Peugeot e-208 vs Renault Zoe – Welke is beter

2023 Peugeot e-208

De Peugeot e-208 is een subcompacte elektrische versie van de bekende Peugeot 208, wat betekent dat hij vooral bedoeld is voor gebruik in de binnenstad, omdat hij geen bijzonder duurzame accu heeft. Hoe dan ook, de e-208 lijkt goed te verkopen voor wat hij is, omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in forenzen in de binnenstad die het milieu niet vervuilen en tegelijkertijd relatief betaalbaar zijn.

Voor de Renault Zoe geldt min of meer hetzelfde verhaal, want deze twee zijn elkaars concurrenten in dit segment. Daarom gaan we de Peugeot e-208 vs Renault Zoe vergelijken en u vertellen welke van deze twee de betere auto voor u is. We vergelijken hun motoren, batterijgrootte, actieradius, vermogen, design, rijervaring en praktische bruikbaarheid.

De meest duidelijke verschillen tussen deze twee zijn in de rij- en designafdeling, waar de e-208 er chiquer uitziet en wat dynamischer rijdt. De Zoe is ingetogener, zowel in zijn ontwerp als in zijn rijgedrag, dat gericht is op comfort, eenvoud en gebruiksgemak.

Hoe dan ook, beide kleine elektrische auto’s zijn goed ontworpen en voeren hun doel goed uit. De e-208 lijkt een iets populairdere auto te zijn, maar dat zou wel eens kunnen veranderen nu Renault zich opmaakt om de nieuwe Zoe opnieuw te lanceren.

Peugeot e-208 – De kleinste elektrische auto van Peugeot

Elektrische auto’s zijn doorgaans een stuk duurder dan normale auto’s met verbrandingsmotor, maar met een vanafprijs van 31.345 pond in het VK, 32.250 euro in Nederland en 35.350 euro in Duitsland is de e-208 een van de meer betaalbare auto’s in zijn segment. Voor deze prijs krijgt u een voorwielaangedreven elektrische hatchback met 2/4-deurs en een enkele elektromotor die 139 pk levert.

  Peugeot Boxer 2.2 HDi Problemen

Dit is voldoende om tussen 125 en 265 mijl af te leggen, afhankelijk van hoe u de auto bestuurt en de buitentemperatuur. Waar de e-208 het echt goed doet, is zijn laadsnelheid, die begint bij een miezerige 7,4 kW langzaam AC-laden die zijn 45kWh bruikbare batterij in 7 uur en 15 minuten oplaadt.

Aan de andere kant wordt de batterij van de e-208 in ongeveer 25 minuten opgeladen met een snelle 150kW gelijkstroom. Het meest indrukwekkende aspect van de e-208 is waarschijnlijk zijn design, dat in dit segment de toon zet, vooral in het interieur, waar de e-208 er futuristisch en elektrisch luxueus uitziet. De aangeboden ruimte is beter bij de vierdeursversie, maar de totale ruimte is beperkt voor langere passagiers.
De rijervaring is een ander aspect waar de e-208 in uitblinkt: hij is dynamisch en redelijk evenwichtig voor wat hij is.

Renault Zoe – De kleinste elektrische auto van Renault

De prijs van de Renault Zoe begint bij € 36.840 in Duitsland, € 34.790 in Nederland en £ 29.995 in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat de elektrische instapauto Zoe de e-208 met een paar mille onderbiedt. De Renault Zoe maakt gebruik van een 52kWh batterij in al zijn versies, maar je kunt kiezen tussen een 107pk of een 134pk model, afhankelijk van wat je nodig hebt.

De totale verwachte actieradius van de Zoe ligt ergens tussen 135 mijl en 295 mijl, afhankelijk van de temperatuur en hoe je met de auto rijdt. Langzaam AC-laden met een indrukwekkende 22kW duurt ongeveer 3 uur, terwijl het relatief teleurstellende DC-snelladen met 46kW ongeveer een uur duurt.

De Renault Zoe profiteert van een schoner design dan de e-208, die de voorkeur geeft aan scherpe randen boven gladde plooien. Het interieur van de Renault Zoe begint langzaam zijn leeftijd te tonen en is niet gelijk aan dat van de e-208.

  Veel voorkomende problemen met Peugeot 4007

De rijervaring van de Renault Zoe is ingetogener en minder karaktervol, maar is ontegenzeggelijk comfortabel en plezierig voor zijn formaat.

Conclusie – De Peugeot e-208 is de betere auto

Hoewel de Renault Zoe iets minder kost, een grotere accu, een grotere theoretische actieradius en langzamer opladen via wisselstroom biedt, is de e-208 de betere auto omdat hij verfijnder en ruimer is, sneller kan worden opgeladen via gelijkstroom (wat cruciaal is) en prettiger is achter het stuur.

De belangrijkste reden waarom de e-208 deze voordelen biedt ten opzichte van de Renault Zoe, is dat de Zoe langzaam veroudert en niet kan tippen aan het nieuwste aanbod in zijn segment. De e-208 profiteert ook van een betere standaard- en optionele uitrusting en betere veiligheidskenmerken.

FAQ Sectie

Wanneer komt de nieuwe Renault Zoe op de markt?

Volgens de allerlaatste informatie van Renault wordt de Zoe uit productie genomen en vervangen door de nieuwe Renault 5 uit 2024/2025. Als u uw Renault-modellen kent, weet u zeker dat de Renault 5 een naam is die teruggrijpt naar de goede oude tijd toen Renault enkele van de beste auto’s in de industrie maakte.

Volgens de huidige gegevens is Renault erin geslaagd om meer dan 300.000 exemplaren van de Zoe te verkopen, wat nog niet zo slecht is, maar de komende Renault 5 zal de designelementen van de iconische Renault 5 combineren met alle voordelen van een elektrische auto. Renault hoopt met de Renault 5 dit segment over te nemen, en alleen de tijd zal leren of dat echt het geval zal zijn.

  Is de Peugeot 107 een goede auto?

Hoe veilig zijn kleine elektrische auto’s?

Veiligheid is een factor die vaak over het hoofd wordt gezien bij de aankoop van een moderne auto, omdat de meeste mensen verwachten dat ze uiterst veilig zijn, gewoon omdat ze uit het moderne tijdperk komen. Hoewel dat bij de meeste nieuwe auto’s inderdaad het geval is, zijn er enkele opvallende uitzonderingen zoals de Renault Zoe.

De 2021 Renault Zoe is het nieuwste model van de Zoe en kreeg bovendien een uiterst zeldzame 0-sterren Euro NCAP beoordeling. Slechts drie auto’s hebben sinds het begin van Euro NCAP een enkele startwaardering gekregen, wat alleen maar verder bevestigt dat de Zoe te oud is voor het moderne tijdperk.

Moet ik een kleine elektrische auto kopen?

Een kleine elektrische auto kopen kan soms alle zin van de wereld hebben, maar het kan ook een beetje contra-intuïtief lijken als enige auto. Als u bijvoorbeeld het grootste deel van uw rijtijd doorbrengt in drukke stadsstraten, heeft een kleine elektrische auto veel zin, vooral als u niet vaak andere mensen vervoert of meerdere auto’s bezit.

Aan de andere kant, als u een enkele auto bezit, is het bezit van een kleine elektrische auto geen bijzonder goed idee, omdat deze ondermaats zijn als het gaat om langeafstandsritten en vervoer van volwassen passagiers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts