Porsche Macan Turbo Betrouwbaarheid

Porsche Macan Turbo betrouwbaarheid

Porsche wordt beschouwd als het beste automerk als het gaat om betrouwbare luxe voertuigen. Ze leveren niet alleen enkele van de beste sportwagens, maar hebben ook een goede grip op compacte luxe SUV’s. De Porsche Macan Turbo is een andere 5-deurs SUV van het merk die een opgewaardeerde versie van de Macan is.

Overzicht

De gefacelifte upgrade van Macan werd gelanceerd in 2019. Hij is ook gebaseerd op hetzelfde MLB-platform dat eerder werd gebruikt voor de eerste generatie Audi Q5. Ook de Macan Turbo heeft een aantal uitgebreide features waardoor hij veel beter en zelfs sneller oogt dan het vorige model. Een 2,9-liter V6 bi-turbo motor met 440 pk. De Macan Turbo accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 169 km/u.

Betrouwbaarheid

De Porsche Macan Turbo is over het algemeen een solide en betrouwbaar voertuig en is ook niet al te duur om te bezitten, wat het een van de fijnste voertuigen maakt om te bezitten. De Porsche Macan Turbo is vergelijkbaar met de Porsche Macan als het gaat om betrouwbaarheidsbeoordelingen. De Macan Turbo heeft een geweldige voorspelde betrouwbaarheidsscore volgens de J.D. Power betrouwbaarheidsrating.

Veiligheid

De compacte luxe SUV presteerde perfect in de veiligheids- en crashtests van NHTSA en wist een volledige vijfsterren overall rating te scoren. Hij scoorde 88% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 87% voor de bescherming van kinderen, 60% voor de bescherming van voetgangers en 66% in het geval van veiligheidsassistentie. Al deze scores zijn behoorlijk indrukwekkend in het geval van een SUV.

  Waarom zijn Porsches zo duur?

Afschrijvingspercentage

De klassieke styling en het hoge prestatieniveau van de Porsche Macan zorgen ervoor dat veel van zijn versies ook na 3-5 jaar nog een goede waarde hebben. De Porsche is een luxe voertuig, dus ze meestal niet vasthouden aan hun waarden zo veel als de andere industrie SUV’s kunnen. De Porsche Macan Turbo zal na 5 jaar ongeveer 49% afschrijven en zal een restwaarde hebben van $37.850.

Onderhoud en reparatie

Tijdens de eerste tien jaar van het gebruik, zal de Porsche Macan Turbo ongeveer $ 20.137 kosten voor onderhoud en reparatie. Dat is $ 4.677 meer dan het gemiddelde voor luxe SUV’s in de sector.

FAQ

Is de Porsche Macan Turbo voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Porsche Macan Turbo is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Porsche Macan Turbo?

De Porsche Macan Turbo is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Hoeveel pk heeft een Porsche Macan Turbo en heeft hij een turbo?

De Porsche Macan Turbo heeft 434 pk en 405 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 2.9 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Macan Turbo heeft 20 X 9 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 10 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft Porsche Macan veel problemen?

Er zijn niet veel meldingen van problemen met de Macan, maar sommige eigenaren hebben problemen gemeld met de niet-motorische elektronica. Hoewel de terugroepactie was voor brandstofpompen die defect waren in de VS, is het niet bekend of dit ook Europese modellen betrof.

  BMW 2 serie betrouwbaarheid

Stopt Porsche met de Macan Turbo?

Porsche heeft de 2022 Macan crossover line-up onthuld. Het Turbo-model is vervangen door de GTS.
De motor van de 2022 Macan S is een 2,9-liter V-6 met dubbele turbo die 375 pk en 383 Nm levert. De GTS is de huidige top-of-the-line Macan. Hij krijgt de twin-turbo 2,9-liter V-6 van de 2021 Macan Turbo. Dit geeft hem 434 pk en 406 pounds-feet.

Wat is het verschil tussen de 2021 Macan S en de 2021 Macan Turbo?

De Macan S wordt geleverd met een turbo V6, 3.0-liter motor. De turbo V6 3,0-liter motor, die 348 pk levert, heeft een topsnelheid van 157 mph en kan 60 mph bereiken in slechts 5,1 seconden. De Macan Turbo wordt aangedreven door een twin-turbo V6-motor van 2,9-liter.

Is Macan GTS beter dan Macan S?

De Macan S en Macan GTS hebben aanzienlijke verschillen wat betreft hun capaciteiten. De Macan S 2021 is uitgerust met een 3,0-liter twin-turbo V6-benzinemotor die 348 pk levert. De Macan GTS heeft een 2,9-liter twin-turbo V6 die 375 pk levert.

Zijn de motoren krachtig?

Ja, beide motoren zijn krachtig genoeg om u een opwindende rijervaring te bezorgen. Turbomotoren: De basisversie van de 2022 Porsche Macan is standaard uitgerust met een 2,0-liter Inline-4 turbomotor. Deze kan maximaal 261 pk en 295 pond koppel leveren. Het motorvermogen wordt op alle wielen overgebracht door de Porsche Doppelkupplung, een 7-versnellingsbak.

  Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Betrouwbaarheid

Wie bouwt de Porsche Macan motor?

De door Volkswagen Groep herwerkte 2,0-liter inline-4 EA888 Gen 3-motor was de eerste Porsche die door een viercilinder werd aangedreven sinds de Porsche 968. Hij kwam net voor de viercilinder Porsche 718 (Boxster) en Cayman.

Is Porsche Macan comfortabel?

Het interieur van de Porsche Macan biedt een stil en ruim comfort. Het onderstel is stevig en sportief, zodat de Porsche Macan weinig overhelt in de bochten. Maar oneffenheden op de weg worden uitstekend opgevangen. Met de optionele luchtvering kunt u nog comfortabeler rijden.

Rijdt de Macan soepel?

De Macan is sportief georiënteerd en op de standaardvering voelt hij steviger aan dan een van de best rijdende SUV’s zoals de Audi Q5. Hij is nog steeds comfortabel genoeg om elke dag te gebruiken, zelfs als u de grotere, optionele lichtmetalen wielen niet wilt kopen.

Hebben alle Macan S luchtvering?

Ja, alle Macan S zijn uitgerust met luchtvering. De luchtvering verlaagt de auto lichtjes bij het rijden over hobbels of een oneffen ondergrond. Dit verbetert de wegligging en vermindert het overhellen van de carrosserie. Luchtvering zorgt er ook voor dat de Macan makkelijker te besturen is, omdat de carrosserie minder beweegt als de auto door bochten gaat.
Het luchtveersysteem werkt in alle Macan-versies met luchtvering. De GTS-ophanging is 10 mm lager afgesteld dan de S en Turbo. Daardoor zit hij lager.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts