Passen Audi wielen op Mercedes?

Mercedes wielen kunnen op Audi gemonteerd worden. Maar kunnen Audi wielen worden gemonteerd op Mercedes?

Nee, Audi wielen passen niet op een Mercedes-Benz omdat Mercedes een grotere centrale boring heeft dan Audi. Om Audi wielen op een Mercedes te monteren, moet u de wielen naar een monteur brengen om de centreerboring uit te boren voordat u ze op uw Mercedes monteert.

Audi centrum boring meet ongeveer 57,1, terwijl Mercedes centrum boring is 66,5. Dus, om een Audi wiel op een Mercedes te monteren, zal de monteur het midden moeten uitboren tot 66.5. Echter, beide auto’s komen met dezelfde bout patroon, dat is 5X112. Het boutpatroon is dus niet het probleem, maar de boring wel.

Afhankelijk van uw Mercedes en Audi modellen, moet u wellicht rekening houden met andere factoren, zoals wielmaat, bandenmaat, en wiel offset. Deze factoren helpen u te bepalen of de Audi band met een uitgeboorde centrum zal passen op uw Mercedes.

Factoren om te overwegen voordat u een aangepaste velg monteert

Boutpatroon

De meeste luxe auto’s op de markt komen met een boutpatroon van 5X112. Audi en Mercedes zijn enkele van de luxe auto’s met dit boutpatroon. Daarom is het monteren van een Audi wiel op een Mercedes eenvoudig als u het midden uitboort om overeen te komen met de middenboring van de Mercedes.

Merk op dat het boutpatroon van een auto uit twee delen bestaat: het aantal wielbouten en de middellijn van die wielbouten. In dit geval hebben Audi en Mercedes vijf wielbouten en meet de diameter van de middellijn van de wielbouten 112 mm.

De diameter van de wielbouten wordt normaal gesproken op verschillende manieren gemeten, afhankelijk van het aantal wielbouten. Het meten van wielbouten met even nummers zoals 4, 6, of 8 is eenvoudig. Meet gewoon van het midden van de ene wielbout naar het midden van de tegenoverliggende wielbout.

  Houden Mercedessen hun waarde?

Het meten van wielbouten met oneven nummers is daarentegen heel anders. U zult moeten meten van het midden van de ene wielbout tot de buitenkant van de verste wielbout. Maar omdat zowel Audi als Mercedes hetzelfde boutpatroon hebben, zijn de maten hetzelfde.

Bandenmaat

Naast het boutpatroon moet u ook kijken naar de bandenmaat. Audi en Mercedes bandenmaten verschillen meestal. In de meeste gevallen heeft Mercedes grotere banden dan Audi. Echter, je moet ervoor zorgen dat het midden van de banden is de juiste maat aan die van Mercedes. Zo niet, dan zullen de banden niet passen.

Aangezien de meeste Mercedes banden groter zijn dan Audi banden, moet u ervoor zorgen dat de Audi band die u op de Mercedes plaatst slechts een centimeter kleiner is. Is hij meer dan 1 inch kleiner, dan zal de band niet passen en dit zal problemen geven tijdens het rijden.

Wielmaat

Een ander ding waar je naar moet kijken voordat je een Audi wiel op een Mercedes monteert is de wielmaat. Om te weten of de velg past, zult u de afmetingen van het wiel moeten controleren. Dit wordt gedaan door het meten van de breedte en diameter van het wiel.

Merk op dat de afmetingen van de wielen variëren van het ene automerk en model naar het andere. Dus, ook al hebben Audi en Mercedes hetzelfde boutpatroon, de meeste van hun velgen verschillen in grootte. De meeste wielen hebben een diameter die tussen 15 en 18 inch ligt, terwijl de breedte tot 8 inch kan zijn.

  Zijn Mercedessen comfortabel?

Wiel-offset

De eenvoudigste manier om te weten of de Audi velgen op een Mercedes-Benz zullen passen is door de offset van beide banden te bepalen. De offset wordt normaal gesproken gedefinieerd als de ruimte tussen de middellijn van de velg en de naaf montage oppervlak. Bovendien kan de offset negatief, positief of nul zijn.

Liefhebbers van sportauto’s geven de voorkeur aan negatieve offset, waardoor het wiel buiten de carrosserie van de auto uitsteekt. Bij positieve offset daarentegen steekt het wiel in de auto. Beide offsets hebben hun nadelen. De negatieve offset kan het wiel wrijven tegen de auto, terwijl de positieve offset kan interfereren met de remmen en ophanging.

Dus, voordat u Audi wielen met negatieve of positieve offset op uw Mercedes installeert, moet u hun voors en tegens overwegen, tenzij u meer tijd in de garage wilt doorbrengen.

FAQ

Wat is wielbackspacing?

Wielbackspacing wordt meestal gemeten van de bevestigingsnaaf van het wiel tot de achterkant van het wiel. Dit wordt gedaan in inches. Het is belangrijk te weten dat hoe groter de speling van het wiel is, hoe verder het onder de auto uitsteekt.

Hebben de nieuwste Audi-modellen dezelfde centreerboring als Mercedes?

Ja, dat hebben ze. De meeste nieuwe Audi-modellen hebben geen 57,1 mm, maar 66,6 mm middellijn. Bovendien hebben ze ook hetzelfde boutpatroon (5X112). De montage van Audi-wielen op Mercedessen is dus eenvoudiger geworden.

  Welke Mercedessen zijn V8?

Wat moet ik doen om Audi wielen op Mercedes te monteren als de offset niet hetzelfde is?

Mercedes heeft meestal een offset van ongeveer 37 mm, terwijl Audi een offset van ongeveer 45 mm heeft. Om Audi wielen op Mercedes te laten passen, kan het zijn dat u wiel spacers moet gebruiken. Merk op dat het verschil in offset altijd binnen 5 mm moet blijven. Dus, om de Audi wielen te laten passen op uw Mercedes, moeten ze een offset hebben van minder dan 42 mm.

Is de 5X120 boutpatroon hetzelfde als de 5X112 boutpatroon?

Nee, ze zijn niet hetzelfde. De 5X120 boutpatroon heeft een grotere radius dan de 5X112 boutpatroon. Echter, beide hebben hetzelfde aantal wielbouten, maar verschillen alleen in de diameter van de middellijn van de wielbouten.

Conclusie

Hoewel het monteren van Audi wielen op Mercedes mogelijk is, is het niet zo eenvoudig als het monteren van Mercedes wielen op Audi. Dit komt omdat Audi een kleinere centerboring heeft dan Mercedes. Daarom vereist het monteren van Audi wielen op Mercedes het uitboren van de centreerboring van de velg om het passend te maken.

Wat meer is, beide van deze wielen hebben een 5X112 boutpatroon, die dingen vereenvoudigt voor mensen die willen Mercedes met Audi velgen uit te wisselen. U zult echter ook rekening moeten houden met de bandenmaat, velgmaat en wiel offset.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts