Polestar vs Jaguar betrouwbaarheid – wat is beter?

Sinds Jaguar uitkwam met de elektrische auto I-Pace lijkt het alsof Jaguar een van de meest populaire elektrische autofabrikanten ter wereld is geworden. Dit komt deels omdat Jaguar een van de eerste grote autobedrijven was die met een volledig elektrische SUV op de markt kwam, wat zelfs voor bestaande Tesla-klanten een verleidelijke propositie bleek te zijn.

Polestar daarentegen is een nieuw elektrisch automerk dat zich uitsluitend richt op het maken van elektrische voertuigen, wat betekent dat Polestar geen R&D-geld hoeft te besteden aan het ontwikkelen van ICE-auto’s zoals het geval is bij Jaguar. Bovendien is Polestar ook een zusterbedrijf van Volvo, wat bovengemiddelde betrouwbaarheidsresultaten lijkt te bieden.

Als zodanig is het veilig om te suggereren dat Polestar net zo betrouwbaar zou moeten zijn als Volvo, zo niet zelfs beter, omdat elektrische auto’s aanzienlijk betrouwbaarder zijn dan ICE-auto’s. Jaguar-modellen hebben het vaak moeilijk als het op betrouwbaarheid aankomt, omdat ze op zijn best in de categorie gemiddelde betrouwbaarheid vallen.

Maar omdat elektrische auto’s betrouwbaarder zijn dan ICE-auto’s, lijkt de I-Pace ook betrouwbaarder te zijn dan de meeste Jaguar-modellen. Hoe dan ook, het is veilig om te suggereren dat Polestar minstens zo betrouwbaar zou moeten zijn, zo niet zelfs betrouwbaarder in zijn geheel.

Jaguar betrouwbaarheid – Gemiddeld op zijn best

Jaguar en Land Rover staan niet bekend om hun stellaire betrouwbaarheid en dat is niet echt een geheim. Veel klanten zijn op de hoogte van alle potentiële problemen die zowel nieuwere als oudere JLR-modellen teisteren, ook al zijn ze nog steeds geneigd om ze te kopen.

Dat komt omdat JLR begerenswaardige auto’s maakt, vooral wat SUV’s betreft. Sommige auto’s zoals de Jaguar XJ of de Range Rover zitten vol met een overvloed aan functies, waardoor deze auto’s meer vatbaar zijn voor potentiële problemen omdat ze vol zitten met allerlei moderne snufjes.

  Chevrolet Cruze betrouwbaarheid

De Jaguar I-Pace is tegenwoordig echter de enige echte concurrent van de Polestar-modellen en het lijkt erop dat de I-Pace beter is dan de meeste ICE Jaguars die er zijn. Dit komt vooral omdat elektrische auto’s minder problemen hebben in vergelijking met ICE-auto’s, omdat ze minder bewegende mechanische onderdelen hebben die mis kunnen gaan.

Alle JLR auto’s worden geleverd met een 5 jaar lange/60 km garantie die ook wordt geleverd met 24 uur pechhulp.

Polestar betrouwbaarheid – Beter dan die van Jaguar

Polestar wordt sterk gesteund door Volvo en Volvo heeft de neiging om boven het gemiddelde te eindigen als het op betrouwbaarheid aankomt. Als zodanig zouden Polestar-modellen gemakkelijk even betrouwbaar moeten zijn als Volvo-modellen. Als je dat koppelt aan het feit dat Polestar gespecialiseerd is in elektrische auto’s, die van nature betrouwbaarder zijn dan ICE-auto’s, zou de betrouwbaarheid van Polestar gemakkelijk boven het gemiddelde moeten liggen.

Hoewel de Polestar 2 al deel uitmaakte van een kleine terugroepactie nog voordat hij naar de VS kwam, werden de problemen snel en pijnlijk opgelost. Een terugroepactie kort nadat een auto is uitgebracht is niet ongewoon voor zowel betrouwbare auto’s als onbetrouwbare auto’s.

De huidige Volvo-modellen zijn ongelooflijk complex omdat sommige van hun motoren worden aangedreven door superchargers, turbochargers en twee elektromotoren. Zelfs bij dat niveau van complexiteit hebben Volvo’s de neiging om een bovengemiddelde betrouwbaarheid te bieden. Dit alles zou gemakkelijk moeten suggereren dat elektrische auto’s met Volvo-ondersteuning (die lang niet zo complex zijn) betrouwbaarder zouden moeten zijn dan Jaguar-modellen.

  Dodge Nitro Betrouwbaarheid

Jaguar biedt echter wel een langere fabrieksgarantie, omdat de Polestar-garantie slechts 4 jaar en 50.000 km duurt en geen wegenhulp omvat.

Onderhoud – een cruciaal aspect van betrouwbaarheid

Al deze betrouwbaarheidstabellen hebben geen enkele betekenis als u uw auto niet goed onderhoudt. Dit betekent dat zelfs de minst betrouwbare auto’s het een stuk beter zouden moeten doen dan de meest betrouwbare auto’s als deze laatste niet correct en op tijd worden onderhouden.

Tussen deze twee merken is het een stuk eenvoudiger om Jaguar modellen te onderhouden omdat er meer Jaguar dealers in de buurt zijn. Het lijkt er echter op dat Volvo-dealers ook in staat zijn om uw Polestar te onderhouden, dit zou de komende jaren geen probleem mogen vormen.

Hoe dan ook, Jaguars zijn duurder in onderhoud als je bedenkt dat het merendeel van hun line-up bestaat uit ICE-auto’s. Als je de I-Pace en de Polestar 2 vergelijkt als de twee benchmarks elektrische auto’s van beide merken, zouden ze redelijk vergelijkbaar moeten zijn voor wat betreft onderhoudskosten.

FAQ Sectie

Is Jaguar luxueuzer dan Polestar?

Jaguar is een van de meest luxueuze in het Verenigd Koninkrijk gevestigde automerken op de markt en ze zijn inderdaad luxueuzer dan Polestar. Polestar is echter van plan om in de komende jaren een grote SUV en een luxe elektrische auto sedan uit te brengen, dus dit kan mogelijk veranderen.

Op dit moment biedt Jaguar veel meer auto’s in veel meer segmenten, en bijna allemaal worden ze beschouwd als luxe auto’s. De Jaguar XJ is de referentie Jaguar luxe sedan en het is veilig om te zeggen dat geen Polestar model momenteel beschikbaar kan dicht bij de XJ komen als het gaat om luxe.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Waarom zijn Jaguar en Land Rover zo onbetrouwbaar?

Zowel Jaguar als Land Rover zijn gefocust op het maken van luxewagens vol met allerlei innovaties en technologieën, wat betekent dat ze boordevol state-of-the-art technologie zitten. De meeste klanten uit dit segment stellen luxe, raffinement, status en stijl boven betrouwbaarheid, vooral als ze de auto’s nieuw kopen, wat betekent dat ze onder garantie vallen.

Sommige merken zoals Toyota of Honda geven prioriteit aan betrouwbaarheid als een van hun belangrijkste verkoopargumenten, waardoor ze aantoonbaar betere transportmiddelen zijn. Auto’s worden echter niet alleen met reden gekocht, en daarom verkopen Jaguar en Land Rovers ook al zijn ze twijfelachtig op het vlak van betrouwbaarheid.

Verbeteren Jaguar en Land Rover hun betrouwbaarheid?

Het is niet veilig om te zeggen dat Jaguar en Land Rover onbetrouwbare auto’s maken als geheel, omdat ze zich concentreren op het verbeteren van hun auto’s in zowel betrouwbaarheid als algemene kwaliteit. Dit lijkt te werken, want de nieuwste JLR-modellen zijn aanzienlijk betrouwbaarder dan JLR-modellen van een decennium geleden.

Het duurt lang voordat een bepaald stereotype is verdwenen en als JLR doorgaat met het maken van steeds betrouwbaardere auto’s, zou dit snel genoeg ten goede moeten veranderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts