Pontiac Grand Prix Betrouwbaarheid

GM’s Pontiac divisie maakte de Grand Prix van 1962 tot 2002 voor coupes en van 1989 tot 2008 voor sedans. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van Pontiac’s full-size auto line-up voor het modeljaar 1962, en zijn afmetingen, luxe, en prestaties varieerden herhaaldelijk tijdens zijn productie. Hij had achterwielaandrijving tot 1987 en daarna voorwielaandrijving tot hij uit productie werd genomen.

Overzicht

De Pontiac Grand Prix is een van de topwagens van de Pontiac divisie van General Motors. Het is een behoorlijk solide auto met een comfortabele en snelle aandrijving. Een 6.4-liter Pontiac V8 motor drijft de auto aan die de Grand Prix van 0 tot 60 versnelt in ongeveer 7.6 seconden met een indrukwekkende topsnelheid van 160 km/u wat niet slecht is als we kijken naar zijn leeftijd en productiejaren.

Betrouwbaarheid

In combinatie met de uitstekende automatische 4-versnellingsbak biedt de Pontiac Grand Prix soepele, krachtige prestaties en een uitstekend verbruik. Zowel het interieur als de kofferruimte zijn zeer ruim. Met uitstekende rijeigenschappen, een stevige Magna stuurinrichting, en sterke ABS remmen, is de Grand Prix een zeer solide en betrouwbare auto. Volgens de gegevens op Repairpal.com, zijn Pontiac Grand Prix’s betrouwbare auto’s om te bezitten. Ze krijgen een betrouwbaarheidsbeoordeling van 4,1 van de 5 sterren.

Veiligheid

Drie van de vijf sterren werden toegekend aan de Pontiac Grand Prix na zijdelingse botsingen (voor en achter), maar het voertuig heeft geen zijgordijn airbags. Drie sterren worden toegekend voor de veiligheid van de bestuurder bij frontale botsproeven, en vier sterren voor de bescherming van de passagiers.

  Hoe beslis ik welke auto ik koop?

Afschrijvingspercentage

Pontiac’s 2008 Grand Prix zal naar verwachting 4% afschrijven in de komende vijf jaar. Dit betekent dat de waarde met ongeveer $180 zal dalen in die periode. Pontiac is echter geen merk meer, dus hun voertuigen zullen de komende jaren vrij snel afschrijven.

Onderhoud en reparatie

Pontiac Grand Prix onderhouds- en reparatiekosten worden gemiddeld geschat tussen $95 en $2264. Het kost, gemiddeld, $104 voor een Pontiac Grand Prix olie verversen dat $33 in onderdelen en $71 in arbeid omvat. De prijzen kunnen echter per locatie verschillen.

FAQ

Is de Pontiac Grand Prix een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Grand Prix is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Pontiac Grand Prix?

De Grand Prix is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Mid-Size

Wat is het vermogen van een Pontiac Grand Prix en heeft hij een turbo?

De Grand Prix heeft 303 pk en 323 lb-ft koppel. De motor is een Gas V8 met een cilinderinhoud van 5.3L/ Het brandstofsysteem is SFI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Pontiac Grand Prix?

16.0 Cubic Feet ( 0,453 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Pontiac Grand Prix heeft 18 x 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 7 inch Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometer kan een Grand Prix meegaan?

Een Pontiac Grand Prix heeft een levensduur van ongeveer 230.000 mijl. Dit geeft hem een levensverwachting van 17 jaar. Gemiddeld wordt er 13.500 mijl per jaar afgelegd. Volgens Repairpal.com zijn Grand Prix auto’s betrouwbaar. Deze auto heeft een betrouwbaarheid waardering van 4.1/5 sterren.

  Beste hatchback voor oudere bestuurders

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts