores. Bovendien heeft hij vele andere functies zoals lane departure warning, forward collision warning, automatische noodremmen, enz.

Afschrijvingspercentage

Afschrijvingspercentage helpt ons ook om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van een auto te kennen. Nissans houden hun waarde meestal vrij goed vast omwille van hun geweldige kwaliteit motoren en onderdelen. Het gemiddelde afschrijvingspercentage van een Nissan auto is 42% na 5 jaar. Het afschrijvingspercentage van de Sentra ligt echter rond de 56% na 5 jaar.

  Nissan Sentra Nismo Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten is het gebied waar de meeste auto’s hun klanten verliezen. Japanse autofabrikanten zoals Nissan of Toyota staan echter bekend om hun lage onderhouds- en reparatiekosten. De gemiddelde onderhouds- en reparatiekosten van de Sentra bedragen ongeveer $500 per jaar.

FAQ

Is de Nissan Sentra een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Nissan Sentra is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Nissan Sentra?

De Nissan Sentra is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Wat zijn de pk’s van een Nissan Sentra en heeft hij een turbo?

De Nissan Sentra heeft 149 pk en 146 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoe groot is de kofferbak van de Nissan Sentra?

14.3 Cubic Feet ( 0,405 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Nissan Sentra?

12,19 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Nissan Sentra heeft 16 X 6,5 inch Stalen Voorwielen en 16 X 6,5 inch Stalen Achterwielen.

Welke problemen heeft Nissan Sentra?

Transmissie problemen zijn een van de meest ernstige en veel voorkomende problemen die zich kunnen voordoen bij een Nissan Sentra. Met name bepaalde exemplaren uit het modeljaar 2013-2017 hebben defecte continu variabele transmissies.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts