Polestar vs Mercedes betrouwbaarheid – wat is beter?

Mercedes wordt voor het grote publiek beschouwd als het Duitse topmerk, wat betekent dat Mercedes-modellen de norm zetten voor hun respectieve segmenten. Ook al concurreren Audi en BMW met Mercedes, de meeste mensen beschouwen Mercedes nog steeds als het hoogste niveau.

Als zodanig moet Mercedes deze reputatie hoog houden door grote sommen R&D geld te investeren in luxe, innovatie en technologie. Dit alles betekent dat Mercedes geen prioriteit geeft aan betrouwbaarheid omdat het merendeel van het bedrijfsgeld naar deze drie bedrijfsafdelingen gaat.

Als zodanig, Mercedes valt in de gemiddelde betrouwbaarheid beugel zowel met Audi en BMW, terwijl Volvo, het zusterbedrijf van Polestar heeft de neiging om te vallen in het gemiddelde tot boven het gemiddelde categorie. Aangezien de meeste Polestar-modellen sterk gebaseerd zijn op moderne Volvo’s, is het redelijk om te suggereren dat Polestar net zo betrouwbaar zou moeten zijn als Volvo.

Er zijn op dit moment gewoon niet genoeg Polestar-auto’s op de markt om de betrouwbaarheid van het merk als geheel correct te kunnen meten. Maar omdat Volvo en Polestar op grote schaal onderdelen delen, zouden Polestar en Volvo even betrouwbaar moeten zijn, wat betekent dat ze allebei beter zijn dan Mercedes.

Mercedes betrouwbaarheid – gemiddeld

Volgens RepairPal is de betrouwbaarheid van Mercedes Benz 3 op 5 wat het gemiddeld maakt – niet geweldig, niet verschrikkelijk. Dit is een terugkerend thema met de Duitse executive segment als zowel Audi en BMW ook de neiging om zich in het gemiddelde betrouwbaarheid segment. Dat gezegd zijnde, Porsche heeft de neiging om alle drie van hen te overtreffen als het gaat om betrouwbaarheid.

Zoals eerder vermeld, Mercedes is gericht op het maken van de meest luxueuze en meest verfijnde en begeerlijke auto’s op de markt die bestaat uit het maken van betrouwbaarheid compromissen. Sommige modellen zoals de Mercedes Benz G-Klasse, die aantoonbaar een van de meest begeerlijke SUV’s op de planeet is, zijn hier een perfect voorbeeld van.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

Het is groot, boxy, en borderline onredelijk, waardoor het zowel robuust en archaïsche op hetzelfde moment. Hij kost veel geld om te onderhouden en als je dat niet doet, komen die compromissen vaak tot uiting in dure reparaties. Een paar decennia geleden bouwde Mercedes echter ongelooflijk betrouwbare auto’s, maar daar zijn ze mee gestopt omdat het tegen de moderne bedrijfspolitiek inging.

Nieuwe Mercedes modellen worden geleverd met een 4 jaar lange/50k mijl garantie, maar deze garantie kan verlengd worden tot 7 jaar/100k mijl.

Polestar betrouwbaarheid – Waarschijnlijk beter dan Mercedes

Zoals in het begin gezegd, Polestar is nog steeds een nieuwkomer bedrijf, wat betekent dat ze nog niet genoeg auto’s op de markt hebben om zowel onbetrouwbaar of betrouwbaar te zijn. Het feit dat Polestar zijn handen diep in de Volvo-onderdelenbak heeft zitten, betekent echter dat Polestar het ongeveer even goed zou moeten doen als Volvo.

Volvo wordt gewoonlijk gemiddeld tot boven gemiddeld beoordeeld als het gaat om betrouwbaarheid, wat betekent dat Polestar in theorie min of meer hetzelfde zou moeten zijn en dus beter dan Mercedes. Bovendien richt Polestar zich op het maken van elektrische auto’s die in theorie ook betrouwbaarder zouden moeten zijn omdat ze minder bewegende onderdelen gebruiken.

Hoe dan ook, het is veilig om te suggereren dat Polestar betrouwbaarder zou moeten zijn dan Mercedes, maar alleen de tijd zal leren of dit werkelijk het geval is. Polestar lijkt een nieuw bedrijf, maar ze worden zwaar gesteund door Volvo, dat 50% van alle eigendomsrechten van Polestar geniet.

Polestar modellen worden ook geleverd met een 4 jaar lange/50k mijl fabrieksgarantie die ook kan worden uitgebreid tot 100k mijl.

  Is het de moeite waard om een Mercedes met hoge kilometerstand te kopen?

Onderhoud – een cruciaal aspect van betrouwbaarheid

Zonder goed onderhoud kun je niet verwachten dat een auto zo betrouwbaar is als de meeste grafieken/resultaten suggereren. Sommige mensen onderhouden hun auto’s helemaal niet, terwijl anderen de neiging hebben om het zelf te doen, via een dealer, of via onafhankelijke reparatiebedrijven, wat zowel goed als slecht kan zijn.

Dit betekent dat zelfs de meest betrouwbare Mercedes-modellen lang niet zo betrouwbaar zijn als ze zouden moeten zijn als ze niet goed worden onderhouden. Waardeloos onderhoud maakt uw auto min of meer zo onbetrouwbaar als auto’s maar kunnen zijn.

Zodra u problemen begint te ondervinden die veroorzaakt zijn door een gebrek aan onderhoud, kunt u er zelfs getuige van zijn dat uw auto voortijdig het loodje legt. Al met al, zorg er altijd voor uw auto te onderhouden volgens de aanbevelingen van de fabrikant als je wilt dat het zo betrouwbaar mogelijk te zijn.

Mercedes modellen zijn duur in onderhoud en dat is geen geheim zoals alle Europese premium auto’s zijn. Als u ze echter goed onderhoudt, zullen ze u nog jaren van dienst zijn. Aan de andere kant zijn Volvo-modellen net zo duur, maar gezien het feit dat Polestar elektrische auto’s maakt en elektrische auto’s over het algemeen goedkoper te onderhouden zijn, zou Polestar ook in dit opzicht Mercedes moeten overtreffen.

FAQ Sectie

Is Mercedes luxueuzer dan Polestar en Volvo?

Mercedes is inderdaad luxueuzer dan Polestar en Volvo, maar alleen als u voor de juiste uitrusting kiest. Duitse auto’s zijn berucht om het gebrek aan standaarduitrusting in hun meest eenvoudige modellen, wat betekent dat een matig uitgerust Volvo- of Polestar-model met gemak een basismodel van Mercedes zal overtreffen.

Als u echter kiest voor een Mercedes uit het hogere segment met een adequatere uitrusting, kan geen enkele Volvo of Polestar ook maar in de buurt komen van Mercedes wat luxe betreft.

  Ford Mustang Shelby GT500 Betrouwbaarheid

Waarom zou ik een Polestar kopen in plaats van een Mercedes?

Polestar is een exclusief merk voor elektrische auto’s, wat betekent dat ze elektrische auto’s maken op basis van hun autonome chassis voor elektrische auto’s. Dit betekent dat deze elektrische auto’s van meet af aan ontworpen zijn om elektrische auto’s te zijn, terwijl Mercedes de neiging heeft om bestaande ICE-platforms te gebruiken en deze om te bouwen voor elektrische auto’s.

Dit betekent dat als u geïnteresseerd bent in elektrische auto’s, u beter een Polestar kunt kopen, met uitzondering van de Mercedes EQS, die aantoonbaar een van de beste elektrische auto’s op de markt is. Aan de andere kant, als u een ICE/hybride wilt, is Mercedes de voor de hand liggende keuze.

Kan Polestar de aantrekkingskracht van het merk Mercedes evenaren?

De aantrekkingskracht van het merk Mercedes Benz is gebaseerd op een lange traditie van het maken van de allerbeste luxewagens op de markt. Als je dat koppelt aan opvallend ogend design, veel innovatie, en honderd jaar ervaring met het maken van luxe auto’s, is er nauwelijks een kans dat Polestar dat ooit kan evenaren.
Hoe dan ook, de wereld verschuift langzaam in de richting van elektrische auto’s, en alleen de tijd zal leren wie er aan het langste eind zal trekken. Tesla was twee decennia geleden nog een nul-merk, nu zijn ze het meest waardevolle autobedrijf op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts