Passen Mercedes velgen op Audi?

Mercedes maakt enkele van de meest fascinerende wielen op de markt. Maar kan ik Mercedes velgen op Audi monteren?

Ja, sommige Mercedes wielen passen op sommige Audi modellen. Maar voordat je een Mercedes wiel neemt en het probeert te monteren op een Audi, moet je de afmetingen van beide wielen weten. De meeste Mercedes wielen worden geleverd met een 12mm lug bout, terwijl Audi wielen normaal een 14mm lug bout hebben.

Als het Mercedes wiel dat u wenst niet past op uw Audi, kunt u uitboren gaten. Bovendien kunt u ook een naafcentrische ring gebruiken om de lege ruimte tussen de wielnaaf en de middenboring van de velg op te vullen. In sommige gevallen zult u wielafstandhouders moeten gebruiken als u de offset van de wielen wilt aanpassen.

Niettemin gebruiken de meeste Mercedessen van na 2006 14mm bouten, zodat u geen gaten hoeft uit te boren om het wiel te passen. Maar aangezien Mercedes velgen hebben een dikker gezicht, moet u wellicht langere bouten of studs om de wielen te passen op uw Audi. Trouwens, u kunt net zo goed als wiel stud conversie kits gebruiken.

Waarom naaf centric ring gebruiken om de band te passen?

Dit komt omdat Mercedes velgen normaal gesproken een grotere centerboring hebben dan Audi’s. De meeste Mercedes-Benz velgen hebben afmetingen van ongeveer 66,56 mm, terwijl Audi 57,1 mm heeft. Het monteren van een Mercedes velg op een Audi is dus eenvoudig omdat u alleen de naafcentrische ring in de wielboring hoeft te monteren.

Echter, je moet ervoor zorgen dat beide wielen hebben dezelfde boutpatroon. De meeste Mercedes-Benz en Audi modellen hebben een 5X112 boutenpatroon. Maar een ding dat meestal verschilt is de offset. Daarom moet je wiel spacers gebruiken om de offset maat aan te passen.

  Welke Mercedes SUV is de grootste?

Hoe weet ik of een Mercedes wiel op mijn Audi past?

Er zijn vele manieren waarop u kunt zien of het Mercedes-velg dat u op uw Audi wilt zetten, zal passen. Eerst en vooral, kunt u een monteur bezoeken en hen de maten voor u laten controleren. Ten tweede, kunt u gaan door de sticker plaat in uw auto, die normaal is gepositioneerd in de bestuurderszijde deur.

Als u niet in staat bent om de wielmaat te vinden, kunt u de wielen zelf opmeten. Begin met het meten van de diameter van het wiel. Meet vervolgens de breedte en eindig met het meten van de offset. Merk op dat de offset van het wiel wordt verkregen door te meten tussen de middellijn van het wiel en het wielbevestigingsblok.

Bovendien moet u het boutenpatroon van het Mercedes-wiel te weten komen. Als het patroon niet overeenkomt, zal dit een probleem zijn. U kunt de bout patroon meten door het vinden van de diameter tussen tegenover elkaar liggende gaten. Daarnaast moet u weten hoeveel lug gaten zijn er op het wiel.

Bovendien, moet u de grootte van de band te kennen. Voordat u de velg van uw auto te veranderen, moet u kijken naar de grootte van de band. Meestal moet de band montage en band diameter overeenkomen met de werkelijke setup. Dit is belangrijk voor de kilometerteller en de snelheidsmeter om op de juiste manier te werken.

Controleer ten slotte de maat van het wiel en het nokpatroon. Verschillende wielen hebben verschillende lamellenpatronen. Sommige hebben er vier, andere vijf, zes, en zelfs acht. Dus, als het Mercedes wiel dat u wilt vastzetten op de Audi hetzelfde patroon heeft, zal het vastzetten van de wielen eenvoudiger zijn. Maar als dat niet het geval is, kan het zijn dat u gaten moet boren om het wiel te installeren.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

FAQ

Wat zijn de verschillende soorten wieloffset?

De offset van een wiel is de positie van het wiel ten opzichte van de naaf. Er zijn drie verschillende types van offset; positieve offset, negatieve offset en nul-offsets. De offset van een wiel wordt berekend in meters en is erg belangrijk wanneer je aangepaste wielen monteert.

Positieve offset heeft een naafmontagevlak dat naar het voorwiel is gericht. Het is de meest recente offset en het wordt normaal gevonden in de meest recente automodellen. Negatieve offset bestaat uit het naafmontagevlak dat naar de achterkant van de middellijn van het wiel is gericht, terwijl Zero offset bestaat uit het naafmontagevlak dat op hetzelfde niveau als de middellijn blijft.

Welke automodellen hebben hetzelfde boutpatroon als Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz heeft een boutpatroon van 5X112. Er zijn echter meerdere automerken met dit boutpatroon en deze omvatten Audi, Volkswagen, Maybach, en Chrysler. Dit betekent dat u probleemloos Mercedes velgen op deze auto’s kunt monteren, zolang ze ook dezelfde diameter, breedte, offset, wiel- en bandenmaat hebben.

Waarom heeft Mercedes andere bandenmaten dan de meeste luxe auto’s?

Mercedes heeft banden met een andere maat dan de meeste luxewagens om de tractie te vergroten. Bovendien, de grotere banden maken Mercedes auto’s kijken elegant en hebben een sportieve uitstraling. Onlangs zijn de meeste luxe auto’s begonnen om de voetstappen van Mercedes te volgen en auto’s met grote banden te produceren.

  Welke Mercedes zijn V12?

Wat zijn de nadelen van het gebruik van de verkeerde wielen op mijn auto?

Het monteren van de verkeerde wielen op uw auto heeft heel wat nadelen. Eerst en vooral ziet uw auto er onhandig uit. Ten tweede maakt het het besturen van de auto tot een nachtmerrie, zoals het draaien. Bovendien kan uw auto hierdoor meer brandstof verbruiken, wat een extra kostenpost is.

Bovendien, als u te veel offset, zal het rijden riskant en kan zelfs leiden tot een ongeval. Een te hoge positieve offset heeft bijvoorbeeld invloed op uw rijgedrag. Het kan de remmen en sommige delen van de binnenwielophanging doen verslijten. Integendeel, een te grote negatieve offset kan druk uitoefenen op de ophanging van het voertuig.

Conclusie

De meeste Mercedes wielen zullen passen op de meeste Audi modellen. Dit komt omdat de meeste Mercedes modellen worden geleverd met een grote center boring dan Audi’s. Als gevolg hiervan hoeft u alleen een naafcentrische ring te gebruiken om het Mercedes wiel op de Audi te laten passen.

U zult er echter voor moeten zorgen dat de banden dezelfde diameter en breedte hebben. Bovendien moeten ze hetzelfde nokpatroon hebben. En als de offset niet gelijk is, kan het zijn dat u wielafstandhouders moet gebruiken. Bovendien moet de velgmaat hetzelfde zijn om soepel te kunnen rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts