Polestar vs Tesla betrouwbaarheid – wat is beter?

Polestar en Tesla maken momenteel deel uit van een relatief kleine groep autobedrijven die uitsluitend elektrische auto’s ontwerpen en maken. Dit betekent dat ze head-to-head concurrenten zijn die moeten worden vergeleken door middel van verschillende perspectieven, zoals prijs, actieradius, bruikbaarheid, merk wenselijkheid, en betrouwbaarheid.

Van al deze factoren is betrouwbaarheid de belangrijkste, want zonder een betrouwbare auto kun je niet genieten van alle andere voordelen die een bepaalde auto biedt. Daarom zullen we in dit artikel de betrouwbaarheid van deze twee merken vergelijken, dus lees vooral verder als u wilt weten welke van deze twee bedrijven de meest betrouwbare auto’s maakt.

De meeste Tesla-modellen hebben moeite om bovengemiddeld betrouwbaar te zijn, omdat Tesla nog een relatief nieuw bedrijf is en ze enorme hoeveelheden geld uitgeven aan afdelingen voor autonoom rijden, technologie en marketing.

Aan de andere kant is Polestar deels eigendom van Volvo, een bedrijf dat doorgaans bovengemiddelde betrouwbaarheidsresultaten behaalt. Het is vrij veilig om te suggereren dat Polestar-modellen net zo betrouwbaar zijn als Volvo-modellen, wat betekent dat Polestar de superieure onderneming zou moeten zijn wat betrouwbaarheid betreft.

Tesla betrouwbaarheid – Gemiddeld op zijn best

Het is nogal vreemd om te suggereren dat een bedrijf dat zo beroemd is als Tesla nog steeds worstelt met de betrouwbaarheid, maar dat is eigenlijk ook het geval voor soortgelijke bedrijven. Veel technologie- en innovatiegerichte autobedrijven hebben moeite om betrouwbare auto’s aan te bieden, omdat ze met veel functies komen die een grotere kans op falen hebben.

Het is gemakkelijk om een auto te maken met slechts 4 wielen en een stuurwiel wat betrouwbaarheid betreft omdat er minder dingen zijn die fout kunnen gaan. Maar als je een auto volpropt met ultramoderne functies, heb je waarschijnlijk meer potentiële problemen op de lange termijn.

  BMW X6 M Betrouwbaarheid

Hoe dan ook, de Tesla Model 3 is een enorme verbetering ten opzichte van de Model S en de Model X wat betrouwbaarheid betreft. De nieuwste Tesla Model Y is echter niet zo betrouwbaar als de Model 3, ook al zijn ze allebei min of meer hetzelfde.

Alle Tesla’s worden geleverd met een lange garantie van 4 jaar/50k mijl, die kan worden uitgebreid met 4 extra jaren van kostenloze reparaties.

Polestar betrouwbaarheid – Beter dan Tesla’s

Polestar heeft op dit moment slechts twee auto’s op de markt en de belangrijkste, de Polestar 2, werd al teruggeroepen nog voordat hij naar de VS kwam. Dit is echter vaak het geval met veel nieuwere auto’s en het hoeft niet te betekenen dat de auto onbetrouwbaar is, zeker niet als de terugroepactie succesvol was zoals in het geval van de Polestar 2.

Polestar-modellen zijn ontworpen met veel onderdelen uit de Volvo-onderdelenbak en Volvo lijkt een veel betrouwbaarder bedrijf te zijn dan Tesla. Als zodanig is het redelijk om te suggereren dat Polestar-modellen ook beter zouden moeten zijn dan Tesla-modellen, maar het is niet zeker om te zeggen hoeveel.

Hoe dan ook, we zullen moeten wachten tot er meer Polestar-modellen op de markt komen voordat we een redelijker aanname kunnen doen. Polestar-modellen worden ook geleverd met een 4 jaar lange/50k mijl garantie van de fabriek, die ook kan worden verlengd voor een vergelijkbare periode.

Onderhoud – een cruciaal aspect van betrouwbaarheid

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor alle auto’s, ongeacht of ze als superieur betrouwbaar of ronduit onbetrouwbaar worden beschouwd. Het probleem met Tesla hier is dat ze niet het meest gastvrije bedrijf zijn als het gaat om reserveonderdelen en onafhankelijk onderhoud, wat betekent dat het onderhoud van een Tesla duur is.

  Waarom zit er geen reservewiel in een Tesla?

Ook al hebben elektrische auto’s in vergelijking met ICE-auto’s niet zo veel onderhoud nodig, toch kosten ze veel geld om te onderhouden. Het is waar dat elektrische auto’s lang niet zoveel slijtage ondervinden als ICE-auto’s, maar dat is niet altijd het geval.

Polestar modellen zouden ongeveer evenveel moeten kosten als Tesla modellen wat onderhoud betreft. Hoe dan ook, alle auto’s hebben goed onderhoud nodig als u wilt dat ze betrouwbaar zijn. Zorg er dus voor dat u al het onderhoud uitvoert dat nodig is volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

FAQ Sectie

Waarom zijn Tesla’s zo gewild?

Tesla is het meest waardevolle autobedrijf op de markt geworden in een ongelooflijk korte tijd na het uitbrengen van de Tesla Model 3. Gezien het feit dat Elon Musk eigenaar is van het bedrijf en de manier waarop Tesla uitdagingen benadert als een bedrijf, is het vrij eenvoudig om te suggereren waarom Tesla auto’s zo begeerlijk zijn als ze zijn.

Ze bieden een glimp van de toekomst en ze worden gewaardeerd door bijna alle soorten autobezitters die er zijn. Als je dat koppelt aan Tesla’s superieure laadinfrastructuur en toonaangevende autonoom rijden, is het duidelijk waarom iedereen een Tesla wil.

Moet ik een elektrische auto kopen?

U zou een elektrische auto moeten kopen als u in staat bent om het elektrische auto platform volledig te benutten. Dit betekent dat u uw auto ’s nachts moet kunnen opladen in een veilige en betrouwbare omgeving. Elektrische auto’s zijn zinvoller als dagelijkse pendelaars, dus als u voornamelijk in de stad rijdt en uw koolstofvoetafdruk wilt verkleinen, moet u zeker een elektrische auto overwegen.

  Kan een Tesla overal worden onderhouden?

Aan de andere kant, als u niet zeker bent over het maken van een volledige overgang naar elektrische auto’s, moet u eerst overwegen de aankoop van een plug-in hybride, omdat ze de perfecte opstap tussen ICE auto’s en elektrische auto’s. U zult ze de hele tijd moeten opladen, maar u hoeft niet alleen op elektrische energie te vertrouwen. Dit geeft u voldoende flexibiliteit en laat u zien of u klaar bent voor een elektrische auto of niet.

Is Polestar een elektrische Volvo?

Polestar is een op zichzelf staand bedrijf dat zich richt op het maken van luxe elektrische auto’s, wat betekent dat ze geen elektrische Volvo zijn. Polestar werd opgericht als een zelfstandig bedrijf omdat ze zo een specifiek merkimago kunnen opbouwen dat past bij de hedendaagse filosofie van elektrische auto’s, en dat is duurzaamheid en efficiëntie.

Volvo maakt nog steeds elektrische auto’s en dat zullen ze ook blijven doen. Het plan is echter om hun elektrische auto’s verschillend genoeg te maken zodat ze een andere marktfilosofie kunnen presenteren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts