Peugeot e-208 vs BMW i3 – Welke is beter

2023 Peugeot e-208

De wereld van subcompacte elektrische auto’s is zeker interessant, want deze kleine wendbare elektrische auto’s zijn wat de Europese markt belielectrische auto’s is een perfecte stadspendelaar. Je kunt er veel van zien in steden als Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona of elke andere grote Europese stad, omdat het leven met deze auto’s veel gemakkelijker (en goedkoper) is dan met gewone en grotere ICE-auto’s.

De Peugeot e-208 is momenteel een van de toonaangevende auto’s in dit segment, want Peugeot heeft met de nieuwste e-208 echt goed werk geleverd. Het is een auto die niet te veel geld kost, maar er toch authentiek uitziet en een goede standaarduitrusting biedt. De BMW i3 daarentegen overbrugt de kloof tussen betaalbare subcompacte elektrische auto’s en subcompacte luxe elektrische auto’s en dat is zeker een uitdaging voor de e-208.

In dit artikel gaan we de Peugeot e-208 vs BMW i3 vergelijken en vertellen we u welke van de twee de betere auto is. We vergelijken ze op het gebied van prijs, design, rijervaring, actieradius, vermogen, batterijgrootte, opladen, bruikbaarheid en functies.

Aan het eind van dit artikel zult u in grote lijnen begrijpen waarom een van deze auto’s de betere is, zodat u uw volgende subcompacte elektrische auto gemakkelijker kunt kiezen.

Peugeot e-208 – De kleinste elektrische auto van Peugeot

De prijs van de Peugeot e-208 bedraagt 31.345 pond in het VK, 32.250 euro in Nederland en 35.350 euro in Duitsland, wat kan worden beschouwd als de norm in dit segment. Hoewel deze prijs wat aan de hoge kant lijkt voor een subcompacte auto, lijkt hij niet te hoog voor een elektrische auto. Voor deze prijs krijgt u een 2/4-deurs subcompacte elektrische auto met een enkele elektromotor, 139 pk en een goed uiterlijk.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

De e-208 wordt geleverd met een 45kWh bruikbare batterij die voldoende zou moeten zijn om u tussen de 125 en 265 mijl bereik te geven, afhankelijk van hoe u de auto bestuurt en de buitentemperatuur. U kunt de e-208 in ongeveer 7 uur en 15 minuten opladen van 10% tot 80% met een langzame AC-lader van 7,4kW, terwijl snel DC opladen met 150kW ongeveer 25 minuten duurt.

De Peugeot e-208 wordt vaak beschouwd als de best ontworpen auto in zijn segment, omdat het interieur moeilijk te overtreffen is voor de prijs. De geboden ruimte is ook in lijn met de meeste auto’s, terwijl de rijervaring superieur is aan de meeste dankzij het soepele rijgedrag en het gebrek aan body roll.

BMW i3 – De kleinste elektrische auto van BMW

De BMW i3 werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2013, maar werd volledig stopgezet voor het modeljaar 2022. Je kunt een licht gebruikte BMW i3 in Europa kopen voor ongeveer €28.000 tot €35.000, afhankelijk van de kilometerstand, het modeljaar en de uitrusting. De eerste modellen bieden een kleine 18,8kWh batterij, terwijl de allernieuwste modellen een 38kWh bruikbare batterij bieden.

In dit artikel concentreren we ons op de 38kWh-modellen, omdat dit de enige modellen zijn die met recht vergeleken kunnen worden met de e-208. Deze bieden tussen 168 en 181 pk, voorwielaandrijving en een actieradius van 100 tot 225 mijl, afhankelijk van het rijgedrag en de buitentemperatuur.

Langzaam opladen met 11kW duurt 4 uur en 15 minuten, terwijl snel opladen met gelijkstroom 36 minuten duurt met een 50kW lader. De BMW i3 ziet er uniek uit omdat BMW met de i3 een statement wilde maken. Sommigen vinden het uiterlijk aantrekkelijk en eigenzinnig, anderen vinden het een beetje te vreemd. Hoe dan ook, het interieur van de nieuwste generatie ziet er nog steeds redelijk modern uit.

  Is BMW M850 een goede auto?

De rijervaring van de i3 is comfortabel en niet overdreven dynamisch, iets wat je niet zou verwachten van een BMW. Het is ook niet bijzonder goed geïsoleerd of ruim, terwijl dat juist de bedoeling van de i3 was.

Conclusie – De Peugeot e-208 is de betere auto

De Peugeot e-208 is comfortabeler, ruimer, heeft een grotere kofferbak, betere techniek, betere actieradius, sneller opladen en een rustiger rijgedrag. De BMW i3 voelt nog steeds vrij modern aan, maar zijn rijpositie, traag reagerende infotainment en krappe achterbankruimte (kleine deuren) maken hem voor de meesten de minder ideale optie.

Ook al lijken ze qua prijs dicht bij elkaar te liggen, het is iets logischer om iets meer te betalen en een betere auto gloednieuw te krijgen. De i3 bestaat al een tijdje en dat is goed te merken, want de e-208 gaat een stap verder in de categorie bijna elektrische auto’s.

FAQ Sectie

Gaat BMW een nieuwe BMW i3 aanbieden?

De BMW i3 is definitief uit productie genomen en BMW heeft geen directe plannen om hem binnenkort weer op de markt te brengen. Naar het schijnt concentreert BMW zich nu meer op het aanbieden van gloednieuwe elektrische auto’s, en de i3 bestaat al 9 jaar, wat betekent dat het platform waarop hij gebaseerd is nogal oud is en tot het einde toe onderzocht.

Veel mensen geloven dat de hedendaagse elektrische modellen van BMW een beetje aan de lelijkere kant zijn, omdat de algemene designtaal van BMW eerder een relectric carolution dan een electric carolution doormaakt. We moeten nog zien wat BMW in petto heeft voor zijn kleinste elektrische auto, maar we weten wel dat hij niet de BMW i3 gaat heten.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Is de Peugeot e-208 veiliger dan de BMW i3?

De Peugeot e-208 werd elektrisch getest door Euro NCAP, maar zijn 2019 ICE neef kreeg een 4 op 5 sterren omdat hij het niet zo goed deed in de categorie kwetsbare weggebruikers waar hij slechts 56% scoorde. De bescherming van volwassen inzittenden is met 91% meer dan voldoende, terwijl de veiligheid van kinderen met 86% ook meer dan goed is.

De BMW i3 is bijna identiek in de categorie elektrische auto’s, maar hij komt iets tekort als het gaat om de veiligheid van volwassen inzittenden, die maximaal 86% bedraagt. Hoe het ook zij, BMW heeft gezegd dat de i3 een 5-sterrenauto is, maar dat weten we niet zeker.

Is de BMW i3 te klein?

De BMW i3 is perfect als het erom gaat door drukke stadsstraten te scheuren en de auto te parkeren waar geen enkele andere auto in de buurt durft te komen. De i3 biedt voldoende ruimte voor langere bestuurders als ze alleen in de auto zitten, terwijl meerdere passagiers het moeilijk krijgen.

Op zich is de i3 niet zo groot, maar als u hem gebruikt waarvoor hij bedoeld is, zou hij groot genoeg moeten zijn voor langere bestuurders.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts