Porsche Macan betrouwbaarheid

De Porsche Macan is een luxueuze vijfdeurs crossover SUV die vanaf 2014 door Porsche werd geproduceerd. Dit is een uitstekende SUV in het algemeen. Een robuuste turbomotor en wendbare rijeigenschappen maken dit voertuig tot een plezierige rijervaring. De 5-deurs SUV is leverbaar in een vierwielaangedreven uitvoering. Er zijn verschillende varianten van de Macan, zoals de Macan, Macan S, Macan S Diesel, Macan GTS, en de Macan Turbo. Zowel de Macan als de Audi Q5 zijn gebaseerd op hetzelfde platform. De Macan is de laagst geprijsde auto van Porsche.

Overzicht

De Macan is een compacte SUV die niet het meest moderne luxemodel is, maar hij is stijlvol, luxe en heeft een bevredigend infotainmentsysteem. Een krachtige 2,0-liter 4-cilinder met turbocompressor drijft de Macan aan met een vermogen van 261 pk en een koppel van 295 lb-ft. Met een topsnelheid van 141 mijl per uur accelereert hij van 0 naar 60 mijl per uur in 4,3 seconden.

Betrouwbaarheid

Volgens J.D Power Reliability Ratings scoort de 2022 Porsche Macan een 82 op 100 op betrouwbaarheid. De Macan werd beoordeeld als de meest betrouwbare Premium Compact SUV, en de merken van Porsche over alle modellijnen verbeterde naar de tweede plaats in het jaarlijkse onderzoek.

Veiligheid

Veiligheid is een van de sterkste punten van de Macan. Euro NCAP heeft hem ook aan een crashtest onderworpen en hem de volle vijf sterren toegekend. Het is de enige Porsche op de markt die een dergelijke onderscheiding heeft gekregen. Standaard is de auto uitgerust met ESP, frontale botsingswaarschuwing en lane departure warning.

  Wat is de goedkoopste manier om een Porsche sleutel te vervangen?

Afschrijvingspercentage

5 jaar na aankoop bedraagt de restwaarde van de Porsche Macan $37.850 en de afschrijving 49%. Porsche Macan’s brede product line-up, klassieke stijl, en high-performance niveaus hebben geholpen het behoud van 42 procent van zijn waarde.

Onderhoud en reparatie

Volgens Edmunds kost een Porsche Macan de eerste 10 jaar gemiddeld $20.137 aan onderhoud en reparaties. Dat is meer dan de gemiddelde kosten voor luxe SUV’s. Bovendien is de kans 60% dat de Macan in die periode grote reparaties nodig heeft.

FAQ

Is Porsche Macan een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Porsche Macan is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Porsche Macan?

De Porsche Macan is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s van de Porsche Macan en heeft hij een turbo?

De Porsche Macan heeft 375 pk en 383 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 2.9 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Porsche Macan?

6,7 inch ( 17,02 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Macan heeft 20 X 9 inch aluminium voorwielen en 20 X 10 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts